podilatokinhsh

Το θέμα της Κλιματικής Αλλαγής εθεσε ο επικεφαλής της παράταξης ΔΡΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ στο Δημοτικό Συμβούλιο της 30/09/2019. Ο κ Χατζηβαλάσης επεσήμανε ότι η κλιματική αλλαγή δεν έχει πολιτική ιδεολογία αλλά είναι ένα φαινόμενο που το ζούμε όλοι μας και οφείλεται στον σύγχρονο τροπο ζωης. Στον τρόπο που έχουμε μάθει να σπαταλούμε τους φυσικούς πόρους και να απορρίπτουμε τα υπολείμματα της χρήσης τους ή της καύσης τους στο περιβάλλον.

«Υπάρχουν επιστήμονες που υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει τρόπος αναστροφής των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής. Μπορούμε όμως, να σταματήσουμε την εξέλιξη τους, αλλάζοντας τις καθημερινές μας συνήθειες», είπε ο κ Χατζηβαλάσης και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ανάγκη περιορισμού των αερίων του θερμοκηπίου και στην οικιστική δομή του δήμου μας, που προσφέρεται για ποδηλατοκίνηση.

Κλείνοντας την παρέμβαση του υπέβαλε παράκληση στον Δήμαρχο, να συμπεριληφθεί μελέτη για τη δημιουργία δικτύου ποδηλατοδρόμων μέσα στο νέο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου – που βρίσκεται σε διαμόρφωση – και να δοθούν κίνητρα για τη χρήση του ποδηλάτου, με στόχο την ουσιαστική συμβολή μας στον περιορισμό της μόλυνσης του περιβάλλοντος και την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων του δήμου μας.

Προηγούμενο άρθροΕΘΟΠΑΚ : Εκπαιδευτική δράση το Σάββατο 12 Οκτωβρίου
Επόμενο άρθροΕνημερωτική Ομιλία: Προστασία ανηλίκων από το ηλεκτρονικό έγκλημα
Σύλλογοι και Φορείς, Παρατάξεις, του Δήμου Θερμαϊκού από Αγγελοχώρι | Αγία Τριάδα | Επανομή | Κερασιά | Μεσημέρι | Νέα Μηχανιώνα | Νέοι Επιβάτες | Περαία μπορούν να μας στέλνουν στο [email protected] τις δραστηριότητες που σχεδιάζουν να υλοποιήσουν καθώς και δελτία τύπου ή ανακοινώσεις ή άρθρα που αφορούν τον ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ προκειμένου να ενημερώσουμε τους επισκέπτες της ηλεκτρονικής μας σελίδας ΖΩ ΣΤΟΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟ