Ιδιαίτερη μέρα η σημερινή για την εκπαιδευτική κοινότητα του Δήμου Θερμαϊκού, αφού παραδόθηκε από τον Δήμαρχο, Γιώργο Τσαμασλή, το 9ο Νηπιαγωγείο Περαίας.

Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο προκατασκευασμένο κτίσμα 267 τ.μ., στο οποίο στεγάζονται δυο αίθουσες διδασκαλίας, ένας πολυδύναμος χώρος, τραπεζαρία, κουζίνα, wc (νηπιαγωγών, νηπίων και ατόμων με αναπηρία), ένα γραφείο νηπιαγωγών και μια αποθήκη. Ταυτόχρονα, ο αύλειος χώρος είναι ανεξάρτητος και λειτουργικός, γεγονός που προάγει την αυτενέργεια του μαθητή και το ελεύθερο πνεύμα του.

Μετά το πέρας των εγκαινίων και του Αγιασμού, έγινε η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και η έπαρση της Σημαίας μας, η οποία εφεξής θα κυματίζει στο νέο σχολικό κτίριο, που σχεδιάστηκε και δημοπρατήθηκε από προηγούμενες Διοικήσεις, αλλά ολοκληρώθηκε από τη Διοίκηση Τσαμασλή.

Το έργο αυτό είναι προϋπολογισμού 590.000,00 ευρώ και η χρηματοδότησή του προήλθε από το νέο ΕΣΠΑ (ΣΕΣ 2014 – 2020).

«Πρόκειται για ένα σύγχρονο και δημιουργικό δημόσιο σχολείο, που θα καλύπτει τις εκπαιδευτικές ανάγκες του κάθε λιλιπούτειου μαθητή στην αρχή της σχολικής διαδρομής του με εξελιγμένα τεχνολογικά μέσα που μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα του μαθήματος», επισημαίνει ο Δήμαρχος.

Κατηγορίες: ,
Tags:
Προηγούμενο άρθροΜήνυμα Δημάρχου Θερμαϊκού για τη νέα σχολική χρονιά
Επόμενο άρθροΔωρεάν εξέταση ελέγχου για τον κορονοϊο στα ΚΑΠΗ Περαίας
Σύλλογοι και Φορείς, Παρατάξεις, του Δήμου Θερμαϊκού από Αγγελοχώρι | Αγία Τριάδα | Επανομή | Κερασιά | Μεσημέρι | Νέα Μηχανιώνα | Νέοι Επιβάτες | Περαία μπορούν να μας στέλνουν στο [email protected] τις δραστηριότητες που σχεδιάζουν να υλοποιήσουν καθώς και δελτία τύπου ή ανακοινώσεις ή άρθρα που αφορούν τον ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ προκειμένου να ενημερώσουμε τους επισκέπτες της ηλεκτρονικής μας σελίδας ΖΩ ΣΤΟΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟ