Αγωνιώδεις προσπάθειες να εντοπίσουν την αιτία του τεχνικού προβλήματος, που προκάλεσε χάος στις ευρωπαϊκές αερομεταφορές πάνω στην κορύφωση της τουριστικής κίνησης, καταβάλλουν οι αρμόδιες αρχές στη Μεγάλη Βρετανία και την Ιταλία.

Η τετράωρη διακοπή του συστήματος ρύθμισης της εναέριας κυκλοφορίας χθες προκάλεσε καθυστερήσεις και ακυρώσεις εκατοντάδων πτήσεων, με τους ειδικούς να εκτιμούν ότι μπορεί να χρειαστούν και… ημέρες (!) για την πλήρη ομαλοποίηση της κατάστασης.

Στο πλαίσιο αυτό, χιλιάδες επιβάτες πέρασαν μια μαρτυρική νύχτα, με τους τυχερούς να κοιμούνται και να τρώνε στα πατώματα των αεροδρομίων και τους άτυχους να μένουν για ώρες μέσα στα αεροσκάφη! Αποτέλεσμα ήταν τα κοινωνικά δίκτυα να κατακλυστούν από τις εικόνες που ανέβασαν οι αγανακτισμένοι επιβάτες.

Από τη χώρα μας εκτιμάται ότι επηρεάστηκαν 85 πτήσεις που είχε προγραμματιστεί να διεκπεραιωθούν μέσω των αεροδρομίων του Ηνωμένου Βασιλείου

Το τεχνικό πρόβλημα παρουσιάστηκε νωρίς χθες το μεσημέρι και είχε ως αποτέλεσμα να καταρρεύσει το ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης των σχεδίων πτήσεων, με αποτέλεσμα ο σχετικός χειρισμός να πρέπει να γίνεται χειροκίνητα. Αμέσως προκλήθηκε χάος. Χιλιάδες επιβάτες σε δρομολόγια από και προς τη Μεγάλη Βρετανία κόλλησαν στα αεροδρόμια. Η κατάσταση επιδεινώθηκε, καθώς ακολούθησε αντίστοιχο πρόβλημα στην Ιταλία. Ως άμεση επίπτωση επηρεάστηκαν περισσότερες από 500 πτήσεις με αφετηρία ή προορισμό τη Μεγάλη Βρετανία και περισσότερες από 150 στον εναέριο χώρο της Ιταλίας.Τελικά το απόγευμα η υπηρεσία ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας Nats ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκε και αντιμετωπίστηκε το πρόβλημα και δεσμεύτηκε να το διερευνήσει «πολύ διεξοδικά», καθώς υπήρξαν πληροφορίες ακόμη και για επίθεση χάκερ. «Συνεργαζόμαστε τώρα στενά με αεροπορικές εταιρείες και αεροδρόμια για να διαχειριστούμε τις πτήσεις που επηρεάζονται όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά. Οι μηχανικοί μας θα παρακολουθούν προσεκτικά την απόδοση του συστήματος καθώς επιστρέφουμε στην κανονική λειτουργία», ανέφερε η Nats σε ανακοίνωσή της..

Κατηγορίες:
Tags:
Προηγούμενο άρθροΗΠΑ: Μητέρα σκότωσε τα 2 παιδιά της και αυτοκτόνησε γιατί έχασε την επιμέλεια τους
Επόμενο άρθροChampions League, Παναθηναϊκός – Μπράγκα: Για την πρόκριση στους ομίλους
Σύλλογοι και Φορείς, Παρατάξεις, του Δήμου Θερμαϊκού από Αγγελοχώρι | Αγία Τριάδα | Επανομή | Κερασιά | Μεσημέρι | Νέα Μηχανιώνα | Νέοι Επιβάτες | Περαία μπορούν να μας στέλνουν στο [email protected] τις δραστηριότητες που σχεδιάζουν να υλοποιήσουν καθώς και δελτία τύπου ή ανακοινώσεις ή άρθρα που αφορούν τον ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ προκειμένου να ενημερώσουμε τους επισκέπτες της ηλεκτρονικής μας σελίδας ΖΩ ΣΤΟΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟ