laiki-peraias

Δημοσιεύτηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ στις 15/1/2020 η υπ αριθμόν 13/2019 γνωμοδοτική απόφαση για την μεταφορά της ”προβληματικής” Λαϊκής της Περαίας, του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Περαίας του Δήμου Θερμαϊκού.

Όπως φαίνεται, δρομολογούνται άμεσες εξελίξεις με την υπόθεση αυτή, καθώς αναμένεται η συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο.  Καλείται πλέον ο  Δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Τσαμασλής να παραμείνει για άλλη μια φορά πιστός και συνεπής στις προεκλογικές του δεσμεύσεις καθώς η αποστολή του Δημάρχου, εκτός από το να έχει κοινωνικό πρόσωπο και να αφουγκράζεται τα προβλήματα πολιτών, είναι να εξασφαλίζει διεξόδους και προοπτικές στην τοπική κοινωνία συνολικά.

Δείτε την απόφαση:

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α

Από το Πρακτικό 6/17-12-2019 Συνεδρίασης του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Περαίας του Δήμου Θερμαϊκού.

Περίληψη: Μεταφορά της λαϊκής αγοράς (γνωμοδοτικού χαρακτήρα)

Στην Περαία σήμερα, 17 Δεκεμβρίου 2019, ημέρα Τρίτη και ώρα 15:30 μ.μ στα Γραφεία της Δημοτικής Κοινότητας Περαίας του Δήμου Θερμαϊκού, συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση, το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Περαίας του Δήμου Θερμαϊκού, ύστερα από την με αριθμ.Πρωτ. 35/12-12-2019 έγγραφης πρόσκλησης της προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Περαίας κα Βουλγαράκη Ιωάννας, που επιδόθηκε νόμιμα με αποδεικτικό στα μέλη, σύμφωνα με το άρθρο 88 παρ 2 του Ν.3852/10.

Μετά τη διαπίστωση της νόμιμης απαρτίας, η Πρόεδρος εισηγούμενη το πρώτο θέμα της ημερησίας διάταξης, έθεσε υπόψη του συμβουλίου τους λόγους για τους οποίους προτείνει τη μεταφορά της λαϊκής αγοράς και συγκεκριμένα:

1. Αδυναμία πρόσβασης ασθενοφόρου και οχημάτων εκτάκτου ανάγκης

2. Ελλιπής αποκατάσταση καθαριότητας

3. Καταστροφή – θραύση των πλακών πεζοδρομίου λόγω στάθμευσης βαρέων
οχημάτων επί των πεζοδρομίων στις οδούς Φιλελλήνων (νυν Αποστόλων Πέτρου και Παύλου) και Ιωνίας

4. Δυσχέρεια στην πρόσβαση στα καταστήματα της οδού Ιωνίας

5. Κυκλοφοριακή συμφόρηση επί της οδού Αμπελοκήπων

6. Επικίνδυνη προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών από τα σχολεία της περιοχής (νηπιαγωγεία, Δημοτικό σχολείο).

Για τους ανωτέρω λόγους ζητείται η μεταφορά της λαϊκής από την οδό Ιωνίας και προτείνονται οι εξής εναλλακτικές περιοχές

Α) το τετράγωνο μεταξύ των οδών Ξενίου Διός με Μουσών έκτασης 4.000τ.μ. σε χώρο
θα διαμορφωθεί κατάλληλα με θέσεις εντός του οικοπέδου και τους γύρω δρόμους. Ο χώρος αυτός έχει το πλεονέκτημα ότι διαθέτει γύρω χώρους για στάθμευση και δεν είναι σε περιοχή με πολυκατοικίες και καταστήματα.

Β) Επί της οδού Μουσών από δεξιά της Φιλίππου μέχρι την Ξενίου Διός κατά μήκος όπου μπορεί να καταλήγει και στο παραπάνω τετράγωνο.

Γ) Επί της οδού Ξενίου Διός έκτασης 375 μέτρα *2 αν χρησιμοποιηθούν και οι δύο πλευρές.

Η τοπική σύμβουλος κα. Καραμανίδου πρότεινε και μία τέταρτη εναλλακτική στην οδό Φιλίππου με Λ.Θεσ/νίκης και προς τα κάτω.

Μετά από διαλογική συζήτηση αποφασίζουν κατά πλειοψηφία τη μεταφορά της λαϊκής, ενώ όποιος χώρος κι αν επιλεγεί θα πρέπει να διαμορφωθεί κατάλληλα ώστε να δημιουργηθεί μια λειτουργική αγορά και να υπάρχει μέριμνα για την ευκολότερη προσέλευση των κατοίκων με λεωφορείο εσωτερικής συγκοινωνίας. Επτά (7) τοπικοί σύμβουλοι δήλωσαν
υπέρ και δύο (2) οι κ. Δούκας και Βογιατζής δήλωσαν λευκό.

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ε Ι

κατά πλειοψηφία Να εισηγηθούν τη μεταφορά της λαϊκής αγοράς της Δευτέρας στην Περαία, για τους λόγους που αναφέρονται στην εισήγηση σε κάποιο από τους χώρους που προτάθηκαν παραπάνω με βασική προϋπόθεση τη διαμόρφωση του χώρου κατάλληλα ώστε να προκύψει μια λειτουργική αγορά για τους παραγωγούς – μικροπωλητές αλλά και για την προσέλευση των καταναλωτών. Προτείνουν τέλος τη λειτουργία εσωτερικής
συγκοινωνίας για την μετακίνηση των κατοίκων.

Η απόφαση μεταβιβάζεται στην αρμόδια υπηρεσία, προς ενέργεια και έλαβε τον αύξοντα αριθμό 13/2019

Προηγούμενο άρθροΜεγάλη επιτυχία σημείωσε ο ετήσιος χορός του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΝΕΟΙ ΕΠΙΒΑΤΕΣ»
Επόμενο άρθροΑύριο εκδικάζεται η υπόθεση της διοικητικής αποβολής των Ρομά από τα Τσαΐρια
Σύλλογοι και Φορείς, Παρατάξεις, του Δήμου Θερμαϊκού από Αγγελοχώρι | Αγία Τριάδα | Επανομή | Κερασιά | Μεσημέρι | Νέα Μηχανιώνα | Νέοι Επιβάτες | Περαία μπορούν να μας στέλνουν στο [email protected] τις δραστηριότητες που σχεδιάζουν να υλοποιήσουν καθώς και δελτία τύπου ή ανακοινώσεις ή άρθρα που αφορούν τον ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ προκειμένου να ενημερώσουμε τους επισκέπτες της ηλεκτρονικής μας σελίδας ΖΩ ΣΤΟΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟ