kapsalas-pagkosmia-poli

Σύμπραξη ή Απραξία;

Σήμερα, 26/8/2019 ορκίζονται ο νέος Δήμαρχος, οι νέοι Δημοτικοί Σύμβουλοι και οι νέοι Σύμβουλοι των Κοινοτήτων του Δήμου μας. Με την έναρξη της νέας διοικητικής περιόδου, αισθανόμαστε την ανάγκη να τοποθετηθούμε ανοιχτά, όπως κάναμε και προεκλογικά, σχετικά με την στήριξη της «δημαρχιακής» παράταξης από την «Παγκόσμια Πόλη».

Όλοι όσοι συμμετείχαμε στο ψηφοδέλτιο της και ζητήσαμε την στήριξη των Δημοτών, είχαμε δηλώσει ευθαρσώς ότι δεν είμαστε «επαγγελματίες πολιτικοί» αλλά απλοί πολίτες που θέλουν, στο μέτρο των δυνατοτήτων τους, να προσφέρουν στα κοινά. Ξεκινώντας ίσως από την αναδόμηση της λειτουργίας του Δήμου, την υλοποίηση απλών προγραμμάτων και ιδεών, που δεν στοιχίζουν, αλλά θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής όλων μας.

Πολλοί μας ονόμασαν «οραματιστές», «δον κιχώτηδες», αιθεροβάμονες και άλλα. Όταν όμως αποφασίζεις να προσφέρεις στα κοινά (συμμετέχοντας σε ένα ψηφοδέλτιο), θεωρούμε ότι θα πρέπει να είσαι έτοιμος να σηκώσεις τα μανίκια και να δουλέψεις. Διαφορετικά κάθεσαι στο σπίτι σου και αναρτάς φωτογραφίες (στο Facebook) με σκουπίδια στους δρόμους του Δήμου.

Η σύγκλιση για σύμπραξη της «Παγκόσμιας Πόλης» με τον «Θερμαγικό» είναι αυτό ακριβώς. Πέραν των προεκλογικών προγραμμάτων των δύο παρατάξεων που έχουν κοινά σημεία σε πάρα πολλά θέματα (διαφάνεια, ηλεκτρονική διακυβέρνηση, καθαριότητα, τεχνικές υπηρεσίες, κ.α.) η Π.Π. προτίθεται να δεσμεύσει την «δημαρχιακή» παράταξη» στην υιοθέτηση δικών μας θέσεων, που δεν συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα της. Αυτό προφανώς θα επιδιωχθεί πριν την επισημοποίηση της Σύμπραξης και το σχετικό πρακτικό της, όπως ορίζει ο νόμος.

Εν τέλει, πρόθεσή μας είναι να δρομολογήσουμε προς υλοποίηση, όσο το δυνατόν περισσότερες από τις θέσεις μας που παρουσιάσαμε προεκλογικά. Αυτός είναι ο στόχος μας, εφόσον εσείς μας έχετε δώσει την δυνατότητα να σας εκπροσωπήσουμε με δύο έδρες στο Δ.Σ. Και για την επίτευξη αυτού του στόχου, πρώτον δεν επιτρέπεται η «Παγκόσμια Πόλη» να μείνει αμέτοχη. Δεύτερον, η διάκριση «εμείς» και «αυτοί» έχει φέρει τα γνωστά αποτελέσματα. Το «Εμείς» φαίνεται να είναι μονόδρομος και το αντίδοτο για να μπορέσουμε να αλλάξουμε όχι μόνο την πόλη μας, αλλά και εμάς τους ίδιους.

Η παράταξη μας πιστή στις προεκλογικές μας υποσχέσεις θα προχωρήσει σε σύμπραξη με την παράταξη του Δημάρχου συμφωνώντας και υπογράφοντας πρακτικά σύμπραξης, εν είδη προγραμματικών δηλώσεων.

Καψάλας Σίμος
Πριμεράκης Κώστας

Προηγούμενο άρθροO λόγος που τα πλήκτρα F και J έχουν πάντα μια μικρή παύλα πάνω τους
Επόμενο άρθροΚαταργούνται τα capital controls, παραμένουν έλεγχοι και ποινές για το “σπάσιμό” τους όσο ήταν σε ισχύ
Σύλλογοι και Φορείς, Παρατάξεις, του Δήμου Θερμαϊκού από Αγγελοχώρι | Αγία Τριάδα | Επανομή | Κερασιά | Μεσημέρι | Νέα Μηχανιώνα | Νέοι Επιβάτες | Περαία μπορούν να μας στέλνουν στο [email protected] τις δραστηριότητες που σχεδιάζουν να υλοποιήσουν καθώς και δελτία τύπου ή ανακοινώσεις ή άρθρα που αφορούν τον ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ προκειμένου να ενημερώσουμε τους επισκέπτες της ηλεκτρονικής μας σελίδας ΖΩ ΣΤΟΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here