polit1

Με τη συμμετοχή εκπροσώπων των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπροσώπων τοπικών φορέων και εθελοντών, Προϊσταμένων Υπηρεσιών του Δήμου Θερμαϊκού, του Αντιδημάρχου του Δήμου Θερμαϊκού: Τεχνικών Υπηρεσιών και αρμόδιου Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστου Βογιατζή και την παρουσία του Δημάρχου Θερμαϊκού κ. Γιώργου Τσαμασλή, συνεδρίασε το Τοπικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας με θέματα, την προετοιμασία και τον σχεδιασμό της χειμερινής περιόδου 2019-2020.

Ο Δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιώργος Τσαμασλής στην εισήγηση του καλωσόρισε τους εκπροσώπους των φορέων και αναφέρθηκε στην ανάγκη συντονισμού υπηρεσιών, φορέων και εθελοντών, για την αποτελεσματικότερη εφαρμογή σχεδίων και επεμβάσεων Πολιτικής Προστασίας, είτε κατά τη χειμερινή περίοδο (πλημμυρικά φαινόμενα ή φαινόμενα παγετού και χιονιού), είτε κατά την αντιπυρική περίοδο.

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Θερμαϊκού με τη συνδρομή των Υπηρεσιών του Δήμου Θερμαϊκού και σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας , προετοιμάζεται για την χειμερινή περίοδο, εστιάζοντας τόσο στο οργανωμένο σχέδιο δράσης , όσο και στην ετοιμότητα, προσωπικού, μηχανημάτων και άλλων μέσων για την αντιμετώπιση έντονων χιονοπτώσεων και πλημμυρικών φαινομένων.

Ο Δήμαρχος Θερμαϊκού αναφέρθηκε και στον καθαρισμό των ρεμάτων που ξεκίνησε στο δήμο και θα ολοκληρωθεί στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα από την Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας .

polit2

Με αφορμή τη συνεδρίαση του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, ο Δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιώργος Τσαμασλής δήλωσε:
“Με πενιχρά μέσα και περιορισμένη χρηματοδότηση δημιουργούμε “αξιόμαχη” Πολιτική Προστασία στον Δήμο Θερμαϊκού, ενώ η συνεργασία μας με φορείς και άλλες υπηρεσίες, δυναμώνει ακόμη περισσότερο την επιχειρησιακή μας ετοιμότητα κατά την εκδήλωση φαινομένων έκτακτων αναγκών”.

Προηγούμενο άρθροΣυγκέντρωση με θέμα τις παράνομες καύσεις στα Τσαΐρια στο ΚΑΠΠΑ
Επόμενο άρθροΕθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος του Δήμου Θερμαϊκού ”ΚΑΛΛΙΠΟΛΙΣ”
Σύλλογοι και Φορείς, Παρατάξεις, του Δήμου Θερμαϊκού από Αγγελοχώρι | Αγία Τριάδα | Επανομή | Κερασιά | Μεσημέρι | Νέα Μηχανιώνα | Νέοι Επιβάτες | Περαία μπορούν να μας στέλνουν στο [email protected] τις δραστηριότητες που σχεδιάζουν να υλοποιήσουν καθώς και δελτία τύπου ή ανακοινώσεις ή άρθρα που αφορούν τον ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ προκειμένου να ενημερώσουμε τους επισκέπτες της ηλεκτρονικής μας σελίδας ΖΩ ΣΤΟΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟ