k8

Τσαϊρια…Περαία…Δήμος Θερμαικού…ο οικισμός των Ρομά….διάσπαρτοι σωροί με μπάζα και σκουπίδια..

Η καύση καλωδίων για τον χαλκό καθημερινό φαινόμενο….και όχι μια φορά την ημέρα, αλλά πρωί, μεσημέρι και βράδυ.
Οι κάτοικοι φοβούνται για την μόλυνση και τις επιπτώσεις των παράνομων καύσεων στην υγεία τους.

Μάλιστα όπως περιέγραψε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο Δημήτρης Γρουσουζάκος, κάτοικος της περιοχής και μέλος της Επιτροπής Κατοίκων κατά της Ρύπανσης Περιβάλλοντος από τις καύσεις, στην περιοχή υπάρχει και χωματερή με σκουπίδια τα οποία ανά πάσα στιγμή μπορούν να αρπάξουν φωτιά και να έχουμε νέους Ταγαράδες.

Όπως υποστηρίζει τίθενται και ζητήματα ασφάλειας των πτήσεων..Από το 2015 η ΥΠΑ έχει ενημερώσει τον δήμο Θερμαικού, σημειώνει και δίνει μάλιστα ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα. Όπως λέει είχαν ανάψει φωτιά και κατά τη προσγείωση του πρωθυπουργικού αεροσκάφους στην ΔΕΘ του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Κατά τον κ. Γρουσουζάκο, δεν είναι μόνον οι περιβαλλοντικές αλλά και οι οικονομικές επιπτώσεις.

Κάτοικοι κινητοποιούνται, μαζεύουν υπογραφές και θα πάνε στον εισαγγελέα. Το πρόβλημα μας αφορά όλους. Η ρύπανση δεν έχει σύνορα, προειδοποιούν.

Είναι απαράδεκτη η κατάσταση.  Αν δεν τηρηθεί η νομιμότητα θα υψώσω τείχος , δεν θα πλησιάζει κανείς την περιοχή τόνισε στο ΡΘ ο νέος δήμαρχος Θερμαϊκού, Γ. Τσαμασλής.

Η περιοχή βασανίζεται, τόνισε, και στο κομμάτι των κλοπών . Δεν μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν θα με βρούν απέναντί τους, υπογράμμισε.

Δείτε το παρακάτω video με ηχητικό από τις δηλώσεις του κ. Τσαμασλή:

Προηγούμενο άρθροΣυστάσεις της Πυροσβεστικής και έκτακτες περιπολίες για τις φωτιές – Τι να προσέχουν οι πολίτες
Επόμενο άρθροΤ. Ταρπινίδης: Ήρθε η ώρα να επενδύσουμε στο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της χώρας
Σύλλογοι και Φορείς, Παρατάξεις, του Δήμου Θερμαϊκού από Αγγελοχώρι | Αγία Τριάδα | Επανομή | Κερασιά | Μεσημέρι | Νέα Μηχανιώνα | Νέοι Επιβάτες | Περαία μπορούν να μας στέλνουν στο [email protected] τις δραστηριότητες που σχεδιάζουν να υλοποιήσουν καθώς και δελτία τύπου ή ανακοινώσεις ή άρθρα που αφορούν τον ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ προκειμένου να ενημερώσουμε τους επισκέπτες της ηλεκτρονικής μας σελίδας ΖΩ ΣΤΟΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟ