PERAIA4

Με «Προφορικές συμφωνίες» χρέωσαν 27.500€ την Τουριστική Επιχείρηση Θερμαϊκού

Τα γεγονότα που εκθέτουν τη διοίκηση του Δήμου Θερμαϊκού, τον Γιάννη Μαυρομάτη και τα στελέχη της παράταξής του δεν έχουν τέλος!
Ενώ ακόμη συζητείται στα στέκια του Θερμαϊκού η πρόσληψη του γιου δημοτικού συμβούλου ως ειδικού συμβούλου του δημάρχου, με δικαιολογητικό βεβαίωση της Δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης – αποχέτευσης, φέρνουμε σήμερα μια άλλη υπόθεση στο φως της δημοσιότητας, που δεν έχει πολλά να ζηλέψει από την προηγούμενη.
Με την 8068/2018 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης επιδικάστηκε ποσό 27.466€ εις βάρος της Τουριστικής Εταιρίας Θερμαϊκού, ως αποτέλεσμα μη τήρησης οικονομικών δεσμεύσεων που ανέλαβε έναντι εξωτερικού συνεργάτη για την οργάνωση της ναυαγοσωστικής κάλυψης των ακτών του Θερμαϊκού τα έτη 2015 και 2016. Η απόφαση μάλιστα είναι άμεσα εκτελεστή κατά το ήμισυ και ήδη κατασχέθηκαν τα έσοδα από μισθώματα που εισπράττει η ανώνυμη εταιρία του δήμου.
Το γεγονός ότι παρομοιάζουμε τις δυο υποθέσεις, έχει να κάνει με την αποδοχή του δικαστηρίου ότι οι υπηρεσίες ανατέθηκαν με «προφορική συμφωνία» μεταξύ ιδιώτη και διοίκησης της ΤΕΘ ΑΕ. Στα λόγια δηλαδή, αναθέσανε δουλειές 40.000€ σε ιδιώτη, χωρίς απόφαση και ενημέρωση του Διοικητικού Συμβουλίου. Ο δε μάρτυρας υπεράσπισης της ΤΕΘ υποστήριξε ότι ο ιδιώτης εργάστηκε ως «εθελοντής», ομολογώντας στην πραγματικότητα ότι εργάστηκε! Βλέπετε στη διοίκηση αυτή ο «εθελοντισμός» στην εργασία έχει την τιμητική του!
Με αυτά κι αυτά, η «εξυγιασμένη» ΤΕΘ, που την παρέλαβε η διοίκηση του κ. Μαυρομάτη με «υπέρογκα» χρέη, έφτασε να χρωστάει περί τις 100.000 ευρώ, να έχει δεσμευμένους τραπεζικούς λογαριασμούς και κατασχεμένα τα έσοδα από μισθώματα, που είναι και τα μοναδικά που της είχαν απομείνει, καθώς τόσο το γραφείο τελετών, όσο και η ναυαγοσωστική κάλυψη που έφερναν έσοδα στην εταιρία παραδόθηκαν σε ιδιώτες.
Υπάρχουν άραγε ακόμη δημότες που αναρωτιούνται γιατί από τους 325 δήμους της χώρας, ο Θερμαϊκός επιλέχθηκε μεταξύ των 10, που θα γίνει έλεγχος στα οικονομικά του μετά από εισαγγελική εντολή;

Προηγούμενο άρθροΟμοιος ομοιω αει πελαζει…και καλυπτει!
Επόμενο άρθροΜε βεβαίωση διορίζεται σύμβουλος δημάρχου
Σύλλογοι και Φορείς, Παρατάξεις, του Δήμου Θερμαϊκού από Αγγελοχώρι | Αγία Τριάδα | Επανομή | Κερασιά | Μεσημέρι | Νέα Μηχανιώνα | Νέοι Επιβάτες | Περαία μπορούν να μας στέλνουν στο [email protected] τις δραστηριότητες που σχεδιάζουν να υλοποιήσουν καθώς και δελτία τύπου ή ανακοινώσεις ή άρθρα που αφορούν τον ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ προκειμένου να ενημερώσουμε τους επισκέπτες της ηλεκτρονικής μας σελίδας ΖΩ ΣΤΟΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟ