zhteitai

Σε… κυνήγι υποψηφίων επιδίδονται οι επικεφαλής παρατάξεων στον Δήμο Θερμαϊκού αυτό τον καιρό, όπως φυσικά σ’ όλους τους δήμους της χώρας, προκειμένου να καταρτίσουν συνδυασμούς. Και αυτό δεν είναι κάτι εύκολο αν σκεφτεί κανείς ότι ο ελάχιστος αριθμός υποψηφίων συμβούλων ενός συνδυασμού για τον Δήμο Θερμαϊκού είναι 33 και ο μέγιστος  50! Το έργο των επικεφαλής των παρατάξεων γίνεται ακόμη πιο δύσκολο και από την αύξηση του αριθμού των γυναικών που παραδοσιακά υπάρχει μικρότερη προσφορά. Και βέβαια από τον αριθμό των υποψηφίων συνδυασμών που μικραίνει την πίτα ιδιαίτερα όταν «ψαρεύουν» στα ίδια νερά.

Η Εβδομάδα των Παθών θα συνεχιστεί για ορισμένους υποψήφιους, αφού γι’ αυτούς η ημέρα της Ανάστασης, έχει φέτος, έκτακτα μετατεθεί για την Κυριακή 5 Μαΐου όπου λήγει η προθεσμία επίδοσης/παράδοσης των Δηλώσεων Συνδυασμών στους Προέδρους των οικείων Πολυμελών Πρωτοδικείων. Και αυτό γιατί κάποιοι από τους υποψήφιους Δημάρχους βρίσκονται ακόμη σε αναζήτηση υποψήφιων Δημοτικών Συμβούλων για την έγκυρη κατάρτιση Συνδυασμών.

Το θεσμικό πλαίσιο του Καλλικράτη για τον ανώτατο και κατώτατο αριθμό Υποψήφιων σε κάθε Συνδυασμό, άλλαξε με τον Κλεισθένη και τροποποιήθηκε ξανά με το ν.4604/2019.

Δείτε τον ελάχιστο και το μέγιστο αριθμό Υποψήφιων Δημοτικών Συμβούλων ανά περίπτωση

table1 table2 table3

Πως διαμορφώνεται το πολιτικό σκηνικό – Ποιοι παράγοντες το διαμορφώνουν

Είναι γεγονός ότι η τοπική αυτοδιοίκηση επηρεάζεται από την κομματική ισχύ και τα κόμματα εξουσίας είναι αυτά που έχουν την μεγαλύτερη ζήτηση. Βέβαια σ’ όλο αυτό το σκηνικό δεν πρέπει να παραγνωρίσουμε την επιδραστική ικανότητα κάποιων πολιτικών παραγόντων που κινούν τα νήματα και απεργάζονται σχέδια προκειμένου να προωθήσουν αυτούς που θέλουν για να εδραιώσουν ακόμη περισσότερο την ισχύ τους και του κομματικού τους φορέα. Έτσι κάπως είναι διαμορφωμένο σε αδρομερείς γραμμές  το πολιτικό σκηνικό στους περισσότερους δήμους.

Τι συμβαίνει στον δήμο Θερμαϊκού

Μέχρι στιγμής, οι οκτώ υποψήφιοι δήμαρχοι επιδίδονται σε έναν αγώνα επικράτησης και υπεροχής. Οι συναντήσεις, οι επαφές και οι συζητήσεις συνεχίζονται και σιγά – σιγά, εκτός από την παράθεση των απόψεων τους για τα μεγάλα προβλήματα του Δήμου, αρχίζουν να ρίχνουν τα βέλη τους, στους συνυποψήφιους τους, κάνοντας τον δημόσιο διάλογο να αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον…

Η εφαρμογή της απλής αναλογικής άλλαξε πολύ τα δεδομένα και αυτό φαίνεται από το μεγάλο ενδιαφέρον των υποψηφίων, σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση, για τον Α’ βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης. Θεωρούν ότι ο δρόμος της εκλογής τους είναι εύκολος και ότι απέχουν ένα βήμα μακριά από το … επόμενο δημοτικό συμβούλιο. Για τις Περιφέρειες, το ενδιαφέρον είναι μειωμένο. Το μεγάλο πρόβλημα που προέκυψε όμως μέσα από αυτές τις  πολλές υποψηφιότητες για δημαρχία και τους πολλούς συνδυασμούς είναι η έλλειψη υποψήφιων δημοτικών συμβούλων και η αδυναμία μέχρι στιγμής του 50% των δημοτικών συνδυασμών να συμπληρώσουν ψηφοδέλτια. Ακόμη και σε πρόσωπα γνωστά που έχουν θέσει υποψηφιότητα στον Δήμο αυτή η διασπορά υποψηφίων έχει δημιουργήσει πρόβλημα.

Για τον Δήμο Θερμαϊκού έχουν ανακοινώσει την υποψηφιότητά τους οκτώ Υποψήφιοι Δήμαρχοι:

  1. ΧΑΤΖΗΒΑΛΑΣΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ – ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ – ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ-ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
  2. ΤΣΑΜΑΣΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ – ΘΕΡΜΑγΙΚΟΣ – ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ-ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
  3. ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ – ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ – ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ-ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
  4. ΠΑΡΑΣΧΟΥ ΝΙΚΟΣ – ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ – ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ-ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
  5. ΚΑΨΑΛΑΣ ΣΙΜΟΣ – ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΟΛΗ – ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ-ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
  6. ΚΑΠΛΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΡΑ – ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ-ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
  7. ΜΩΡΑΛΗ ΝΤΙΝΑ – ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ – ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ-ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
  8. ΤΖΕΚΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ – ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ – ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ-ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Από τους παραπάνω, μέχρι αυτή τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, έχουν ανακοινώσει στις σελίδες των παρατάξεων τους ή έχουν παρουσιάσει δημόσια ικανό αριθμό Υποψηφίων Συμβούλων ΜΟΝΟΝ οι τέσσερεις (4) :

  1. ΧΑΤΖΗΒΑΛΑΣΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ – ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ
  2. ΤΣΑΜΑΣΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ – ΘΕΡΜΑγΙΚΟΣ
  3. ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ – ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ
  4. ΜΩΡΑΛΗ ΝΤΙΝΑ – ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ

Για τους υπόλοιπους πραγματικά προβλέπεται η ΕΒΔΟΜΑΔΑ των ΠΑΘΩΝ να διαρκέσει περισσότερο καθώς οι μέρες περνάνε και η δεξαμενή των Υποψηφίων Συμβούλων στερεύει !

Προηγούμενο άρθροΤην γιορτή υιοθεσίας & Μπαράζ του Σείριου επισκέφθηκε ο Νίκος Παράσχου
Επόμενο άρθροΤο δις εξαμαρτείν δεν συγχωρείται. Πόσο μάλλον το … τρις!
Σύλλογοι και Φορείς, Παρατάξεις, του Δήμου Θερμαϊκού από Αγγελοχώρι | Αγία Τριάδα | Επανομή | Κερασιά | Μεσημέρι | Νέα Μηχανιώνα | Νέοι Επιβάτες | Περαία μπορούν να μας στέλνουν στο [email protected] τις δραστηριότητες που σχεδιάζουν να υλοποιήσουν καθώς και δελτία τύπου ή ανακοινώσεις ή άρθρα που αφορούν τον ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ προκειμένου να ενημερώσουμε τους επισκέπτες της ηλεκτρονικής μας σελίδας ΖΩ ΣΤΟΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟ