epanomi

Εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή του δήμου Θερμαϊκού, κατά τη διάρκεια συνεδρίασής της, ο καθορισμός των χώρων που εξομοιώνονται με τη ζώνη λιμένα Αγγελοχωρίου και Επανομής, που εισηγήθηκε η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Πασχαλίδου.

Μια απόφαση με πολλαπλά και μακροπρόθεσμα οφέλη για τον δήμο, που τον καθιστά αποκλειστικό φορέα διαχείρισης και εκμετάλλευσης των ζωνών, θεμελιώνοντας δικαίωμα είσπραξης λιμενικών τελών και αυξάνοντας, ως εκ τούτου, την εισροή πόρων στα δημοτικά ταμεία, επισημαίνει σχετική ανακοίνωση.

Εντάσσεται δε, στον αναπτυξιακό σχεδιασμό της σημερινής Διοίκησης Θερμαϊκού σε ό,τι αφορά στα λιμάνια και τις αλιευτικές υποδομές του τόπου, βάσει του οποίου και μετά από συντονισμένες ενέργειές της:

⦁ Καθορίστηκε η χερσαία ζώνη λιμένα στο αλιευτικό καταφύγιο της Ν. Μηχανιώνας, το 2015 και των Ν. Επιβατών, το 2016 και καθορίστηκαν οι θέσεις πρόσδεσης των σκαφών.

⦁ Καθορίστηκε η χερσαία ζώνη λιμένα Περαίας, το 2017.

⦁ Ξεκίνησαν να εισπράττονται για πρώτη φορά, το 2015, τέλη ελλιμενισμού.

⦁ Αποκαταστάθηκε το αλιευτικό καταφύγιο των Ν. Επιβατών, έργο π/υ 310.000,00 ευρώ.

⦁ Εκσυγχρονίστηκε ο ηλεκτροφωτισμός στο αλιευτικό καταφύγιο της Επανομής, π/υ 65.000,00 ευρώ.

⦁ Ολοκληρώθηκε η μελέτη για την προμήθεια Pillars, τόσο στο λιμάνι της Ν. Μηχανιώνας όσο και στο αλιευτικό καταφύγιο των Ν. Επιβατών.

Προηγούμενο άρθροΣκουπιδιών… συνέχεια, με τον Δήμο να μιλάει για Πράσινη Ανάπτυξη!
Επόμενο άρθροΦωτιά σε κρεπερί στη Νέα Μηχανιώνα
Σύλλογοι και Φορείς, Παρατάξεις, του Δήμου Θερμαϊκού από Αγγελοχώρι | Αγία Τριάδα | Επανομή | Κερασιά | Μεσημέρι | Νέα Μηχανιώνα | Νέοι Επιβάτες | Περαία μπορούν να μας στέλνουν στο [email protected] τις δραστηριότητες που σχεδιάζουν να υλοποιήσουν καθώς και δελτία τύπου ή ανακοινώσεις ή άρθρα που αφορούν τον ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ προκειμένου να ενημερώσουμε τους επισκέπτες της ηλεκτρονικής μας σελίδας ΖΩ ΣΤΟΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟ