Μήνυμα Δημάρχου για τη νέα σχολική χρονιά

Αγαπητά μου παιδιά,

Νέα αφετηρία σήμερα στη σχολική ζωή σας, έπειτα από 1,5 χρόνο διαδικτυακής εκπαίδευσης λόγω της πανδημίας, που ακόμη ταλαιπωρεί όχι μόνο την πατρίδα μας, αλλά και τους υπόλοιπους λαούς της γης.

Σας εύχομαι ολόψυχα «Καλή Σχολική Χρονιά»!

Το σχολειό σας είναι ένας χώρος δημιουργικής έκφρασης και ελπίδας. Ένας χώρος που μαθαίνουμε να συμβιώνουμε αρμονικά, με σεβασμό στις αξίες του πλουραλισμού, της αμοιβαίας κατανόησης και της ειρήνης. Αυτόν τον χώρο, λοιπόν, προσπαθήσαμε και φέτος να περιποιηθούμε, να καλλωπίσουμε, ούτως ώστε να μην αντιμετωπίσετε προβλήματα που άπτονται των ευθυνών μας.

Αγαπημένοι μαθητές και μαθήτριες,

Εδώ μέσα θα μάθετε να μιλάτε και να σκέφτεστε ελληνικά. Είναι εκπληκτικό το πώς το μεγαλείο της ελληνικής γλώσσας κράτησε το Έθνος μας ζωντανό, σε κρίσιμες στιγμές ανά τους αιώνες, πολύ πριν, αλλά και κατά τη διάρκεια της Επανάστασης του 1821. Να ξέρετε ότι οι Έλληνες λογιζόμαστε φιλεκπαιδευτικός λαός και η φράση: «άνθρωπος αγράμματος, ξύλο απελέκητο» αντικατοπτρίζει τον διαρκή πόθο των Ελλήνων για το σχολείο.

Είμαι απόλυτα σίγουρος πως και οι εκπαιδευτικοί σας, με την κατάλληλη αγωγή και παιδεία, θα σας μορφώσουν. Δηλαδή, θα συμβάλλουν στην αρμονική ανάπτυξη όλων των πνευματικών και ηθικών δυνάμεών σας έως την ενηλικίωσή σας. Να τους σέβεστε και να τους αγαπάτε.

Να σέβεστε και το σχολειό σας. Είναι το δεύτερο σπίτι σας.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

   Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

  Γεώργιος Τσαμασλής

Προηγούμενο άρθροThermaikosRun 2021 – Λαϊκός αγώνας δρόμου από το Δήμο Θερμαϊκού
Επόμενο άρθροΕγκαινιάστηκε το 9ο Νηπιαγωγείο Περαίας
Σύλλογοι και Φορείς, Παρατάξεις, του Δήμου Θερμαϊκού από Αγγελοχώρι | Αγία Τριάδα | Επανομή | Κερασιά | Μεσημέρι | Νέα Μηχανιώνα | Νέοι Επιβάτες | Περαία μπορούν να μας στέλνουν στο [email protected] τις δραστηριότητες που σχεδιάζουν να υλοποιήσουν καθώς και δελτία τύπου ή ανακοινώσεις ή άρθρα που αφορούν τον ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ προκειμένου να ενημερώσουμε τους επισκέπτες της ηλεκτρονικής μας σελίδας ΖΩ ΣΤΟΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here