katalipsi

Σε κατάληψη προχώρησαν σήμερα μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Επανομής ζητώντας να εξοπλιστεί το σχολείο με μέσα ατομικής προστασίας κατά του κορωνοϊού.

Υπενθυμίζεται πως μαθητές της Γ’ Λυκείου του συγκεκριμένου σχολείου επέστρεψαν προ λίγων ημερών από Μιλάνο όπου βρίσκονταν σε εκπαιδευτική εκδρομή.

Το αίτημα των μαθητών ικανοποιήθηκε και αύριο θα γίνει ενημέρωση των μαθητών ώστε το θέμα να λυθεί, όπως ανέφεραν στο Ράδιο Θεσσαλονίκη πηγές της περιφερειακής εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Όσο αναφορά τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις για το καρναβάλι της Επανομής μετά τις τελευταίες εξελίξεις και τις σχετικές ανακοινώσεις του Υπουργού κ. Κικίλια υπάρχουν αμφιβολίες εάν τελικά θα πραγματοποιηθεί. Αναμένεται επίσημη ανακοίνωση για την οποία θα σας κρατήσουμε ενήμερους.

Σημειώνεται ότι κατάληψη έκαναν χθες μαθητές και του  1ου Λυκείου Γιαννιτσών για τον ίδιο λόγο. Στο σχολείο σήμερα τα μαθήματα γίνονται κανονικά, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Επίσης με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργείων Υγείας και Παιδείας που υπεγράφη χθες, Τετάρτη, το 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης θα παραμείνει κλειστό, σήμερα για προληπτικούς λόγους.Πρόκειται για το σχολείο στο οποίο πήγαινε το παιδί της 38χρονης που βρέθηκε θετική στον κορονοϊό.

Την αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Άργους Ορεστικού την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020, αποφάσισε ο δήμαρχος της περιοχής προκειμένου να πραγματοποιηθεί προληπτική απολύμανση. Στην τοπική κοινωνία είχε δημιουργηθεί μεγάλη ανησυχία μετά την επιστροφή των μαθητών του Λυκείου της περιοχής από εκδρομή στην Ιταλία.

Επίσης, την ίδια μέρα, αναστέλλεται η λειτουργία του Βρεφικού Σταθμού, του Δημοτικού Ωδείου και των δομών (ΚΔΑΠ – ΚΔΑΠμεA) που ανήκουν στην Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: ΙΝΤΙΜΕ (αρχείου)

Προηγούμενο άρθροΚορονοϊός: τρία κρούσματα στην Ελλάδα – Ακυρώνονται οι εκδηλώσεις για το Καρναβάλι σε όλη τη χώρα
Επόμενο άρθροΤο Πάσχα είναι το πρώτο chrash test για την πορεία της τουριστικής κίνησης στην Ελλάδα
Σύλλογοι και Φορείς, Παρατάξεις, του Δήμου Θερμαϊκού από Αγγελοχώρι | Αγία Τριάδα | Επανομή | Κερασιά | Μεσημέρι | Νέα Μηχανιώνα | Νέοι Επιβάτες | Περαία μπορούν να μας στέλνουν στο [email protected] τις δραστηριότητες που σχεδιάζουν να υλοποιήσουν καθώς και δελτία τύπου ή ανακοινώσεις ή άρθρα που αφορούν τον ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ προκειμένου να ενημερώσουμε τους επισκέπτες της ηλεκτρονικής μας σελίδας ΖΩ ΣΤΟΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟ