epanomi-batopedi-696x392-3

UPDATE: 24-4-2019 ΩΡΑ 23:40

Υπό την διαδικασία συζήτησης κατεπειγόντων θεμάτων εκτός ημερησίας διάταξης της
προγραμματισμένης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θερμαϊκού της 24-4-2019 εισήλθε το θέμα της:  Δωρεάν παραχώρηση παραθαλάσσιου οικοπέδου 17 στρεμμάτων για 50 χρόνια στην περιοχή Μεσημεριανής Τούμπας στην Επανομή στη μητρόπολη Καλαμαριάς. Εισηγήτρια του χαρακτηρισμένου ως ”ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ” θέματος ήταν η κ. Πασχαλίδου.

ΑΠΟΡΡΙΠΤΙΚΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΩΣ ”ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ” ΘΕΜΑ

Μετά από συζήτηση περίπου μίας ώρας το θέμα του ”κατεπείγοντος” επί της αιτήσεως της Μητρόπολης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς απορρίφθηκε, λόγω έλλειψης της απόλυτης πλειοψηφίας του συνολικού αριθμού των μελών του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Θερμαϊκού.

 

Τι προβλέπεται :

Στην περίπτωση που έχει ήδη προγραμματιστεί η επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και έχει επιδοθεί η πρόσκληση στους συμβούλους αλλά προκύψουν, κατά την αιτιολογημένη εκτίμηση, περιοριστικά, του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου ή του δημάρχου ή συμβούλου επικεφαλής δημοτικής παράταξης κατεπείγοντα θέματα τα οποία πρέπει να τεθούν στο δημοτικό συμβούλιο, υπάρχει η δυνατότητα, μετά από πρότασή τους, αυτά να συζητηθούν εκτός ημερησίας διάταξης. Στην περίπτωση αυτή το δημοτικό συμβούλιο είναι αυτό που θα αποφανθεί καταρχήν για το κατεπείγον ή όχι των θεμάτων, χωρίς συζήτηση, χωρίς δηλ. παράθεση αιτιολογίας, με απόφασή του η οποία λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία του συνολικού αριθμού των μελών του. Εάν κρίνει ότι τα θέματα είναι πράγματι κατεπείγοντα θα προχωρήσει στη συνέχεια στη συζήτηση τους πριν από την έναρξη της συζήτησης των θεμάτων που είναι εγγεγραμμένα στην ημερήσια διάταξη. Η σχετική απόφαση επί των εν λόγω θεμάτων λαμβάνεται και πάλι με την απόλυτη πλειοψηφία του συνολικού αριθμού των μελών του δημοτικού συμβουλίου. Το δημοτικό συμβούλιο καλείται επομένως στην περίπτωση αυτή να λάβει δύο (2) αποφάσεις με απόλυτη πλειοψηφία του συνολικού αριθμού των μελών του:
* αν ένα ή περισσότερα θέματα που εισάγονται ως κατεπείγοντα είναι πράγματι κατεπείγοντα,
* εφόσον κρίνει ότι ένα θέμα είναι κατεπείγον, αποφασίζει επί του συγκεκριμένου θέματος ή θεμάτων.

Εάν το δημοτικό συμβούλιο κρίνει ότι κάποιο θέμα δεν είναι κατεπείγον αναβάλλει τη συζήτησή του και δεν λαμβάνει απόφαση επ’ αυτού.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση το θέμα δεν προχώρησε περαιτέρω (αποσύρθηκε) γιατί δεν υπήρχε η απαιτούμενη ΑΠΟΛΥΤΗ πλειοψηφία του συνολικού αριθμού των μελών του δημοτικού συμβουλίου κατά την σημερινή του συνεδρίαση, ώστε να αποφασίσει επί του ”κατεπείγοντος”.

Προηγούμενο άρθροΓιώργος Χατζηβαλάσης: Καλή Ανάσταση
Επόμενο άρθροΑξιος πρωταθλητής ο Ποσειδώνας Μηχανιώνας – Στην Γ’ Εθνική από την επόμενη σεζόν
Σύλλογοι και Φορείς, Παρατάξεις, του Δήμου Θερμαϊκού από Αγγελοχώρι | Αγία Τριάδα | Επανομή | Κερασιά | Μεσημέρι | Νέα Μηχανιώνα | Νέοι Επιβάτες | Περαία μπορούν να μας στέλνουν στο [email protected] τις δραστηριότητες που σχεδιάζουν να υλοποιήσουν καθώς και δελτία τύπου ή ανακοινώσεις ή άρθρα που αφορούν τον ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ προκειμένου να ενημερώσουμε τους επισκέπτες της ηλεκτρονικής μας σελίδας ΖΩ ΣΤΟΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟ