moyseio-oinoy-gerobasileioy

Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής θα δώσει διάλεξη στο Μουσείο Οίνου Γεροβασιλείου στον Δήμο Θερμαϊκού.

Τη Δευτέρα, 6 Μαΐου 2019, στις 19:00, το Μουσείο Οίνου Γεροβασιλείου στην Επανομή φιλοξενεί τον Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαο στη διάλεξη με θέμα:

«Λίγο πιο μπροστά από την επιστήμη: νηστεία και δίαιτα»

Η ομιλία διαπραγματεύεται κάποιες πρόσφατες διαιτολογικές μελέτες από την Ιατρική του Πανεπιστημίου Κρήτης και το Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και τις προβάλλει στο φως της παραδοσιακής νηστείας της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

mitopolitis-nikolaos-2

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της εμφιάλωσης στο Κτήμα Γεροβασιλείου και στο πλαίσιο της διάλεξης το Μουσείο Οίνου θα είναι επισκέψιμο με ελεύθερη είσοδο κατά τις ώρες 18:00-19:00.

Τα αποκτήματα του μουσείου με κριτήριο το ρόλο τους απαρτίζουν δύο μεγάλες συλλογές: τη συλλογή ανοιχτηριών, μπουκαλιών, αγγείων και αντικειμένων αρχαίου ελληνικού συμποσίου και τη συλλογή εργαλείων αμπελουργίας, οινοποίησης, βαρελοποιίας και εμφιάλωσης. Η γειτνίαση με τους αμπελώνες, το οινοποιείο και τις αίθουσες γευσιγνωσίας ενισχύουν το βίωμα του επισκέπτη. Το Κτήμα Γεροβασιλείου βρίσκεται στην Επανομή, 25 χλμ νοτιοανατολικά της Θεσσαλονίκης και 15 χιλιόμετρα από το διεθνές αεροδρόμιο «Μακεδονία».

ktima-gerobasileioy

Προηγούμενο άρθροΠώς να θωρακίσετε το σπίτι σας αν έχετε αλλεργίες
Επόμενο άρθροΕνω άλλοι Δήμοι λύνουν βασικά προβλήματα στον Δήμο Θερμαϊκού υπόσχονται Μουσεία και Ενυδρεία
Σύλλογοι και Φορείς, Παρατάξεις, του Δήμου Θερμαϊκού από Αγγελοχώρι | Αγία Τριάδα | Επανομή | Κερασιά | Μεσημέρι | Νέα Μηχανιώνα | Νέοι Επιβάτες | Περαία μπορούν να μας στέλνουν στο [email protected] τις δραστηριότητες που σχεδιάζουν να υλοποιήσουν καθώς και δελτία τύπου ή ανακοινώσεις ή άρθρα που αφορούν τον ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ προκειμένου να ενημερώσουμε τους επισκέπτες της ηλεκτρονικής μας σελίδας ΖΩ ΣΤΟΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟ