thermaikos

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Η ταυτότητα της πόλης μέσα από το παραλιακό μέτωπο» συνδιοργανώνουν ο Σύλλογος Φίλων Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης (ΣΦΑΓΣΘ) και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Στην εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 18 Μαρτίου 2019, στις 18.00 στο Μ2, θα παρουσιαστούν οι προοπτικές της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου της πόλης, που εκτείνεται σε μήκος περίπου 40 χλμ. από τη δυτική είσοδο της πόλης και ανατολικά προς τον Δήμο Θερμαϊκού μέχρι το Μεγάλο Έμβολο στο Αγγελοχώρι.

Η πρωτοβουλία αυτή αποσκοπεί στο να εκφραστούν απόψεις για τα σύγχρονα θέματα της Θεσσαλονίκης, ανάμεσά τους ο ρόλος του λιμανιού και της ακτογραμμής. Ειδικότερα, καθώς το θέμα εντάσσεται απόλυτα στη λογική της πράσινης οικονομίας -την οποία και υπηρετεί η Αμερικανική Γεωργική Σχολή-, η ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου θα είχε θετικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις ως πνεύμονας πρασίνου, χώρος αναψυχής και τρόπος ελάφρυνσης του κυκλοφοριακού φορτίου μέσω της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των ανατολικών, κεντρικών και δυτικών σημείων της πόλης.

Ομιλητές:

Πάρης Τσογκαρλίδης
Επενδυτικός Σύμβουλος-Μηχανικός, Δημ. Σύμβουλος Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη
“Ένα ρεαλιστικό όραμα για τη «Ριβιέρα» της Θεσσαλονίκης”

Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας
“Ενιαίο παραλιακό μέτωπο: Αναζητώντας την ισορροπία μεταξύ των ανατολικών & δυτικών περιοχών”

Δρ. Χρήστος Βασιλικιώτης, MSc, PhD
Επίκουρος Καθηγητής, Διευθυντής Τμήματος Διαχείρισης Αγροπεριβαλλοντικών Συστημάτων
Perrotis College, American Farm School
“Μια οικολογική προσέγγιση για την διαμόρφωση κήπων με φυτά της Ελληνικής χλωρίδας στο παραλιακό μέτωπο”

Συντονιστές:
Σάββας Κάλφας
Πρόεδρος Συλλόγου Φίλων Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης

Σύνθια Σάπικα
Δημοσιογράφος

Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου
Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης λειτουργεί αδιάλειπτα επί 114 χρόνια σε μια πόλη με βαθιές ιστορικές ρίζες. Παράλληλα, ο Σύλλογος Φίλων Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης (ΣΦΑΓΣΘ) υποστηρίζει από το 1970 το έργο της Σχολής, αναδεικνύοντας τη σημασία της επαφής με τη φύση και βοηθώντας το ευρύ κοινό να γνωρίσει τις προτεραιότητες της Σχολής και να ανακαλύψει το περιβάλλον μέσα στο οποίο λειτουργεί.

Προηγούμενο άρθροΕπέκταση δικτύου φυσικού αερίου στην Αγία Τριάδα
Επόμενο άρθροΑνακοίνωση – Καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Θερμαϊκού
Σύλλογοι και Φορείς, Παρατάξεις, του Δήμου Θερμαϊκού από Αγγελοχώρι | Αγία Τριάδα | Επανομή | Κερασιά | Μεσημέρι | Νέα Μηχανιώνα | Νέοι Επιβάτες | Περαία μπορούν να μας στέλνουν στο [email protected] τις δραστηριότητες που σχεδιάζουν να υλοποιήσουν καθώς και δελτία τύπου ή ανακοινώσεις ή άρθρα που αφορούν τον ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ προκειμένου να ενημερώσουμε τους επισκέπτες της ηλεκτρονικής μας σελίδας ΖΩ ΣΤΟΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟ