sea

Η iSea είναι μια ομάδα ανθρώπων με εμπειρία στην έρευνα και την προστασία των θαλάσσιων οικοσυστημάτων και με αγάπη για την φύση. Σκοπός της είναι 1) να συμβάλλει στην προστασία των υδάτινων οικοσυστημάτων ευαισθητοποιώντας την πολιτεία, τους διαχειριστές και την κοινή γνώμη για λήψη μέτρων εκεί όπου ασκούνται μη ορθολογικές δράσεις, 2) να ενημερώνει για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στα υδάτινα οικοσυστήματα 3) να συμβάλλει με τεχνογνωσία στην προώθηση της αειφόρου ανάπτυξης στοχεύοντας στην κοινωνική, οικονομική και περιβαλλοντική ευημερία.

Η iSea στο πλαίσιο της καμπάνιας ευαισθητοποίησης για τη ρύπανση από πλαστικά και μικροπλαστικά στις ελληνικές θάλασσες, #zeroplastic, πραγματοποίησε το Σάββατο 13 Απριλίου, δράση παράκτιου καθαρισμού στον Δήμο Θερμαϊκού και συγκεκριμένα σε παραλία του Αγγελοχωρίου, σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Θερμαϊκού.

Στον καθαρισμό συμμετείχαν το 53o Δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης, η ομάδα εθελοντών της ΧΑΝΘ, η φοιτητική Περιβαλλοντική ομάδα του ΠΑΜΑΚ, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγγελοχωρίου και οι ομάδα Lions club.

Οι συμμετέχοντες ξεπερνούσαν τα 80 άτομα και κατάφεραν να συγκεντρώσουν περισσότερους από 110 σάκους, 5 λάστιχα αμαξοστοιχιών, ένα βαρέλι υδατοκαλλιεργειών και 3 δίκτυα ψαρέματος μακρύτερα των 3 μέτρων.

Υπολογίζοντας το βάρος των σάκων και των «μπάζων» απομακρύνθηκαν περίπου 900 κιλά. Απορριμματοφόρο του Δήμου Θερμαϊκού βρίσκονταν εκεί για την αποκομιδή των απορριμμάτων και οι υπάλληλοι του δήμου συμμετείχαν ενεργά καθ’ όλη την διάρκεια της δράσης.

Η δράση σημείωσε ιδιαίτερη επιτυχία και έκλεισε με μία πολύ ωραία χορογραφία από τους εθελοντές της ΧΑΝΘ.

Με ανακοίνωσή της η iSea ευχαριστεί όλους τους συμμετέχοντες και τους φορείς που ενεπλάκησαν για την πραγματοποίηση της δράσης, καθώς και τον ΟΑΣΘ που με την ευγενική του υποστήριξη διευκόλυνε την μετακίνηση των εθελοντών προς το σημείο διεξαγωγής της δράσης.

Προηγούμενο άρθροΣτην Εθνική Παγκορασίδων τα κορίτσια του ΟΠΑΘ Περσέας
Επόμενο άρθροΔωρεάν εξετάσεις για ηπατίτιδες και Aids στη Νέα Μηχανιώνα την Τετάρτη
Σύλλογοι και Φορείς, Παρατάξεις, του Δήμου Θερμαϊκού από Αγγελοχώρι | Αγία Τριάδα | Επανομή | Κερασιά | Μεσημέρι | Νέα Μηχανιώνα | Νέοι Επιβάτες | Περαία μπορούν να μας στέλνουν στο [email protected] τις δραστηριότητες που σχεδιάζουν να υλοποιήσουν καθώς και δελτία τύπου ή ανακοινώσεις ή άρθρα που αφορούν τον ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ προκειμένου να ενημερώσουμε τους επισκέπτες της ηλεκτρονικής μας σελίδας ΖΩ ΣΤΟΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟ