drasi-politwn

Σε μια κατάμεστη αίθουσα του Ξενοδοχείου Golden Star στην Περαία, που κυριολεκτικά επικράτησε το αδιαχώρητο, ο υποψήφιος Δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιώργος Χατζηβαλάσης παρουσίασε χθές το βράδυ την ιδρυτική διακήρυξη αρχών και θέσεων του συνδυασμού του και δεσμεύτηκε για μια πορεία ήθους και διαφάνειας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, χωρίς πελατειακές σχέσεις. Το «παρών» έδωσαν κάτοικοι από όλα τα Δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Θερμαϊκού, από όλους τους κοινωνικούς επαγγελματικούς και πολιτικούς χώρους, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων και συλλογικοτήτων, με την νεολαία να κάνει αισθητή την παρουσία της.

giorgos-chatzivalasis

Ο Γιώργος Χατζηβαλάσης μίλησε συνοπτικά για τους λόγους που τον ώθησαν να ξεκινήσει μαζί με άλλους ενεργούς πολίτες αυτή τη νέα προσπάθεια. Το μήνυμα που έστειλε προς πάσα κατεύθυνση είναι “Ξημερώνει η νέα εποχή του Δήμου Θερμαϊκού”. Το όνομα του συνδυασμού είναι ‘”Δράση Πολιτών”. Ο συνδυασμός, όπως είπε ο κ. Χατζηβαλάσης, συγκροτήθηκε από όλους τους πολιτικούς χώρους με καθαρά αυτοδιοικητικό προσανατολισμό και υπάρχει για να υπηρετεί και να ενώνει τους δημότες στο Δήμο Θερμαϊκού.

Το κεντρικό μήνυμα του συνδυασμού είναι “Ο Πολίτης μπροστά”. Στην ομιλία του ο υποψήφιος δήμαρχος τόνισε, ότι ο συνδυασμός του είναι Αδέσμευτος. Δεν έχει καμία δέσμευση και καμία υποχρέωση σε κανέναν, δεν έχει υπογράψει κανένα γραμμάτιο, δεν έχει υπογράψει καμία λευκή επιταγή, δεν οφείλει τίποτα και σε κανέναν άλλον, παρά μόνο στους δημότες του Δήμου Θερμαϊκού.

Στην ομιλία του επίσης, τόνισε ότι την τελευταία δεκαετία η Διοίκηση του Δήμου αδυνατούσε να παρακολουθήσει τις εξελίξεις. Έμεινε ακίνητη, έστεκε αμήχανη χωρίς σχέδιο και βούληση. Δεν διεκδικούσε ούτε αυτά που δικαιούται και αναλογούσαν στους δημότες. Ο δήμος έμεινε στο περιθώριο και στο μαρασμό μέχρι σήμερα. Αυτή την εικόνα υποσχέθηκε ότι θα προσπαθήσει να αλλάξει ο κ. Χατζηβαλάσης, με τη νέα αυτοδιοικητική του πρόταση.

xatzibalasis-giwrgos
ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΒΑΛΑΣΗΣ

«Θεωρώ ότι η πολιτική που εφαρμόζεται τα πέντε τελευταία χρόνια στο Δήμο Θερμαϊκού αποτελεί ένα από τα σοβαρότερα πλήγματα που έχει δεχθεί στην πορεία του ο Δήμος» είπε και συνέχισε: «Μια πολιτική που βυθίζει τον Δήμο στην παρακμή. Όχι, δεν είναι νομοτελειακή αυτή η υποβάθμιση. Δεν είναι της μοίρας μας γραφτό. Είναι αποτέλεσμα λανθασμένων επιλογών των τελευταίων Δημοτικών Αρχών. Είναι αποτέλεσμα χαμηλών προσδοκιών και στενών οριζόντων. Είναι αποτέλεσμα δογματικών αγκυλώσεων και ξεπερασμένων αντιλήψεων. Δέκα χρόνια τώρα, αυτή η πολιτική ασκείται στον Δήμο Θερμαϊκού. Μια πολιτική που καταδικάζει τον Δήμο μας στη στασιμότητα, στην ακινησία. Άραγε συμβαίνει παντού αυτό; Όχι. Την ίδια ώρα όπου άλλοι Δήμοι, όμοροι και μή, κάνουν βήματα μπροστά, προοδεύουν και αναπτύσσονται…. Πόσες και πόσες φορές δεν τους έχουμε φέρει ως παράδειγμα; Πόσες και πόσες φορές δεν έχουμε αναρωτηθεί, τι έχουν αυτοί οι Δήμοι και κάνουν βήματα μπροστά βελτιώνοντας τη ζωή των κατοίκων τους; Γιατί ο Δήμος Θερμαϊκού μένει στάσιμος; Αν δεν δούμε ποια είναι η αιτία του προβλήματος δεν πρόκειται να βρούμε ποτέ τη λύση. Το μεγάλο πρόβλημα του Δήμου Θερμαϊκού είναι ότι κλείστηκε στον εαυτό του, ανακυκλώνοντας τη μιζέρια. Ελάχιστες είναι οι επιχειρήσεις που απέμειναν και αυτές έχουν απέναντί τους μια εχθρική Δημοτική Αρχή. Ο Δήμος Θερμαϊκού, ενας από τους ομορφότερους Δήμους της χώρας μας μαραζώνει. Αν σε αυτόν τον Δήμο δεν βρούμε τρόπο να φέρουμε κόσμο, να φέρουμε ανάπτυξη, να γίνουν άμεσα οι απαραίτητες υποδομές, να δημιουργήσουμε πλούτο, τότε σύντομα θα γίνει ένα μεγάλο χωριό…

Επίσης εγγυήθηκε τέσσερα βασικά στοιχεία που αφορούν τη συνοχή και την αξιοπιστία του δήμου Θερμαικού. Εγγυήθηκε την ενίσχυση του κοινωνικού ιστού. Υποχρέωση του δήμου είναι να συμπαραστέκεται με αλληλεγγύη και ανθρωπιά στους πολίτες που δοκιμάζονται σκληρά, στερούμενοι πολλές φορές τα εντελώς απαραίτητα. Εγγυήθηκε την απόλυτη χρηστή και έντιμη διαχείριση των χρημάτων των δημοτών. Επίσης εγγυήθηκε την άμεση εξέταση της μείωσής των δημοτικών τελών.

Ο βασικός στόχος του προγράμματος “Είναι ο πολιτισμός της καθημερινότητας”, που αποτελεί τη βάση της σχέσης του Πολίτη με το δήμο. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Χατζηβαλάσης “τόσο εγώ, όσο και οι υποψήφιοι που πλαισιώνουν το συνδυασμό μας είμαστε οι δικοί σας γείτονες, οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας. Είμαστε άνθρωποι της ανάγκης, της καθημερινής βιοπάλης, αγρότες, επαγγελματίες, υπάλληλοι, επιστήμονες, συνταξιούχοι, άνεργοι. Είμαστε αυτοί που συναντιόμαστε σήμερα και θα μας βρείτε και αύριο, στο δρόμο, στην πλατεία, στην αγορά. Είμαστε μαζί, είμαστε δίπλα. Μαζί δίνουμε τον καθημερινό αγώνα. Κοινές οι αγωνίες, κοινός ο στόχος. Θέλουμε όλοι ένα Δήμο Θερμαϊκού αντάξιο της ιστορίας του, με ανθρώπους που θα νιώθουν υπερήφανοι, που θα θέλουν να ζήσουν εδώ για να χτίσουν το δικό τους αύριο, να εργαστούν, να δημιουργήσουν, να προσφέρουν, να χαίρονται την κάθε στιγμή.”

Σε ότι αφορά τις νέες τεχνολογίες είπε χαρακτηριστικά ότι όλοι λένε ναι στην ευρωζωνικότητα, το 5G, στο Thermaikos IQ, στην πλήρη μηχανογράφηση υπηρεσιών, που θα κάνουν τον Δήμο Θερμαικού πρότυπο. Στα Τρίκαλα, βρίσκουν πάρκινγκ από το κινητό, παραλαμβάνουν τα πιστοποιητικά αυθημερόν στο σπίτι τους οι πολίτες, κάνοντας ηλεκτρονικά μια αίτηση. Στον Δήμο μας για να ολοκληρώσεις μια εργασία πρέπει να περάσεις από τέσσερα γραφεία. Οταν η έκδοση σε λογαριασμούς της ΔΕΥΑΘ είναι ενάμιση χρόνο πίσω, μπορεί εύκολα να καταλάβει ο πολίτης, πόσο πίσω είμαστε σε αυτόν τον τομέα ενώ θα έπρεπε να αποτελεί βασική προτεραιότητα, τόνισε.

ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ – ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΒΑΛΑΣΗΣ

Τέλος επισήμανε ότι θα ασχοληθεί κατά κύριο λόγο με τη καθαριότητα, το νερό, την ασφάλεια, την ευταξία, το κυκλοφοριακό, τα αδέσποτα, τη βελτίωση των συνθηκών των κέντρων υγείας και των σχολικών Μονάδων. Στόχος του συνδυασμού του είναι μία νέα αντίληψη, που θα φέρει μία νέα νοοτροπία. Το μέλλον για να κατακτηθεί προϋποθέτει σχέδιο, πίστη, διεκδίκηση, δημιουργία και θάρρος. “ Καλό το λαϊκό γλέντι σημείωσε, αλλά αυτό δεν μπορεί να είναι το όραμά μας. Και υπάρχουν οι δημιουργικές δυνάμεις στον Δήμο μας που μπορούν να τον αλλάξουν. Εδώ, ανάμεσά μας είναι. Και πρέπει να τις εμπιστευθούμε. Να τους δώσουμε ρόλο. Να τις φέρουμε στο προσκήνιο. Να γίνουν πρωταγωνίστριες μιας νέας δημιουργικής πορείας. Μέσα από συνεργασία και συλλογική δράση πολιτών. Είναι η στιγμή να ενώσουμε δυνάμεις με κοινούς στόχους, με κοινά οράματα .”

Ο Γιώργος Χατζηβαλάσης παρουσίασε αρκετά ονόματα από τους νέους Υποψηφίους Δημοτικούς συμβούλους της Δράσης Πολιτών στην οποία συμμετέχουν τόσο νέοι άνθρωποι, όσο και μεγαλύτερα σε ηλικία έμπειρα στελέχη.

Τέλος ευχαρίστησε τόσο τους παρευρισκόμενους για τον ιδιαίτερο ενθουσιασμό και την μεγάλη συμμετοχή, όσο και αυτούς που δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν αλλά τον στηρίζουν και κάλεσε όλους τους συμπολίτες του να συσπειρωθούν για μία νέα αρχή ενότητας και ελπίδας για τον Δήμο Θερμαϊκού.

Στο τέλος της ομιλίας ο κόσμος που κατέκλυσε το χώρο συνομίλησε με τον Γιώργο Χατζηβαλάση και ευχήθηκε καλή επιτυχία στα μέλη της δημοτικής παράταξης «Δράση Πολιτών» του Δήμου Θερμαϊκού.

Προηγούμενο άρθροΟ μαγικός κωδικός 781 στις δηλώσεις
Επόμενο άρθροΑποτελέσματα από τις ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΝΩΜΗΣ του thermaikos.news
Σύλλογοι και Φορείς, Παρατάξεις, του Δήμου Θερμαϊκού από Αγγελοχώρι | Αγία Τριάδα | Επανομή | Κερασιά | Μεσημέρι | Νέα Μηχανιώνα | Νέοι Επιβάτες | Περαία μπορούν να μας στέλνουν στο [email protected] τις δραστηριότητες που σχεδιάζουν να υλοποιήσουν καθώς και δελτία τύπου ή ανακοινώσεις ή άρθρα που αφορούν τον ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ προκειμένου να ενημερώσουμε τους επισκέπτες της ηλεκτρονικής μας σελίδας ΖΩ ΣΤΟΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟ