Παρανομίες δίχως τέλος με την απερχόμενη Δημοτική Διοίκηση

Σε πλήρη πανικό η απερχόμενη Δημοτική Διοίκηση -καθώς καθημερινά διαπιστώνει ότι δεν χαίρει πλέον της αποδοχής των πολιτών-, μετέρχεται κάθε μέσο, ακόμη και παράνομο, που πιστεύει ότι θα μπορούσε να την γλυτώσει από την παταγώδη κατάρρευση.

Ένα περιστατικό με την παρέμβαση της Αστυνομίας στην Επανομή, ήρθε να επιβεβαιώσει τις καταγγελίες μας για τον «σκοτεινό» τρόπο που διοικεί το Δήμο την τελευταία τετραετία.
Επί μέρες κάτοικοι και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου της Επανομής έβλεπαν φορτηγά να μεταφέρουν και να ξεφορτώνουν προϊόντα εκσκαφής πίσω από το γήπεδο. Όπως έμαθαν, τα πετούσαν εκεί, για λογαριασμό του εργολάβου ή και υπεργολάβου που εκτελεί εργασίες στο πλαίσιο του έργου «ασφαλτοστρώσεις – κρασπεδώσεις – πλακοστρώσεις Δήμου Θερμαϊκού» για την κατασκευή ενός τμήματος περιμετρικής οδού Επανομής. Με τις συνεχείς απορρίψεις όμως έχει αλλοιωθεί το ανάγλυφο της περιοχής, ενώ πίσω από το γήπεδο δουλεύουν συνεχώς μηχανήματα για τη διαμόρφωση του χώρου. Το Τοπικό Συμβούλιο αντέδρασε αμέσως. Συνήλθε και πήρε απόφαση να καταγγείλει το γεγονός στην Αστυνομία, αφού δεν είχε καμιά ενημέρωση από τις υπηρεσίες του Δήμου.

Την ώρα του Αστυνομικού ελέγχου, ο οδηγός του φορτηγού που ήταν εκεί , φέρεται να εμφάνισε ένα χαρτί με τη συναίνεση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου για την απόρριψη των μπάζων πίσω από το γήπεδο. Το οποίο όμως δεν έχει καμιά ισχύ. Στη συγκεκριμένη περίπτωση απαιτείται ειδική περιβαλλοντική άδεια και ειδική οικοδομική άδεια, που μόνο το γραφείο Πολεοδομίας μπορεί να εκδώσει. Κι έτσι μεταφέρθηκε στο Τμήμα για τα περαιτέρω…
Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται ακόμη και το γεγονός, ο συγκεκριμένος χώρος να μην ανήκει ιδιοκτησιακά στον Δήμο Θερμαϊκού, και να εκκρεμούν αποζημιώσεις σε φερόμενους ιδιοκτήτες.

Κατόπιν όλων αυτών των τραγικών, ο συνδυασμός μας «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ», ζήτησε με επιστολή του προς τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης, υποστράτηγο Χρ. Μπουλούμπαση, να υπάρξουν οι προβλεπόμενες ενέργειες εκ μέρους του. Η επιστολή κοινοποιήθηκε και στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης.

Το περιστατικό είναι πολύ σοβαρό, και ο απερχόμενος Δήμαρχος πρέπει να δώσει άμεσα εξηγήσεις:

📌Δεν γνώριζε για την απόρριψη προϊόντων εκσκαφής πίσω από το γήπεδο; Γιατί έκανε τα στραβά μάτια;
📌Γιατί δεν υπάρχει άδεια από την Πολεοδομία; Γιατί δεν υπάρχει περιβαλλοντική αδειοδότηση; Εάν υπήρξε εμπλοκή της Τεχνικής Υπηρεσίας, ποιος την υπέδειξε;
📌Τι συμφωνία έχει γίνει με τον εργολάβο ή υπεργολάβο και με ποιο συμφέρον;
Διότι το δημόσιο συμφέρον, έχει πάει προ πολλού… περίπατο.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛΑΣ για την σύλληψη του 61χρονου είναι η εξής:

«Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θερμαϊκού, μεσημβρινές ώρες χθες (01-09-2023), συνέλαβαν 61χρονο ημεδαπό, διότι κατελήφθη, ως οδηγός φορτηγού αυτοκινήτου, να εναποθέτει χωμάτινα απόβλητα σε αγροτεμάχιο της Επανομής, στερούμενος σχετικής άδειας, με αποτέλεσμα να αλλάζει τη διαμόρφωση του εδάφους, να ρυπαίνει και να υποβαθμίζει το περιβάλλον».

 

Προηγούμενο άρθροΝέες ταυτότητες: Αναλυτικά όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε σε 23 ερωτήσεις – απαντήσεις
Επόμενο άρθροΆνοιξαν οι ηλεκτρονικές εγγραφές σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ
Σύλλογοι και Φορείς, Παρατάξεις, του Δήμου Θερμαϊκού από Αγγελοχώρι | Αγία Τριάδα | Επανομή | Κερασιά | Μεσημέρι | Νέα Μηχανιώνα | Νέοι Επιβάτες | Περαία μπορούν να μας στέλνουν στο [email protected] τις δραστηριότητες που σχεδιάζουν να υλοποιήσουν καθώς και δελτία τύπου ή ανακοινώσεις ή άρθρα που αφορούν τον ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ προκειμένου να ενημερώσουμε τους επισκέπτες της ηλεκτρονικής μας σελίδας ΖΩ ΣΤΟΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟ