lygeros

«Η έξυπνη παιδεία ως εφαρμοσμένη διδασκαλία» είναι το θέμα ομιλίας του Στρατηγικού Αναλυτή, Νίκου Λυγερού, σε εκδήλωση που πραγματοποιείται το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου και ώρα 19.00΄στο Αμφιθέατρο του ΚΑΠΠΑ 2000, στην Περαία.

Η διάλεξη, που διοργανώνεται από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Περαίας με την ευγενική υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού, επιχειρεί να προσεγγίσει παιδαγωγικά, κοινωνικοπολιτισμικά θέματα που καταγράφονται καθημερινά και προβληματίζουν μαθητές εκπαιδευτικούς, γονείς και πολίτες.

lygeros-2

Βιογραφικό σημείωμα του κ. Νίκου Λυγερού

Ο Δρ. Νίκος Λυγερός είναι ο Έλληνας με τον υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης (189 στην κλίμακα Standford-Binet) και ένας από τους 50 εξυπνότερους ανθρώπους στον κόσμο. Η πολυπραγμοσύνη του και το ουσιαστικό έργο του σε κάθε τομέα προκαλεί θαυμασμό: Είναι ερευνητής και διδάκτωρ Μαθηματικών (συνδυαστική, λογική και θεωρία αριθμών) και Πληροφορικής (ανώτερες γλώσσες και αλγοριθμική) στο Πανεπιστήμιο της Λυών. Στην Ελλάδα διδάσκει ως επισκέπτης Καθηγητής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ενώ είναι επιστημονικός συνεργάτης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών: Κοινωνιοβιολογία Νευροεπιστήμες και Εκπαίδευση). Είναι ειδικός σύμβουλος στη Σχολή Εθνικής Άμυνας, τη Σχολή Πολεμικής Αεροπορίας, την Αστυνομική Ακαδημία,  τη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας και τη Σχολή Στρατολογικού. Διδάσκει Σκηνοθεσία, Στρατηγική και Φιλοσοφία του Θεάτρου στο Θέατρο Ανδρέας Βουτσινάς. Είναι καθηγητής προικισμένων παιδιών, τεχνικός διερμηνέας και μεταφραστής στα γαλλικά δικαστήρια, γλωσσολόγος, ποιητής, σκηνοθέτης και δημιουργός τεστ ευφυΐας μεταξύ άλλων G-test, Eureka Test και Archimedes Test. Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι έχει έντονη ακτιβιστική δράση, διαπνεόμενη από έναν πρωτόγνωρο αλτρουισμό.

Προηγούμενο άρθροΈναρξη υποβολής αιτήσεων για ένταξη στο πρόγραμμα των δομών παροχής βασικών αγαθών
Επόμενο άρθροΠροληπτικός έλεγχος και ενημέρωση για την οστεοπόρωση στην Καψαλάκειο Πολιτιστική Στέγη
Σύλλογοι και Φορείς, Παρατάξεις, του Δήμου Θερμαϊκού από Αγγελοχώρι | Αγία Τριάδα | Επανομή | Κερασιά | Μεσημέρι | Νέα Μηχανιώνα | Νέοι Επιβάτες | Περαία μπορούν να μας στέλνουν στο [email protected] τις δραστηριότητες που σχεδιάζουν να υλοποιήσουν καθώς και δελτία τύπου ή ανακοινώσεις ή άρθρα που αφορούν τον ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ προκειμένου να ενημερώσουμε τους επισκέπτες της ηλεκτρονικής μας σελίδας ΖΩ ΣΤΟΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟ