mesimeri

«Το 50 π.Χ. ολόκληρη η Γαλατία βρίσκεται υπό ρωμαϊκή κατοχή. Όλη; Όχι όλη! Ένα μικρό χωριό αντιστέκεται και θα αντιστέκεται για πάντα στον Ιούλιο Καίσαρα και τους αυλικούς του». Χάρις το μαγικό ζωμό που παρασκευάζει ο δρυΐδης Πανοραμίξ, οι Γαλάτες του μικρού χωριού αποκτούν υπερφυσική δύναμη και κάνουν καψόνια στον Καίσαρα, γελοιοποιώντας και τουλουμιάζοντας τις λεγεώνες του.

Οι Γαλάτες δε φοβούνται παρά μόνο ένα πράγμα… μήπως τους πέσει ο ουρανός στο κεφάλι… επειδή όμως αυτό δεν συμβαίνει, η τελευταία σελίδα κάθε τεύχους βρίσκει σύσσωμο το χωριό να γιορτάζει την ήττα του Ιούλιου Καίσαρα κάτω από τον έναστρο ουρανό παρέα με πολλά, πολλά, σουβλιστά αγριογούρουνα κι ένα φιμωμένο βάρδο.

Ας έρθουμε όμως στην σύγχρονη εποχή….

Για όσους δεν το γνωρίζουν υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων στον Δήμο Θερμαϊκού η οποία μάχεται εδώ και χρόνια για τα αυτονόητα στον τόπο τους. Ξεκίνησε σαν μιά μικρή ομάδα που αντέδρασε στα μεγάλα συμφέροντα στον Αμπελότοπο Μεσημερίου και μεγαλώνει συνεχώς, απέναντι σε πειραματισμούς και «μαγειρέματα»,  επισημαίνοντας δεξιά και αριστερά τον κίνδυνο να μεταβληθεί ο βιολογικός του Μεσημερίου σε μία οικολογική βόμβα στην καρδιά του οικισμού. Πρόσφατη είναι η δεύτερη αναβολή στην εκδίκαση της υπόθεσης για την καταστροφική ΕΕΛ στο Μεσημέρι, από το Συμβούλιο της Επικρατείας (27-3-2019)

Η ομάδα αυτή βρίσκεται στο facebook στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

  https://www.facebook.com/EEL.Messimeri/

Σύμφωνα με την παραπάνω ομάδα η οποία βρίσκει υποστηρικτές και συμμάχους στον αγώνα της, σχεδόν στο σύνολο των Υποψηφίων Δημάρχων του Δήμου Θερμαϊκού – πλην της σημερινής Διοίκησης του Δήμου, η πιο συμφέρουσα λύση θα ήταν η σύνδεση του αποχετευτικού δικτύου του Μεσημερίου με τον «Αινεία», με κόστος που δεν θα ξεπερνούσε μόλις το 1/3 του κοστολογίου για τον βιολογικό.

Αυτή είναι η περιοχή η οποία χαρακτηρίζεται “μη ιδιαίτερου φυσικού κάλλους” από τους συντάκτες-εμπνευστές της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων η οποία υποτίθεται πως τεκμηριώνει την χωροταξική τοποθέτηση της καταστροφικής ΕΕΛ. Εκτός των άλλων χαρακτηρίζουν το επίμαχο αγροτεμάχιο 751 σαν “χωματερή προς αποκατάσταση“!!!

mesimeri-eel

Σε χθεσινή τους ανάρτηση αναφέρουν:

“Η συνθετική ικανότητα των υποψηφίων Δημάρχων του Δήμου Θερμαικού, θα αποτελέσει ένα από τα βασικά προσωπικά προαπαιτούμενα για την νέα διοίκηση αλλά και τον νέο Δήμαρχο του Δήμου μας.

Mε ιδιαίτερη χαρά, διαπιστώνουμε την συνεπή στάση του κ. Γιώργου Χατζηβαλάση, σε σχέση με το ζήτημα της καταστροφικής ΕΕΛ το οποίο δυστυχώς, τείνει ακόμη και να διχάσει την τοπική κοινωνία μας. Διχασμός που οφείλεται αποκλειστικά και μόνον στους χειρισμούς της σημερινής διοίκησης του Δήμου.

Ο σημερινός Δήμαρχος επανειλλημένα τοποθετήθηκε εναντίον και απέναντι σε μια μερίδα των Δημοτών του, ξεχνώντας προφανώς το θεσμικό του ρόλο, πως δηλαδή απλά, είναι Δήμαρχος όλων μας! 

Ο επικεφαλής του συνδυασμού “ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ” κ. Γιώργος Χατζηβαλάσης, επισκέφθηκε την περιοχή μας εδώ και αρκετό καιρό. Σχημάτισε ο ίδιος άποψη, σε ότι αφορά την ευρύτερη εικόνα για το ζήτημα και σήμερα με θάρρος, παίρνει θέση. Η θέση αυτή προτείνει την κατασκευή του εσωτερικού αποχετευτικού δικτύου του Μεσημερίου και στη συνέχεια την σύνδεσή του με τον ΑΙΝΕΙΑ στο Αγγελοχώρι μέσω Επανομής!

Κύριε Χατζηβαλάση σας ευχαριστούμε για την ξεκάθαρη θέση σας στο ζήτημα που απειλεί τόσα νοικοκυριά αλλά και την ευρύτερη περιοχή με μία ωρολογιακή βιολογική βόμβα. Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας στα επιχειρήματά μας. Η πίστη σας στο δίκαιο της προσπάθειάς μας, η οποία έχει σκοπό να αποτρέψουμε αυτήν την καταστροφή, μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε.”

Έχει μεγάλη σημασία να κατανοήσουμε το ύφος της διοίκησης που επιθυμούμε για τον Δήμο μας στα επόμενα χρόνια. Έχει επίσης μεγάλη σημασία, να δούμε τι τελικά είναι αυτό το οποίο θα πρέπει να αλλάξει, εν όψει μάλιστα και της καθιέρωσης του νέου εκλογικού συστήματος της απλής αναλογικής. Δημοτικοί “άρχοντες” αλλά και “επιστήμονες”, οι οποίοι δηλώνουν συνεχώς και για όλα αναρμόδιοι, την ίδια στιγμή που η υπογραφή τους φιγουράρει φαρδιά πλατιά, κάτω από τις χειρότερες επιλογές για το περιβάλλον και τις ζωές μας. Πραγματικά κρίμα να θέλουν κάποιοι την υποβάθμιση μιάς ολόκληρης περιοχής, με δήθεν αναπτυξιακά έργα. Τελικά αν δεν μπορείς να αντιληφθείς την ομορφιά του τόπου σου πως να αντιληφθείς το κοινό καλό;

Προηγούμενο άρθροΑύριο θα καταβληθούν τα προνοιακά επιδόματα
Επόμενο άρθροΗχηρό «ράπισμα» στον κ. Μαυρομάτη από τον Δήμο Λαγκαδά
Σύλλογοι και Φορείς, Παρατάξεις, του Δήμου Θερμαϊκού από Αγγελοχώρι | Αγία Τριάδα | Επανομή | Κερασιά | Μεσημέρι | Νέα Μηχανιώνα | Νέοι Επιβάτες | Περαία μπορούν να μας στέλνουν στο [email protected] τις δραστηριότητες που σχεδιάζουν να υλοποιήσουν καθώς και δελτία τύπου ή ανακοινώσεις ή άρθρα που αφορούν τον ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ προκειμένου να ενημερώσουμε τους επισκέπτες της ηλεκτρονικής μας σελίδας ΖΩ ΣΤΟΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟ