ekloges-2019-bima

Βήμα προς Βήμα η εκλογική διαδικασία – Οδηγίες για να ψηφίσετε χωρίς ταλαιπωρία

Μια «ανάσα» πριν την 26η Μαΐου, κατά την οποία θα στηθούν για πρώτη φορά τέσσερις κάλπες (Ευρωβουλή, περιφέρειες, δήµοι, κοινότητες), πολλοί είναι εκείνοι που δεν γνωρίζουν ούτε πού ψηφίζουν στις ευρωεκλογές και τις δημοτικές εκλογές ούτε τον τρόπο που απαιτεί η κάθε διαδικασία για να είναι έγκυρη η ψήφος.

Αυτές οι εκλογές είναι βέβαιο πως θα γραφτούν στην ιστορία. Ποτέ στο παρελθόν δεν έχουν οργανωθεί τέσσερις αναμετρήσεις μαζί. Μεταξύ αυτών δε, και η «επιστροφή» της κάλπης για τις κοινότητες, γεγονός, που έχει πολλές αναγνώσεις καθώς τίθεται ένα σοβαρό ερώτημα: το σύνταγμα έχει δύο βαθμούς αυτοδιοίκησης, πώς γίνεται να ψηφίζουμε για τρεις; Αλλά αυτό προφανώς είναι ένα από τα ερωτήματα που θα εξεταστούν συνολικά μετά τα όσα θα δούμε με την πρώτη εφαρμογή του «Κλεισθένη Ι» προσεχώς.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η προετοιμασία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τις εκλογές της 26ης Μαΐου. Συνεργεία της Περιφέρειας έχουν στείλει τις κάλπες στους 38 δήμους ενώ διανέμεται, επίσης, το εκλογικό υλικό (ψηφοδέλτια, φάκελοι, σάκοι, σφραγίδες κλπ). Από την πλευρά τους, οι δήμοι θα πρέπει την προηγούμενη μέρα των εκλογών να μεταφέρουν το εκλογικό υλικό στα εκλογικά τμήματα και να στήσουν τα παραβάν.

Στους επτά νομούς της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα στηθούν 14.000 κάλπες, ενώ μόνον τα λευκά ψηφοδέλτια ανέρχονται σε 1.830.000 για περιφέρειες και δήμους!

Στην Α΄ περιφέρεια Θεσσαλονίκης το εκλογικό σώμα ανέρχεται σε 530.299 άτομα και στη Β΄ Θεσσαλονίκης σε 295.752. Αντίστοιχα οι κοινοτικοί εκλογείς (πολίτες που είναι εγγεγραμμένοι σε ειδικό κατάλογο πολιτών της Ε.Ε ) είναι 240 στην Α΄ Θεσσαλονίκης και 536 στη Β΄ Θεσσαλονίκης.

Στο δήμο Θερμαϊκού το εκλογικό τους δικαίωμα θα ασκήσουν 50.164 πολίτες (εγγεγραμμένοι) σε 67 διπλά εκλογικά τμήματα δηλαδή σε 134 κάλπες!

Την Κυριακή 26 Μαΐου 2019 ψηφίζουμε για:

1) Ευρωεκλογές

2) Περιφερειακές Εκλογές

3) Δημοτικές Εκλογές

4) Κοινοτικές Εκλογές

Ποια είναι η ημερομηνία των εκλογών; Οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 26 Μαΐου 2019, από τις 07:00 το πρωί ως τις 19:00 το απόγευμα.

Η ψήφος είναι υποχρεωτική; Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία εκτός από μυστική, είναι και υποχρεωτική.

Ποιοι μπορούν να να ψηφίσουν; Μπορούν να ψηφίσουν όσοι έχουν γεννηθεί έως 31/12/2002

Ποιοι εξαιρούνται από την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος; Από την υποχρεωτική άσκηση του εκλογικού δικαιώματος απαλλάσσονται νόμιμα οι κάτοικοι του εξωτερικού, όσοι έχουν υπερβεί το 70ό έτος της ηλικίας τους και μόνο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές όσοι διαμένουν την ημέρα της ψηφοφορίας σε απόσταση μεγαλύτερη των 200 χιλιομέτρων από το εκλογικό τμήμα στο οποίο ψηφίζουν.

Ποια έγγραφα πρέπει να φέρω στο εκλογικό τμήμα; Πρέπει να φέρετε την αστυνομική σας ταυτότητα ή διαβατήριο για τον απαραίτητο έλεγχο. Άλλα δημόσια έγγραφα μπορούν να γίνουν δεκτά υπό προϋποθέσεις.

Μπορώ να ψηφίσω ταχυδρομικώς; Όχι, στην Ελλάδα δεν είναι δυνατή η επιστολική ψήφος.

Τι να κάνω αν δεν βρίσκω το όνομά μου στους εκλογικούς καταλόγους; Αν δεν βρείτε το όνομά σας, στους εκλογικούς καταλόγους απευθυνθείτε στο Δήμο, στα δημοτολόγια του οποίου είστε εγγεγραμμένοι, μέχρι και το πέρας της ψηφοφορίας.

Σε ποιο εκλογικό τμήμα ψηφίζω; Οι ψηφοφόροι μπορούν να μάθουν το εκλογικό τους κέντρο μέσω της εφαρμογής του υπουργείου Εσωτερικών «Μάθε πού ψηφίζεις 2019». Για να μάθει κάποιος που ψηφίζει πρέπει απλώς να συμπληρώσει τα προσωπικά του στοιχεία στην σελίδα του ΥΠ.ΕΣ.

Για να δείτε αναλυτικά που ψηφίζετε μπορείτε να ανατρέξετε σε προηγούμενο άρθρο μας εδώ:  ΚΑΤΑΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ (ΑΠΟ-ΕΩΣ) ΑΝΑ Δ.Ε & ΤΜΗΜΑ

ΠΗΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΚΑΛΠΗ ΣΕ ΚΑΛΠΗ

Ενόψει αυτής της πρωτοφανούς διαδικασίας και προκειμένου να αποφευχθούν πιθανά λάθη και συγχύσεις, σας παραθέτουμε σήμερα τα βασικά στοιχεία που πρέπει να γνωρίζετε όλοι οι ψηφοφόροι.

Μάλιστα, θα πρέπει να τα εξηγήσετε με λεπτομέρεια στους μεγαλύτερους σε ηλικία καθώς δεν είναι απίθανο να μπερδευτούν με τόσα παραβάν, κάλπες, ψηφοδέλτια και ό,τι άλλο συνεπάγεται με την εκλογική διαδικασία.

Στο Δήμο Θερμαϊκού, λοιπόν, θα στηθούν 134 κάλπες σε 67 διπλά εκλογικά τμήματα.

Α– Στα 67 εκλογικά τμήματα θα διεξάγονται ευρωεκλογές και περιφερειακές εκλογές.  Αυτά τα τμήματα θα έχουν αναρτημένη πινακίδα με τον αύξοντα αριθμό τμήματος και το γράμμα Α.

Β– Αντίστοιχα σε 67 εκλογικά τμήματα θα διεξάγονται δημοτικές και κοινοτικές εκλογές. Στην πινακίδα της πόρτας θα γράφεται ο αύξων αριθμός τμήματος και το γράμμα Β.

Πως ψηφίζουμε σε κάθε εκλογική διαδικασία:

ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ Α

 Το πρώτο που θα κάνουμε όταν προσέλθουμε για να ψηφίσουμε είναι να μπούμε στο τμήμα Α όπου Ψηφίζουμε για ”Ευρωεκλογές” και για ”Περιφερειακές”.

Διαδικασία για τις Ευρωεκλογές

Στην Ελλάδα εφαρμόζεται η ψήφος με σταυρό προτίμησης. Φέτος συμμετέχουν στις Ευρωεκλογές 40 πολιτικά κόμματα και συνασπισμοί κομμάτων. Οι εκλογείς θα εκλέξουν 21 ευρωβουλευτές, το 2019, όπως και στις εκλογές του 2014. Στα ψηφοδέλτια των κομμάτων ή συνδυασμών μπορούν να τεθούν μέχρι και τέσσερις σταυροί προτίμησης. Οι υποψήφιοι που λαμβάνουν τους περισσότερους σταυρούς εκλέγονται, εφόσον βέβαια το κόμμα τους έχει εξασφαλίσει έδρα στην Ευρωβουλή. Εκεί αρχικά θα μας δώσουν συνολικά 40 ψηφοδέλτια, των συνδυασμών που συμμετέχουν στις ευρωεκλογές. Θα επιλέξουμε ένα από τα 40 και σε αυτό θα μπορούμε να εκφράσουμε την προτίμηση μας. Να θυμόμαστε, λοιπόν, για τις ευρωεκλογές έως 4 σταυρούς.

Διαδικασία για τις Περιφερειακές

Μετά θα πάρουμε οκτώ ψηφοδέλτια, δηλαδή, των οκτώ συνδυασμών που συμμετέχουν στις Περιφερειακές εκλογές για Υποψήφιοι Περιφερειάρχες Κεντρικής Μακεδονίας.

1) Ψηφοδέλτιο Αλληλεγγύη – Απόστολος Τζιτζικώστας

2) Ψηφοδέλτιο Κοιτάμε Μπροστά – Χρήστος Γιαννούλης

3) Ψηφοδέλτιο Πράξεις για τη Μακεδονία – Χρήστος Παπαστεργίου

4) Ψηφοδέλτιο Λαϊκή Συσπείρωση – Σωτήρης Αβραμόπουλος

5) Ψηφοδέλτιο Ανυπότακτη Δημοκρατική Μακεδονία – Δέσποινα Χαραλαμπίδου

6) Ψηφοδέλτιο Ελληνική Αυγή για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Νικόλαος Χρυσομάλλης

7) Ψηφοδέλτιο Οικολογία Πράσινη Λύση – Φίλιππος Γκανούλης

8) Ψηφοδέλτιο ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ για τη Μακεδονία – Γαβριήλ Αβραμίδης

Θα διαλέξουμε ένα από τα παραπάνω οκτώ (8) και μπορούμε να ψηφίσουμε έως και (4) τέσσερεις από τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους της Π.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας. Να θυμόμαστε, λοιπόν, για την Περιφέρεια, έχουμε δικαίωμα έως 4 σταυρούς.

ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ Β

-Ακολούθως θα περάσουμε στο τμήμα Β όπου Ψηφίζουμε για ”Δήμαρχο” και για ”Κοινοτικούς Συμβούλους”

Διαδικασία για τις Δημαρχιακές

 Για τον Δήμο Θερμαϊκού λοιπόν, ο δικαστικός θα σας δώσει οκτώ ψηφοδέλτια ένα για κάθε υποψήφιο Δήμαρχο. Όπως είναι γνωστό, ο σημερινός δήμος Θερμαϊκού προέρχεται από τις συγχωνεύσεις των δήμων του «Καποδίστρια». Κάθε πρώην «Καποδιστριακός δήμος» αποτελεί και μία Δημοτική Ενότητα με ανάλογες έδρες για το δημοτικό συμβούλιο κάθε δήμου. Ο συνολικός αριθμό εδρών για τον Δήμο Θερμαϊκού είναι οι 33 έδρες. Οι Δημοτικές Ενότητες στον Δήμο μας είναι τρεις : Δ.Ε. Θερμαϊκού (Περαία, Νέοι Επιβάτες, Αγία Τριάδα) , η Δ.Ε. Μηχανιώνας (Νέα Μηχανιώνα, Αγγελοχώρι, Νέα Κερασιά) και η Δ.Ε. Επανομής (Επανομή και Μεσημέρι).

Έτσι ο ψηφοφόρος, αφού επιλέξει τον συνδυασμό, τον οποίο θέλει να ψηφίσει, θα μπορεί να βάλει έως τρεις σταυρούς προτίμησης σε αντίστοιχους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους της Δ.Ε. που ανήκει. Επίσης, μπορεί να βάλει και έως ένα σταυρό σε ένα από τους υποψηφίους των άλλων Δημοτικών Ενοτήτων του δήμου Θερμαϊκού και πάντα του ίδιου συνδυασμού.

Για παράδειγμα,

– Ο ψηφοφόρος της Δημοτικής Ενότητας Επανομής, μπορεί να βάλει τρεις σταυρούς στην Δ.Ε. Επανομής και ένα σταυρό επιλέγοντας μεταξύ των υποψηφίων των Δ.Ε. Θερμαϊκού και Δ.Ε. Μηχανιώνας, δηλαδή, μόνο ένα μεταξύ των δύο άλλων Δ.Ε. και πάντα του ίδιου συνδυασμού.

– Ο ψηφοφόρος της Δημοτικής Ενότητας Μηχανιώνας, μπορεί να βάλει τρεις σταυρούς στην Δ.Ε. Μηχανιώνας και ένα σταυρό επιλέγοντας μεταξύ των υποψηφίων των Δ.Ε. Θερμαϊκού και Δ.Ε. Επανομής, δηλαδή, μόνο ένα μεταξύ των δύο άλλων Δ.Ε. και πάντα του ίδιου συνδυασμού.

– Ο ψηφοφόρος της Δημοτικής Ενότητας Θερμαικού, μπορεί να βάλει τρεις σταυρούς στην Δ.Ε. Θερμαικού και ένα σταυρό επιλέγοντας μεταξύ των υποψηφίων των Δ.Ε. Επανομής και Δ.Ε. Μηχανιώνας, δηλαδή, μόνο ένα μεταξύ των δύο άλλων Δ.Ε. και πάντα του ίδιου συνδυασμού.

Τα ψηφοδέλτια (αλφαβητικά) για τις Δημαρχιακές στον Δήμο Θερμαϊκού:

1) Ψηφοδέλτιο ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ – Γιώργος Χατζηβαλάσης

8) Ψηφοδέλτιο ΘΕΡΜΑΓΙΚΟΣ – Γιώργος Τσαμασλής

7) Ψηφοδέλτιο ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ – Γιάννης Μαυρομάτης

2) Ψηφοδέλτιο ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ – Ντίνα Μώραλη

4) Ψηφοδέλτιο ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΡΜΑΙΚΟ – Νίκος Παράσχου

6) Ψηφοδέλτιο ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΟΛΗ – Σίμος Καψάλας

3) Ψηφοδέλτιο ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ – Θόδωρος Τζέκος

5) Ψηφοδέλτιο ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΡΑ – Δημήτρης Καπλάνης

Να θυμόμαστε, λοιπόν, για τις δημαρχικές έως 3 σταυρούς για την Δημοτική μας Ενότητα και  (1) έναν για άλλη Δ.Ε. πάντα του ίδιου συνδυασμού.

Διαδικασία για τις Κοινοτικές

Η τελευταία κάλπη είναι για τις Κοινότητες. Η εκλογή στις Κοινότητες γίνεται πλέον με ξεχωριστό ψηφοδέλτιο από αυτό του Δημάρχου και σε διαφορετική κάλπη. Αυτό που πρέπει να ξέρουν οι ψηφοφόροι είναι ότι  για την ανάδειξη των κοινοτικών συμβουλίων οι ψηφοφόροι έχουν το δικαίωμα να σημειώνουν σταυρό προτίμησης σε δύο (2) υποψηφίους.

– Για τις κοινότητες Αγίας Τριάδας, Νέων Επιβατών και Περαίας, οι οποίες υπάγονται στη δημοτική ενότητα Θερμαϊκού δύο (2) σταυροί για τις κοινότητες.
– Στη δημοτική ενότητα Μηχανιώνας όπου ανήκουν οι κοινότητες Νέας Μηχανιώνας, Αγγελοχωρίου και Νέας Κερασιάς δύο (2) σταυροί για τις κοινότητες.
 – Στη δημοτική ενότητα Επανομής υπάγονται οι κοινότητες Επανομής και Μεσημερίου, για τις οποίες σημειώνονται επίσης (2) δύο σταυροί προτίμησης για τις κοινότητες.

 

ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ

Δ.Ε. Θ Ε Ρ Μ Α Ϊ Κ Ο Υ

 Δ.Κ. ΠΕΡΑΙΑΣ: Εκλογικά Κέντρα θα είναι το 1ο Δημοτικό, το 2ο Γυμνάσιο και το 3ο Δημοτικό Σχολείο Περαίας.

Στο 1ο Δημοτικό (ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ 56) ψηφίζουν:

  • Οι βασικοί εκλογείς από ΑΒΔΕΛΙΩΤΗΣ ΑΧΙΛΛΕΥΣ μέχρι και ΚΑΠΩΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ.
  • Οι ετεροδημότες από ΑΔΑΜΑΚΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ μέχρι και ΚΟΥΡΟΥΚΛΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ.

Στο 2ο Γυμνάσιο (ΑΝΘΕΩΝ 14-16) ψηφίζουν:

  • Οι βασικοί εκλογείς από ΚΑΡΑΒΑΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ μέχρι και ΠΑΝΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ.
  • Οι ετεροδημότες από ΚΟΥΡΤΗ ΕΥΘΥΜΙΑ μέχρι και ΠΑΥΛΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ.

Στο 3ο Δημοτικό (ΜΗΔΕΙΑΣ 8) ψηφίζουν:

  • Οι βασικοί εκλογείς από ΠΑΝΔΙΡΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ μέχρι και ΩΡΟΛΟΓΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ.
  • Οι ετεροδημότες από ΠΕΤΡΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ μέχρι και ΨΥΡΙΔΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ.
  • Όλοι οι κοινοτικοί εκλογείς (Ευρωπαίοι πολίτες).

Αν ψηφίζετε στην Δ.Κ. Περαίας δείτε σε ποιο εκλογικό τμήμα ψηφίζετε πατώντας εδώ: ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ  Περαίας

Δ.Κ. ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ & Δ.Κ. ΝΕΩΝ ΕΠΙΒΑΤΩΝ:

Οι εκλογείς της Αγίας Τριάδας και των Νέων Επιβατών θα ψηφίσουν στα Δημοτικά Σχολεία των κοινοτήτων τους.

Επίσης στο Δ.Σ. Νέων Επιβατών θα ψηφίσουν για τις Ευρωεκλογές με ειδικούς καταλόγους το Α.Τ. Θερμαϊκού και το Τ.Α. Θερμαϊκού.

Αν ψηφίζετε στην Δ.Κ. Αγίας Τριάδας δείτε σε ποιο εκλογικό τμήμα ψηφίζετε πατώντας εδώ: ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ Αγίας Τριάδας

Αν ψηφίζετε στην Δ.Κ. Νέων Επιβατών δείτε σε ποιο εκλογικό τμήμα ψηφίζετε πατώντας εδώ: ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ Νέων Επιβατών

 

Δ.Ε. Μ Η Χ Α Ν Ι Ω Ν Α Σ

Δ.Κ. ΝΕΑΣ ΜΗΧΑΝΙΩΝΑΣ: Εκλογικά Κέντρα θα είναι το 1ο Γυμνάσιο και το 2ο Δημοτικό Νέας Μηχανιώνας (περιοχή Γηπέδου).

(Το 1ο Δημοτικό Σχολείο (περιοχή Λαϊκής Αγοράς) δεν θα είναι εκλογικό κέντρο).

Στο 1ο Γυμνάσιο (ΤΕΡΜΑ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ) ψηφίζουν:

  • Οι βασικοί εκλογείς από ΑΒΑΝΙΑΔΗΣ ΘΩΜΑΣ μέχρι και ΛΟΥΦΕΚΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ.
  • Οι ετεροδημότες από ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ ΙΩΣΗΦ έως και ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ.

Στο 2ο Δημοτικό (ΑΘ. ΔΙΑΚΟΥ – 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ) ψηφίζουν:

  • Οι βασικοί εκλογείς από ΛΥΓΝΑΔΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ έως και ΨΩΜΙΑΔΟΥ ΕΛΕΝΗ.
  • Οι ετεροδημότες από ΣΤΑΓΚΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ έως και ΧΑΤΖΗΛΑΜΠΡΟΥ ΜΙΧΑΗΛ.
  • Όλοι οι κοινοτικοί εκλογείς (Ευρωπαίοι πολίτες).

Αν ψηφίζετε στην Δ.Κ. Νέας Μηχανιώνας δείτε σε ποιο εκλογικό τμήμα ψηφίζετε πατώντας εδώ: ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ Νέας Μηχανιώνας

Τ.Κ. ΝΕΑΣ ΚΕΡΑΣΙΑΣ & Τ.Κ. ΑΓΓΕΛΟΧΩΡΙΟΥ:

Οι εκλογείς της Νέας Κερασιάς και του Αγγελοχωρίου θα ψηφίσουν στα Δημοτικά Σχολεία των κοινοτήτων τους.

Επίσης στο Δ.Σ. Νέας Κερασιάς θα ψηφίσουν για τις Ευρωεκλογές με ειδικούς καταλόγους η Μονάδα (3046).

Αν ψηφίζετε στην Δ.Κ. Νέας Κερασιάς δείτε σε ποιο εκλογικό τμήμα ψηφίζετε πατώντας εδώ: ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ Νέας Κερασιάς

Αν ψηφίζετε στην Δ.Κ. Αγγελοχωρίου δείτε σε ποιο εκλογικό τμήμα ψηφίζετε πατώντας εδώ: ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ Αγγελοχωρίου

Δ.Ε. Ε Π Α Ν Ο Μ Η Σ

Δ.Κ. ΕΠΑΝΟΜΗΣ: Εκλογικά Κέντρα θα είναι το 3ο Δημοτικό Σχολείο και το ΕΠΑΛ Επανομής.

Στο 3ο Δημοτικό Σχολείο (25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 70) ψηφίζουν:

  • Οι βασικοί εκλογείς από ΑΒΕΛΙΔΗ ΤΑΤΙΑΝΑ μέχρι και ΜΑΓΓΛΑΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ.
  • Οι ετεροδημότες από ΑΡΑΠΟΓΙΑΝΝΗ ΒΑΪΑ μέχρι και ΚΟΝΗ ΑΝΤΙΓΟΝΗ.

Στο ΕΠΑΛ (Ν. ΣΑΡΒΑΝΗ 2) ψηφίζουν:

  • Οι βασικοί εκλογείς από ΜΑΓΚΩΤΣΗ ΓΕΩΡΓΙΑ μέχρι και ΨΩΜΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ.
  • Οι ετεροδημότες από ΚΟΤΡΩΤΣΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ μέχρι και ΦΩΤΙΑΔΟΥ ΠΑΡΘΕΝΑ.
  • Όλοι οι κοινοτικοί εκλογείς (Ευρωπαίοι πολίτες).

Αν ψηφίζετε στην Δ.Κ. Επανομής δείτε σε ποιο εκλογικό τμήμα ψηφίζετε πατώντας εδώ: ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ Επανομής

Τ.Κ. ΜΕΣΗΜΕΡΙΟΥ:

Εκλογικά κέντρα θα είναι το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Μεσημερίου.

Στο νηπιαγωγείο ψηφίζουν:

  • Οι βασικοί εκλογείς από ΜΑΓΚΩΤΣΗ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ μέχρι και ΚΑΦΕΤΖΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ.

Στην εξωτερική αίθουσα και στο Γυμναστήριο του Δ.Σ. ψηφίζουν

  • Οι βασικοί εκλογείς από ΚΕΒΡΕΚΙΔΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ μέχρι και ΠΑΝΤΑΛΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ.

Στο κεντρικό κτίριο του Δημοτικού Σχολείου  ψηφίζουν:

  • Οι βασικοί εκλογείς από ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗ ΚΩΝ/ΝΑ μέχρι και ΩΡΟΛΟΓΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ.
  • Όλοι οι ετεροδημότες.

Αν ψηφίζετε στην Δ.Κ. Μεσημερίου δείτε σε ποιο εκλογικό τμήμα ψηφίζετε πατώντας εδώ: ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ Μεσημερίου

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ: Σε αυτές τις εκλογές ψηφίζουν και οι γεννηθέντες τα έτη 2001 και 2002 (ανεξαρτήτως μήνα γέννησης, μόνο με την επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας).  Οι ετεροδημότες ψηφίζουν μόνο για την ανάδειξη μελών του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.

Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Οι εκλογές για ακόμα μία φορά έχουν ανατεθεί στην εταιρεία Singular Logic, που ανέλαβε για 33η φορά -η πρώτη ήταν το µακρινό 1981- την τεχνική κάλυψη του εγχειρήματος. Για τις «πιο βαριές και δύσκολες εκλογές στην ιστορία της Ελλάδας» μιλούν οι υπεύθυνοι της  εταιρείας ενώ από πλευράς υπουργείου εσωτερικών υπάρχουν οι διαβεβαιώσεις, ότι όλη η προετοιμασία έχει γίνει έγκαιρα και σωστά. Από πλευράς Περιφέρειας και δήμων, επίσης διαβεβαιώνουν για τις δικές τους ενέργειες.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Singular Logic, για να διασφαλιστούν πρώτιστα η διαφάνεια και το αδιάβλητο και δευτερευόντως η ταχύτητα στη µετάδοση των αποτελεσµάτων, διανέµονται 12.000 συσκευές τάµπλετ σε ισάριθμους δικαστικούς αντιπροσώπους, καθώς ενισχύεται σηµαντικά το σύστηµα ασφαλούς ηλεκτρονικής µετάδοσης (SRT) που µειώνει τον χρόνο για την εξαγωγή µιας ασφαλούς εκτίµησης αποτελέσµατος. Μαζί µε 4.700 κινητά τηλέφωνα που είχαν χρησιµοποιηθεί και σε προηγούµενες εκλογικές αναµετρήσεις, θα επιτρέψουν περίπου στις 9.30 µ.µ. µια πληροφόρηση ως προς το εκλογικό αποτέλεσµα των ευρωεκλογών.

Αµέσως µετά, θα επιδιωχθεί µετάδοση ασφαλούς εκτίµησης αποτελεσµάτων για τους δήµους σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιά, Πάτρα, Ηράκλειο και Λάρισα. Πάντως, οι υπεύθυνοι της Singular Logic αποφεύγουν προς το παρόν να δεσµευθούν για την ώρα ανακοίνωσης µιας ασφαλούς εκτίµησης γενικότερων αποτελεσµάτων.

Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι θα µπορέσουν µέσα στις επόµενες µέρες να κατεβάσουν ηλεκτρονικά τις πρότυπες φόρµες των εκλογικών βιβλίων ώστε να ξεκινήσουν την προετοιμασία. Λόγω του πρωτοφανούς αριθµού των δικαστικών αντιπροσώπων που απαιτούνται, πραγματοποιήθηκε και δεύτερη κλήρωση ανάµεσα στους διαθέσιµους δικηγόρους και δικαστικούς, προκειμένου να ακολουθήσει επιλογή µεταξύ δηµοσίων υπαλλήλων.

Οι υπεύθυνοι της Singular Logic ανέφεραν, ότι γίνονται συνεννοήσεις µε τα κόµµατα προκειµένου να εµφανίζονται, όπως τις προηγούµενες φορές, η πολιτική στήριξη και η κοµµατική προέλευση των υποψήφιων δηµάρχων και περιφερειαρχών. Επεσήµαναν πάντως ότι φέτος είναι περισσότεροι οι υποψήφιοι, αλλά και όσοι εξ αυτών θέλουν να δηλώνουν ανεξάρτητοι.

Προηγούμενο άρθροΜε πολύ κόσμο σε πετυχημένη εκδήλωση με άρωμα “νίκης” μίλησε ο Γιώργος Χατζηβαλάσης
Επόμενο άρθροΤσίπρας – Άμεση προκήρυξη πρόωρων εκλογών
Σύλλογοι και Φορείς, Παρατάξεις, του Δήμου Θερμαϊκού από Αγγελοχώρι | Αγία Τριάδα | Επανομή | Κερασιά | Μεσημέρι | Νέα Μηχανιώνα | Νέοι Επιβάτες | Περαία μπορούν να μας στέλνουν στο [email protected] τις δραστηριότητες που σχεδιάζουν να υλοποιήσουν καθώς και δελτία τύπου ή ανακοινώσεις ή άρθρα που αφορούν τον ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ προκειμένου να ενημερώσουμε τους επισκέπτες της ηλεκτρονικής μας σελίδας ΖΩ ΣΤΟΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟ