Κάθε χρόνο, περίπου 300.000 Ευρωπαίοι πέφτουν θύματα εξωνοσοκομειακής καρδιακής ανακοπής. Η εξωνοσοκομειακή καρδιακή ανακοπή μπορεί να συμβεί οπουδήποτε, π.χ. στο δρόμο, στο χώρο εργασίας, κατά τη διάρκεια άσκησης ή άλλης στρεσσογόνου δραστηριότητας. Οι περισσότερες όμως εξωνοσοκομειακές καρδιακές ανακοπές συμβαίνουν στα σπίτια των θυμάτων. Μέχρι σήμερα, λιγότεροι από 1 στους 10 αυτών των ασθενών επιβιώνουν.

Η καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) από παρευρισκόμενους πολίτες αυξάνει την επιβίωση 2-3 φορές, εφαρμόζεται όμως μόλις σε 1 από τις 5 περιπτώσεις εξωνοσοκομειακής καρδιακής ανακοπής. Αυξάνοντας το ποσοστό αυτό, 100.000 ζωές θα μπορούσαν να σωθούν σε όλη την Ευρώπη στη διάρκεια ενός έτους. Η Ελλάδα δυστυχώς συγκαταλέγεται στις χώρες με τα μικρότερα ποσοστά εφαρμογής ΚΑΡΠΑ από παρευρισκόμενους μάρτυρες επεισοδίων εξωνοσοκομειακής καρδιακής ανακοπής.

Τα χέρια σας μπορούν να σώσουν τη ζωή ενός αγαπημένου προσώπου!

kaa
Πανευρωπαϊκό σεμινάριο, καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης, πραγματοποιεί το

Σαββατο 13 Απριλίου 2019

η Εθελοντική Ομάδα Πρόληψης & Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΘ.Ο.Π.Α.Κ.) του Δήμου Θερμαϊκού.

Πιο συγκεκριμένα, το σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών, με διεθνή πιστοποίηση από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης, απευθύνεται σε όσους θέλουν να μάθουν πώς να βοηθήσουν τον συνάνθρωπό τους που βρίσκεται σε κίνδυνο, παρέχοντάς του Πρώτες Βοήθειες μέχρι να φτάσει το ΕΚΑΒ.

Οι θεματικές ενότητες του εκπαιδευτικού προγράμματος Πρώτων Βοηθειών μεταξύ άλλων είναι:
– Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ – CPR)
– Χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή (AED)
– Αντιμετώπιση Πνιγμονής
– Πλάγια Θέση Ανάνηψης

Σημειώνεται ότι η πιστοποίηση που θα λάβουν οι συμμετέχοντες έχει τριετή, διεθνή ισχύ!

Περισσότερες πληροφορίες και τρόπους συμμετοχής στο τηλ. 23920-23121

ethopak-karpa

Προηγούμενο άρθροΤο τελικό σχέδιο για το σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
Επόμενο άρθροΕρευνα: Η ατμοσφαιρική ρύπανση σκοτώνει περίπου 8,8 εκατομμύρια ανθρώπους ετησίως
Σύλλογοι και Φορείς, Παρατάξεις, του Δήμου Θερμαϊκού από Αγγελοχώρι | Αγία Τριάδα | Επανομή | Κερασιά | Μεσημέρι | Νέα Μηχανιώνα | Νέοι Επιβάτες | Περαία μπορούν να μας στέλνουν στο [email protected] τις δραστηριότητες που σχεδιάζουν να υλοποιήσουν καθώς και δελτία τύπου ή ανακοινώσεις ή άρθρα που αφορούν τον ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ προκειμένου να ενημερώσουμε τους επισκέπτες της ηλεκτρονικής μας σελίδας ΖΩ ΣΤΟΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟ