nea-kerasia

Η συζήτηση γύρω από τη σεξουαλικότητα των παιδιών είναι ένα θέμα που πολλές φορές αντιμετωπίζεται ως ταμπού από τους γονείς.

Η σεξουαλικότητα είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ανθρώπινης φύσης. Έτσι, ένα παιδί που αναπτύσσεται φυσιολογικά είναι λογικό να θέλει να εξελίξει και τη σεξουαλικότητά του. Βέβαια, όταν μιλάμε θεωρητικά όλα φαντάζουν εύκολα. Τι γίνεται όμως όταν το παιδί σας ρωτήσει «Μαμά, μπαμπά; Πώς γίνονται τα παιδιά;»;

Δυστυχώς, η γνωστή ιστορία με τη μέλισσα που γονιμοποιεί το λουλούδι πιθανώς να κεντρίσει το ενδιαφέρον σε ένα παιδί προσχολικής ηλικίας, το οποίο όμως στη συνέχεια θα την απορρίψει, καθώς θα διαπιστώσει ότι δεν μπορεί να ταυτιστεί ούτε με τη μέλισσα, ούτε με το λουλούδι.

Μάλιστα, σύμφωνα με τους περισσότερους παιδιάτρους και παιδοψυχολόγους, είναι προτιμότερο οι γονείς να μιλούν στα παιδιά ειλικρινά από την αρχή, τόσο για τη γονιμοποίηση, όσο και για το σεξ, παρά να τα μπερδεύουν επινοώντας διάφορα παραμύθια.

Η σεξουαλική παιδεία πρέπει να ξεκινά από το σπίτι. Πολλές φορές οι γονείς πιστεύουν πως δεν είναι οι κατάλληλοι να συζητήσουν με τα παιδιά τους για ένα τέτοιο θέμα, γιατί ενδεχομένως το ίδιο να πίστευαν και οι γονείς τους. Όμως, υπάρχει πιο κατάλληλος άνθρωπος να μιλήσει στα παιδιά σας για το σεξ από εσάς;

Μιλώντας στα παιδιά σας ανοιχτά για το σεξ, τα βοηθάτε να εξελιχθούν και σε αυτόν τον τομέα, ώστε να πάρουν τις σωστές αποφάσεις στις προσωπικές τους σχέσεις και να προφυλαχθούν από πιθανούς κινδύνους. Προσοχή! Όταν θα μιλήσετε στα παιδιά για την προφύλαξη θα πρέπει να το κάνετε με τέτοιο τρόπο ώστε να μην τα τρομάξετε.

“Πότε είναι η σωστή ηλικία και ποια τα σωστά λόγια;”,”Πώς να το προστατεύσω από τους κινδύνους;” είναι κάποια από τα ερωτήματα που συχνά έχουν τα μεγαλύτερα σε ηλικία.

Το Κέντρο Πρόληψης Ελπίδα διοργανώνει στις 13 Μαρτίου την ομιλία με θέμα “Σεξουαλικότητα: πώς να μιλήσουμε στα παιδιά μας;”  σε συνεργασία με τη Διεύθυνση και το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Νέας Κερασιάς του Δήμου Θερμαϊκού.

Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2019 στις 6 μ.μ. – 8 μ.μ

Δημοτικό σχολείο Νέας Κερασιάς

Με Ομιλήτρια την κ. Δρακοπούλου Μαριάννα, Κλ.Ψυχολόγος, Ψυχαναλύτρια, Στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης Ελπίδα, θα γίνει προσπάθεια να απαντηθούν πολλά από τα ερωτήματα των γονιών και να αναδείχθεί ότι η σεξουαλικότητα είναι μια πτυχή του εαυτού που αγγίζει και αλληλεπιδρά με όλες τις υπόλοιπες πτυχές του εαυτού. Καθορίζει δε, σημαντικά την ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού και πολύ περισσότερο ότι η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των παιδιών είναι θεμελιωμένο δικαίωμά τους.

Προηγούμενο άρθροΠιό κοντά στον τίτλο ο Ποσειδώνας Μηχανιώνας
Επόμενο άρθροΤέσσερεις (4) μικροσεισμοί στο βουνό του Σέϊχ Σου σήμερα το βράδυ
Σύλλογοι και Φορείς, Παρατάξεις, του Δήμου Θερμαϊκού από Αγγελοχώρι | Αγία Τριάδα | Επανομή | Κερασιά | Μεσημέρι | Νέα Μηχανιώνα | Νέοι Επιβάτες | Περαία μπορούν να μας στέλνουν στο [email protected] τις δραστηριότητες που σχεδιάζουν να υλοποιήσουν καθώς και δελτία τύπου ή ανακοινώσεις ή άρθρα που αφορούν τον ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ προκειμένου να ενημερώσουμε τους επισκέπτες της ηλεκτρονικής μας σελίδας ΖΩ ΣΤΟΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟ