sde

Οι εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πυλαίας-Χορτιάτη για το σχολικό έτος 2019-20 συνεχίζονται τον Σεπτέμβριο, καθημερινά 17.00 – 20.00, στη διεύθυνση Ισμήνης 4 (1ο ΓΕΛ Πυλαίας), τέρμα λεωφορείου αρ. 11.

Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας δίνουν τη δυνατότητα σε ενηλίκους άνω των 18 ετών, που δεν έχουν ολοκληρώσει την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση, να συνεχίσουν τις σπουδές τους και να αποκτήσουν τίτλο ισότιμο με το απολυτήριο γυμνασίου (νόμος 2525/1997).

Η φοίτηση διαρκεί δύο σχολικά έτη και τα μαθήματα πραγματοποιούνται από Δευτέρα έως Παρασκευή, 16.30 – 20.30.

Το πρόγραμμα των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας προσαρμόζεται στις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα των εκπαιδευομένων, ώστε όχι μόνο να παρέχει γνώσεις, αλλά και να καλλιεργεί δεξιότητες, όπως η επικοινωνία, η συνεργασία ή η επίλυση προβλημάτων.

Οι σχετικές γνωστικές περιοχές ή γραμματισμοί περιλαμβάνουν την ελληνική γλώσσα, τα μαθηματικά, την αγγλική γλώσσα, την πληροφορική, τις φυσικές επιστήμες, την περιβαλλοντική εκπαίδευση, την κοινωνική εκπαίδευση και την αισθητική αγωγή.

Επίσης παρέχονται συμβουλευτικές υπηρεσίες ψυχολογικής και επαγγελματικής στήριξης.

Πληροφορίες και εγγραφές: ΣΔΕ Πυλαίας-Χορτιάτη, τηλ. 2310307641, Δευτέρα – Παρασκευή, 17.00 – 20.00.

Προηγούμενο άρθροΔήμος Θερμαϊκού: Συνεργασία Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Κέντρου Πολιτισμού ΠΚΜ
Επόμενο άρθροΔήμος Θερμαϊκού: Περιβαλλοντική δράση στη Νέα Μηχανιώνα
Σύλλογοι και Φορείς, Παρατάξεις, του Δήμου Θερμαϊκού από Αγγελοχώρι | Αγία Τριάδα | Επανομή | Κερασιά | Μεσημέρι | Νέα Μηχανιώνα | Νέοι Επιβάτες | Περαία μπορούν να μας στέλνουν στο [email protected] τις δραστηριότητες που σχεδιάζουν να υλοποιήσουν καθώς και δελτία τύπου ή ανακοινώσεις ή άρθρα που αφορούν τον ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ προκειμένου να ενημερώσουμε τους επισκέπτες της ηλεκτρονικής μας σελίδας ΖΩ ΣΤΟΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟ