koronaios-apoz

Νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου αναμένεται ακόμη και εντός της ημέρας για την νομοθέτηση των μέτρων που εξαγγέλθηκαν από το οικονομικό επιτελείο.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 800 ευρώ που θα καταβληθεί το πρώτο 10ήμερο του Απριλίου σε περίπου 500.000 εργαζόμενους επιχειρήσεων που έκλεισαν προσωρινά με εντολή του κράτους αναμένεται να είναι μέτρο οριζόντιο και να αφορά όλους τους μισθωτούς που είναι καταχωρημένοι στο σύστημα Εργάνη, είτε εργάζονται με μερική απασχόληση είτε εργάζονται με πλήρη απασχόληση. Υπενθυμίζεται πως η εν λόγω ειδική αποζημίωση αφορά τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων που ανέστειλαν την λειτουργία τους με κρατική εντολή.

Ταυτόχρονα νομοθετείται η απαγόρευση απόλυσης των εν λόγω εργαζομένων και όποια απόλυση γίνεται θα θεωρείται άκυρη. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να προβλεφθεί πως όσες απολύσεις συμβούν από σήμερα Τετάρτη 18 Μαρτίου και εφεξής σε επιχειρήσεις που έκλεισαν με εντολή του κράτους θα θεωρούνται άκυρες.

Πως θα δοθεί το επίδομα των 800 ευρώ

Σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα θα υποβάλλουν ατομικά υπεύθυνη δήλωση οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που έκλεισαν προσωρινά με εντολή του κράτους λόγω του κοροναιού, προκειμένου να λάβουν την “αποζημίωση ειδικού σκοπού”.

Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, που θα τεθεί σε λειτουργία τις επόμενες ημέρες στο περιβάλλον του συστήματος Εργάνη, οι εργαζόμενοι θα δηλώνουν τα προσωπικά τους στοιχεία, τα στοιχεία του προσωπικού τους τραπεζικού λογαριασμού (ΙΒΑΝ), καθώς και τα στοιχεία της επιχείρησης στην οποία εργάζονται. Τα στοιχεία των εργαζομένων που θα υποβάλλουν την αίτηση – υπεύθυνη δήλωση για την αποζημίωση ειδικού σκοπού θα διασταυρώνονται με τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ.

Από την πλευρά τους οι επιχειρήσεις-εργοδότες στους οποίους επιβάλλεται ή έχει επιβληθεί το μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας θα πρέπει να υποβάλουν υπεύθυνη δήλωση στο Πληροφοριακό Σύστημα (Π.Σ.) ΕΡΓΑΝΗ του Υπουργείου Εργασίας. Με αυτή την υπεύθυνη δήλωση οι εργοδότες θα δηλώνουν ότι η επιχείρησή τους τελεί υπό το καθεστώς προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας. Τα στοιχεία των εργαζομένων των επιχειρήσεων αυτών αντλούνται αυτόματα από το Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ.

ΠΗΓΗ : Ethnos.gr

Κατηγορίες:
Tags:
Προηγούμενο άρθροΚορωνοϊός – Καλά νέα: Η χλωροκίνη δοκιμάζεται στη Γαλλία με επιτυχία κατά του Covid-19
Επόμενο άρθροΗ Τουρκία κλείνει τα χερσαία της σύνορα με Ελλάδα και Βουλγαρία
Σύλλογοι και Φορείς, Παρατάξεις, του Δήμου Θερμαϊκού από Αγγελοχώρι | Αγία Τριάδα | Επανομή | Κερασιά | Μεσημέρι | Νέα Μηχανιώνα | Νέοι Επιβάτες | Περαία μπορούν να μας στέλνουν στο [email protected] τις δραστηριότητες που σχεδιάζουν να υλοποιήσουν καθώς και δελτία τύπου ή ανακοινώσεις ή άρθρα που αφορούν τον ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ προκειμένου να ενημερώσουμε τους επισκέπτες της ηλεκτρονικής μας σελίδας ΖΩ ΣΤΟΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟ