thermaikos-oasth

Κατατέθηκε στη Βουλή αργά το απόγευμα τη Πέμπτης από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών η τροπολογία που αφορά στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης και τη λειτουργία του ΟΑΣΘ.

Σύμφωνα με τις προτεινόμενες αλλαγές, διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας στον ΟΑΣΘ και παρατείνεται για τρία χρόνια η λειτουργία του υπό το καθεστώς της εκκαθάρισης, με καταληκτική ημερομηνία την 31η Δεκεμβρίου 2022.

Παράλληλα, προβλέπεται η κατάργηση της ΑΣΥΘ, η οποία θα αναλάμβανε το έργο της αστικής συγκοινωνίας.

Επιπλέον, αναστέλλεται ο συμψηφισμός απαιτήσεων που έχουν γεννηθεί ή βεβαιωθεί στην αρμόδια οικονομική υπηρεσία μέχρι τις 25.7.2017. Η αναστολή ισχύει μέχρι και το πέρας της ειδικής εκκαθάρισης του Οργανισμού, ενώ δεν κωλύεται η έκδοση αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας από την ύπαρξη των παραπάνω απαιτήσεων κατά του ΟΑΣΘ.

Παράλληλα, προβλέπεται πως θα επιτρέπεται στον ΟΑΣΘ η μίσθωση μεταχειρισμένων λεωφορείων – κατά παρέκκλιση των κειμένων διατάξεων όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Επιτρέπεται, τέλος, η σύναψη συμβάσεων με τα ΚΤΕΛ ή τους ΟΤΑ για τη διενέργεια αστικών και υπεραστικών δρομολογίων.

Την τροπολογία συνυπογράφουν οι υπουργοί: Χρήστος Σταϊκούρας, Άδωνις Γεωργιάδης, Κώστας Καραμανλής, Γιάννης Βρούτσης.

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρη την τροπολογία.

Προηγούμενο άρθροΤο νέο σχέδιο για το παραλιακό μέτωπο επανασυνδέει την πόλη με τη θάλασσα
Επόμενο άρθροΣτον Δήμο Θερμαϊκού η πρώτη ΝΕΖ στη Βόρεια Ελλάδα
Σύλλογοι και Φορείς, Παρατάξεις, του Δήμου Θερμαϊκού από Αγγελοχώρι | Αγία Τριάδα | Επανομή | Κερασιά | Μεσημέρι | Νέα Μηχανιώνα | Νέοι Επιβάτες | Περαία μπορούν να μας στέλνουν στο [email protected] τις δραστηριότητες που σχεδιάζουν να υλοποιήσουν καθώς και δελτία τύπου ή ανακοινώσεις ή άρθρα που αφορούν τον ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ προκειμένου να ενημερώσουμε τους επισκέπτες της ηλεκτρονικής μας σελίδας ΖΩ ΣΤΟΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟ