peraia-roma-2

Η υπόθεση της διοικητικής αποβολής που κατατέθηκε από τον Δήμο Θερμαϊκού για τα άτομα που κατοικούν σε παραπήγματα στην περιοχή Τσαΐρια, εκδικάζεται στο Ειρηνοδικείο της Θεσσαλονίκης το πρωί της Δευτέρας 20/1/2020 .

Οι κάτοικοι του δήμου Θερμαϊκού είναι ανάστατοι, καθώς παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες που έχουν κάνει εδώ και πολλούς μήνες, παρά τις εισαγγελικές παρεμβάσεις και την καθημερινή «ενόχληση» των δυνάμεων της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, οι πυρκαγιές που βάζουν «άγνωστοι» στα Τσαΐρια, δεν σταματούν, με αποτέλεσμα η ευρύτερη περιοχή να πνίγεται μέσα σε τοξικούς καπνούς.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα και η προχθεσινή φωτιά στην περιοχή, που όπως και οι άλλες, ήταν πράγματι εμφανής από απόσταση χιλιομέτρων.

Υπενθυμίζεται ότι, τον περασμένο Οκτώβριο το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Θερμαϊκού έλαβε απόφαση για τη διοικητική αποβολή των εναπομεινασών οικογενειών Ρομά που διαμένουν στην περιοχή «Τσαΐρια», ζητώντας να αποχωρήσουν άμεσα έτσι ώστε να λυθεί το πρόβλημα των καθημερινών καύσεων και της ρύπανσης του περιβάλλοντος. Το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης με προσωρινή διαταγή που εξέδωσε, στο πλαίσιο εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων, έδωσε τη δυνατότητα στους Ρομά να παραμείνουν στο χώρο, τουλάχιστον κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου και μέχρι την έκδοση της οριστικής απόφασης. Οι Ρομά , δια των δικηγόρων τους, ζήτησαν την ανακοπή της διοικητικής αποβολής τους από την περιοχή την οποία φέρονται ότι μετέτρεψαν σε άτυπη χωματερή προβαίνοντας σε καύσεις σκουπιδιών που ρυπαίνουν το περιβάλλον εδώ και χρόνια.

Η «κίνηση πολιτών του Δήμου Θερμαϊκού ενάντια στην περιβαλλοντική ρύπανση» καλεί όσους το επιθυμούν και μπορούν να δώσουν το παρόν στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα στις 9πμ. Στην ανακοίνωσή της αναφέρει: «Η υπόθεση αφορά όλους  μας!!!. Γιατί στέρεψε και η υπομονή μας και η ανοχή μας… Το δικαίωμά μας στην Υγεία και στην Ζωή δεν θα το διαπραγματευθεί κανένας….».

Προηγούμενο άρθροΑπόφαση του Συμβουλίου της Δ.Κ. Περαίας για την μεταφορά της προβληματικής Λαϊκής σε νέο χώρο
Επόμενο άρθροΤην Τετάρτη 22-1-2020 η επιλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης του Δήμου Θερμαϊκού
Σύλλογοι και Φορείς, Παρατάξεις, του Δήμου Θερμαϊκού από Αγγελοχώρι | Αγία Τριάδα | Επανομή | Κερασιά | Μεσημέρι | Νέα Μηχανιώνα | Νέοι Επιβάτες | Περαία μπορούν να μας στέλνουν στο [email protected] τις δραστηριότητες που σχεδιάζουν να υλοποιήσουν καθώς και δελτία τύπου ή ανακοινώσεις ή άρθρα που αφορούν τον ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ προκειμένου να ενημερώσουμε τους επισκέπτες της ηλεκτρονικής μας σελίδας ΖΩ ΣΤΟΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟ