ekloges-sakkoi

Μετ’ εμποδίων γίνεται η καταχώριση των επίσημων αποτελεσμάτων των εκλογών από τα Πρωτοδικεία καθώς έχουν προκύψει κατά τη διαδικασία σειρά από προβλήματα που προκάλεσαν καθυστερήσεις. Το σύστημα της εταιρείας μέσω της οποίας γίνεται η καταχώριση από τα Πρωτοδικεία όλης της χώρας, έπεφτε συχνά. Έλλειψη προσωπικού και ενστάσεις συντελούν μοιραία στην αργοπορία.

Πραγματικά δεν έχει… προηγούμενο η καθυστέρηση που σημειώνεται ως προς την ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων των δημοτικών εκλογών στην Περιφέρεια Θεσσαλονίκης και όχι μόνο. Όσο καθυστερεί η ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψήφων, τόσο εντείνεται η αγωνία για τα πρόσωπα που θα απαρτίζουν τα νέα Δημοτικά Συμβούλια. Ειδικά σε περιοχές όπως τον Δήμο Θερμαϊκού όταν οι εκλογείς καλούνται να ψηφίσουν στα ”τυφλά”, με τους δημότες να ακούνε μόνο “φήμες” και ανεπίσημες πληροφορίες οι οποίες προέρχονται κυρίως από αθροίσεις χειρόγραφων καταστάσεων  που συνέλεξαν οι αντιπρόσωποι των παρατάξων από τα εκλογικά τμήματα, σε ότι αφορά τη σύνθεση του δημοτικού συμβουλίου και τους ίδιους τους υποψήφιους.

Ως γνωστόν, η εταιρεία που έχει αναλάβει την καταμέτρηση αντιμετώπισε πρόβλημα, με το σύστημα να προχωρά με πολύ αργούς ρυθμούς και να «πέφτει» διαρκώς. Χθες το μεσημέρι, κι ενώ εν μέρει αποκαταστάθηκε το πρόβλημα, ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση των ψήφων ανά υποψήφιο για τις Δημοτικές Ενότητες και ξεκίνησε η καταμέτρηση για τις Τοπικές Κοινότητες.

Από πολλούς μάλιστα σχολιάστηκε το γεγονός ότι δεν είναι δυνατόν να καλούνται οι κάτοικοι στον Δήμο Θερμαϊκού να ψηφίσουν την Κυριακή για δήμαρχο χωρίς να γνωρίζουν τα πρόσωπα που εκλέγονται στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, πλην των σίγουρων, οι οποίοι είναι οι επικεφαλής των οκτώ παρατάξεων που πήραν μέρος στις εκλογές της 26ης Μαΐου.

Υπάρχουν πληροφορίες ότι η σταυροδοσία να δοθεί σήμερα ή αύριο καθώς υπάρχει προτεραιότητα σε δήμους που έχουν επαναληπτικές, χωρίς ωστόσο αυτό να είναι σίγουρο.

Οι ενστάσεις και το «σύστημα» οι κυριότεροι λόγοι

Εικάζεται πάντως ότι ο λόγος της καθυστέρησης της επίσημης έκδοσης των αποτελεσμάτων, είχε να κάνει και με την αδυναμία που προκύπτει από την έλλειψη προσωπικού, έτσι ώστε να εξεταστούν τυχόν ενστάσεις σε διάστημα πέντε ημερών.

Όπως είναι λογικό, έχουν προκληθεί πολύ σοβαρά προβλήματα και οι ψηφοφόροι θα προσέλθουν να εκλέξουν Δήμαρχο, χωρίς να γνωρίζουν τους συνεργάτες του, γεγονός αδιανόητο για σύγχρονη χώρα.

Διάφορα ευτράπελα κατά την παράδοση των σάκκων!

Απίστευτες καταστάσεις προκάλεσε η επιστράτευση δημοσίων υπαλλήλων και νεαρών δικηγόρων που δεν γνώριζαν ακριβώς τη διαδικασία, προκειμένου να εκτελέσουν καθήκοντα δικαστικών αντιπροσώπων, στις εκλογές της περασμένης Κυριακής.

Παράδειγμα υπήρξε δικαστικός αντιπρόσωπος που ρωτούσε αν πρέπει να παραδώσει σε Πρωτοδικείο και τον σάκο απορριμμάτων με τα άχρηστα ψηφοδέλτια. Φυσικά υπερτονίστηκε ότι αυτό που τους ενδιαφέρει είναι η παράδοση του εκλογικού σάκου με τα κανονικά ψηφοδέλτια.

Μέχρι χθες έψαχναν 20 εκλογικούς σάκους στο Πρωτοδικείο Ηρακλείου που δεν είχαν παραδοθεί, με αποτέλεσμα να «κολλήσει» η διαδικασία καταμέτρησης των ψήφων, πόσο μάλλον δε και της σταυροδοσίας, ενώ σε κάποια άλλη περίπτωση ο σάκος «ταξίδεψε» στην Αθήνα, μαζί με την Δικαστική αντιπρόσωπο η οποία γνωστοποίησε ότι «τον στέλνει πίσω»!

Μεταξύ άλλων υπάρχει και καταγγελία για δικαστικό αντιπρόσωπο στην Θεσσαλονίκη, ο οποίος πήρε τον σάκο με τις ψήφους μαζί του σε… νοσοκομείο όπου πήγε να νοσηλευτεί!

Σε κάποια άλλη περίπτωση έγινε αναφορά ότι ο δικαστικός αντιπρόσωπος κλειδώθηκε σε εκλογικό τμήμα για να κοιμηθεί και να συνεχίσει την επόμενη μέρα.

Εν τω μεταξύ στο Πρωτοδικείο οι υπάλληλοι που έχουν επωμιστεί την συγκεκριμένη διαδικασία, αρκετά επίπονη, υπεύθυνη και ψυχοφθόρα σε πολλές των περιπτώσεων, έρχονται αντιμέτωποι με διαφόρου είδους δυσκολίες, οι οποίες αναμένεται να επιφέρουν σημαντικές καθυστερήσεις, ως προς την επίσημη ανακοίνωση της σταυροδοσίας υπέρ υποψηφίων στους Δήμους και στις κοινότητες. Οπλιστείτε λοιπόν με υπομονή!

Προηγούμενο άρθροΚαψάλας: Την Κυριακή ελεύθερη η επιλογή των μελών της παράταξης
Επόμενο άρθροΤο «ευχαριστώ» του Δημάρχου Γιάννη Μαυρομάτη προς όλους τους δημοτικούς υπαλλήλους.
Σύλλογοι και Φορείς, Παρατάξεις, του Δήμου Θερμαϊκού από Αγγελοχώρι | Αγία Τριάδα | Επανομή | Κερασιά | Μεσημέρι | Νέα Μηχανιώνα | Νέοι Επιβάτες | Περαία μπορούν να μας στέλνουν στο [email protected] τις δραστηριότητες που σχεδιάζουν να υλοποιήσουν καθώς και δελτία τύπου ή ανακοινώσεις ή άρθρα που αφορούν τον ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ προκειμένου να ενημερώσουμε τους επισκέπτες της ηλεκτρονικής μας σελίδας ΖΩ ΣΤΟΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟ