epanomi-batopedi

Το δις εξαμαρτείν δεν συγχωρείται, λένε. Πόσο μάλλον το… τρις εξαμαρτείν!

«Παραθαλάσσιος δήμος του νομού Θεσσαλονίκης χαρίζει οικόπεδα. Πάνω στο κύμα, με φως και νερό, τακτική συγκοινωνία. Όσοι δηλώσετε καλές προθέσεις, προηγείστε». Δεν είναι τρολιά, δεν είναι αστείο, αλλά θα μπορούσε έτσι να είχε δημοσιευτεί μια αγγελία του Δήμου Θερμαϊκού, η διοίκηση του οποίου αποδεικνύεται πολύ γαλαντόμα σε όσους επιθυμούν να δηλώσουν «πρόθυμοι» να «εκμεταλλευτούν» τα… αναξιοποίητα οικόπεδά του.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο δήμαρχος Γιάννης Μαυρομάτης και η διοίκησή του προσπαθούν κάνουν τέτοια… δωρεά κατά την διάρκεια της θητείας τους τα τελευταία δύο (2) χρόνια.

Ας φρεσκάρουμε την μνήμη μας:

1)  Περίπτωση δωρεάς οικοπέδου σε νεοεμφανιζόμενο «Ιππικό Όμιλο Θερμαϊκού»

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2017

Θετική απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου είχε ληφθεί από την προσκείμενη στο δήμαρχο κ. Μαυρομάτη πλειοψηφία, για την παραχώρηση έκτασης 12 στρεμμάτων πίσω από τις εγκαταστάσεις του ΚΑΠΠΑ εντελώς δωρεάν για 10 χρόνια σε έναν νεοσύστατο Ιππικό Όμιλο!

Μετά τις έντονες αντιδράσεις όλων των δημοτικών παρατάξεων, η Διοίκηση του κ. Μαυρομάτη τελικά την απέσυρε, παραδεχόμενη μάλιστα τότε δημοσίως, ότι «υπήρξε αταξία» και ότι «δεν είχε συνεδριάσει νόμιμα» το τοπικό συμβούλιο Περαίας, πάνω στη γνωμοδότηση του οποίου, στηρίχθηκε και η απόφαση της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου (13 υπέρ και 10 κατά), για την παραχώρηση των 12 στρεμμάτων σε έναν νεοεμφανιζόμενο «Ιππικό Όμιλο Θερμαϊκού» (όμιλο ΦΑΝΤΟΜΑ τον λέγανε κάποιοι τότε), του οποίου μάλιστα αγνοείτο το καταστατικό καθώς και τα ιδρυτικά του μέλη, αναγνωρίζοντας εμμέσως και τα σοβαρά παραπτώματα που διαπράχθηκαν.

 

2)  Περίπτωση δωρεάς οικοπέδου φιλέτου ΠΑΛΙΟΥΡΑΣ

ΑΠΡΙΛΙΟΣ  2017

Θυμόμαστε όλοι την πρόθεση της διοίκησης του Δήμου για την παραχώρηση της έκτασης 25 στρεμμάτων δημοτικής πλαζ, στη μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς δωρεάν για 25 χρόνια στην περιοχή «Πάλιουρας» πριν δύο χρόνια.

Ένα θέμα για το οποίο η διοίκηση του κ,. Μαυρομάτη αναγκάστηκε να κάνει πίσω μετά τη θύελλα αντιδράσεων που υπήρξε.

Η περιοχή «Πάλιουρας» -οι παλιότεροι τη γνωρίζουν ως «Κτήμα Καραγκιόζη» κατάφυτη από πεύκα και λεύκες που φυτεύτηκαν μετά τον πόλεμο -το σημείο ήταν απάγκιο των καημών και των παθών της φτωχολογιάς της Επανομής και της Θεσσαλονίκης για περισσότερα από 60 χρόνια μπήκε στο τραπέζι για δωρεάν παραχώρηση.

Όλοι αναρωτιόντουσαν γιατί αφήνεται το άλσος να ρημάξει και φυσικά λίγο αργότερα πήραν την απάντηση.  Μια Τρίτη βράδυ αιφνιδιαστικά έφεραν το θέμα στο τοπικό συμβούλιο Επανομής (είχε περάσει με 3-2 ψήφους) και την επόμενη το βράδυ το συζητούσαν εκτός ημερησίας στο δημοτικό συμβούλιο.

Το θέμα τελικά αποσύρθηκε τελευταία στιγμή λόγω των πολλών και μεγάλων αντιδράσεων και τις απειλές για εισαγγελικές παρεμβάσεις. “Ανέκρουσε πρύμνα” τότε ο δήμαρχος Θερμαϊκού μπροστά στο πολιτικό και όχι μόνον κόστος.

 

3)  Περίπτωση δωρεάς οικοπέδου φιλέτου στην περιοχή Μεσημεριανής Τούμπας στην Επανομή

ΑΠΡΙΛΙΟΣ  2019

ΘΕΜΑ: Δωρεάν παραχώρηση παραθαλάσσιου οικοπέδου 17 στρεμμάτων για 50 χρόνια στην περιοχή Μεσημεριανής Τούμπας στην Επανομή στη μητρόπολη Καλαμαριάς

Το πρόσφατο, το επίκαιρο θέμα για το οποίο έχουμε αναφερθεί σχετικά σε προηγούμενό μας άρθρο που μπορείτε να δείτε εδώ: Υποψίες για “Μικρό Βατοπέδι” σε οικόπεδο φιλέτο της Επανομής

Δευτέρα βράδυ αιφνιδιαστικά έφεραν το θέμα στο τοπικό συμβούλιο Επανομής.

Η ψηφοφορία του 5μελούς Τοπικού Συμβουλίου της Επανομής σύμφωνα με πληροφορίες ήταν:

NAI – NAI – OXI – OXI και ένα ΠΑΡΩΝ

(To ΠΑΡΩΝ δεν έχει ξεκαθαρίσει … πιθανώς να ήταν… ΙΣΩΣ – ΔΕΝ ΞΕΡΩ – ΘΕΛΩ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ και πάει λέγοντας…)

Τελικό αποτέλεσμα λοιπόν: 2-2 και μία ψήφος μεταξύ Λευκού και Γκρίζου!!!

Πραγματικά δεν έχουν δημοσιοποιηθεί τα πρακτικά έτσι ώστε να ξέρει με σαφήνεια η κοινή γνώμη τι ακριβώς διημείφθη χθες στο Τοπικό Συμβούλιο της Επανομής.

Φτάσαμε σε σημείο, ως φαίνεται,  η κοινή γνώμη να επαφίεται για πληροφόρηση με το πιο blog έχει γνωριμίες σε πρόσωπα και πράγματα (απίστευτη αντικειμενικότητα και πλουραλισμός) αφού ο καθένας δημοσιεύει ότι και όπως θέλει,  ενώ όφειλε ο Δήμαρχος να βγάλει Δελτίου Τύπου ΑΜΕΣΑ και να πει τα πράγματα με το όνομά τους.

Απορούμε γιατί ο κ. Μαυρομάτης δεν το κάνει. Αυτούς τους δύο τελευταίους προεκλογικούς  μήνες βγαίνουν σωρηδόν Δελτία Τύπου από τον Δήμο Θερμαϊκού για ψύλλου πήδημα, ακόμη και για πράγματα ήσσονος σημασίας.  Εκτιμούμε ότι ο κ. Μαυρομάτης δεν έχει ανάγκη από επικοινωνιακούς δικηγόρους και φερέφωνα.

Όσο  δε, αφορά την ψηφοφορία στο Τοπικό Συμβούλιο, θα κρίνουν τους συμμετέχοντες και τις ψήφους τους οι ντόπιοι, αφού αυτοί τους ψήφισαν και τους έκριναν ικανούς να διαχειριστούν τα τοπικά θέματα.  Κοντός ψαλμός αλληλούια!  Ούτως η άλλως το θέμα φαίνεται ότι θα έρθει στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο προς συζήτηση εκτός ημερησίας Διάταξης.

Είναι να απορεί κανείς πώς τόλμησε καν να το σκεφτεί η διοίκηση του δήμου να προχωρήσει τώρα σε μια τέτοια ενέργεια και μάλιστα κάποια παπαγαλάκια να την παρουσιάζουν σαν ”αξιοποίηση και αναπτυξιακή επένδυση”,  μια ιστορία με οσμή σκανδάλου.

Γιατί όλη αυτή η «απλοχεριά» και η βιασύνη; Για να δημιουργήσει η Μητρόπολη «κατασκηνωτικό κέντρο κατά την διάρκεια των θερινών μηνών».

aithsh

Δεν υπάρχουν παραθαλάσσιες εκτάσεις και μάλιστα μεγάλες μοναστηριακές τις οποίες η Μητρόπολη μπορεί να αιτηθεί να της παραχωρηθούν για κατασκηνώσεις;

Οι δηλώσεις των Υποψηφίων Δημάρχων που έφθασαν στην συντακτική μας ομάδα για το θέμα είναι:

ΧΑΤΖΗΒΑΛΑΣΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ:Με διαδικασίες εξπρές, εν κρυπτώ και παραβύστω ο Δήμαρχος Μαυρομάτης μοιράζει περιουσιακά στοιχεία του Δήμου, με οικονομική ζημία του Δήμου με ότι αυτό σημαίνει διαχειριστικά. Η πρώτη προσέγγιση λέει ότι τέτοια πράγματα δεν πρέπει να γίνονται παραμονές εκλογών. Αφελής προσέγγιση, γιατί αποφεύγει την ουσία. Η δεύτερη και ουσιαστική προσέγγιση λέει ότι εφόσον τίθεται θέμα αξιοποίησης περιουσιακού στοιχείου του Δήμου, τότε πρέπει να ακολουθηθούν διαδικασίες. Μακροχρόνιες συμμετοχικές και δημόσιες διαδικασίες. Αυτές είναι γνωστές, περιγεγραμμένες σε Νόμους και Πράξεις Διοίκησης και ακολουθούνται από όλους που θέλουν να αυτοαποκαλούνται χρηστοί Δημόσιοι άνδρες.  Και φυσικά στην συγκεκριμένη περίπτωση ο Δήμαρχος Μαυρομάτης δεν μπορεί να ισχυριστεί κάτι τέτοιο για τον εαυτό του. Το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να πεί ένα βροντερό ΟΧΙ στις ύποπτες μεθοδεύσεις του Δημάρχου Μαυρομάτη”.

ΤΣΑΜΑΣΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ:Απαράδεκτες ενέργειες από την μεριά της Διοίκησης του απερχόμενου Δήμαρχου κ. Μαυρομάτη και μάλιστα εν όψει εκλογών. Παρακολουθούμε το θέμα από κοντά”.


 

UPDATE: 24-4-2019 ΩΡΑ 23:40

ΑΠΟΡΡΙΠΤΙΚΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θερμαϊκού στην αίτηση της Μητρόπολης Καλαμαριάς ως επείγον θέμα

Δείτε τις τελευταίες εξελίξεις…


Προηγούμενο άρθροΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ: ΘΑ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΜΑΚΡΥΑ Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΠΑΘΩΝ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ
Επόμενο άρθροΣτην οργάνωση του Δήμου Θερμαϊκού εστιάστηκε ο Θόδωρος Τζέκος σε τηλεοπτική συνέντευξη
Σύλλογοι και Φορείς, Παρατάξεις, του Δήμου Θερμαϊκού από Αγγελοχώρι | Αγία Τριάδα | Επανομή | Κερασιά | Μεσημέρι | Νέα Μηχανιώνα | Νέοι Επιβάτες | Περαία μπορούν να μας στέλνουν στο [email protected] τις δραστηριότητες που σχεδιάζουν να υλοποιήσουν καθώς και δελτία τύπου ή ανακοινώσεις ή άρθρα που αφορούν τον ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ προκειμένου να ενημερώσουμε τους επισκέπτες της ηλεκτρονικής μας σελίδας ΖΩ ΣΤΟΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟ