drasi-politwn-peraia

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ»

   Γιώργος Χατζηβαλάσης
Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Θερμαϊκού
ΧΑΤΖΗΒΑΛΑΣΗΣ
    Οι επερχόμενες Δημοτικές εκλογές αποκτούν βαρύνουσα σημασία μετά την ψήφιση τον νόμου «Κλεισθένης» για την τοπική αυτοδιοίκηση. Καταργείται το Δημαρχοκεντρικό μοντέλο διοίκησης των Δήμων, οι οποίοι μετασχηματίζονται σε πραγματικά αποκεντρωμένη εξουσία, με ενεργή συμμετοχή των πολιτών στη λήψη των αποφάσεων. Η καθιέρωση της απλής αναλογικής, μας βάζει όλους μπροστά στην μεγάλη πρόκληση αλλά και την ιστορική αναγκαιότητα. Μπορεί να διατηρούμε διαφορετικές πολιτικές απόψεις, επιβάλλεται όμως να βρούμε τρόπους να συνεργαστούμε και να συνυπάρξουμε.
Είμαι 3ης γενιάς μόνιμος κάτοικος Περαίας, γνώστης και αποδέκτης των αμέτρητων προβλημάτων της καθημερινότητας, που ταλανίζουν την τόσο όμορφη – φύσει και θέσει – περιοχή μας.
Σε όλη την έκταση Δήμου Θερμαϊκού -του Δήμου με τα ακριβότερα δημοτικά τέλη- επικρατεί μια οικτρή εικόνα. Τα σκουπίδια στους δρόμους, τα ανθυγιεινά δίκτυα ύδρευσης, τα κακοσυντηρημένα σχολεία, τα ανύπαρκτα πεζοδρόμια, οι πραγματικά εγκαταλειμμένοι δρόμοι, η πλημμελής καθαριότητα των ακτών και η απώλεια της γαλάζιας σημαίας μας δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με κομματικά μπλε, κόκκινα ή πράσινα ψηφοδέλτια. Απαιτούν τη συλλογική Δράση Πολιτών, που αγαπούν το Δήμο τους και θέτουν σε πρώτη προτεραιότητα την αντιμετώπιση των προβλημάτων του, παραμερίζοντας την κομματική τους ταυτότητα.
Με τη βεβαιότητα ότι οι σκέψεις αυτές δεν αποτελούν μόνο προσωπικές μου απόψεις, αλλά απηχούν την πραγματική βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των συνδημοτών μου, ανακοινώνω επίσημα την απόφασή μου να διεκδικήσω το Δημαρχιακό αξίωμα του Δήμου Θερμαϊκού. Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός. Είμαι ένας απλός πολίτης που αγαπώ τον τόπο μου και θέλω να αλλαξω την εικόνα της εγκατάλειψης, που μας θυμώνει όλους.
Καλώ κάθε συμπολίτη μου, που ασπάζεται τις ίδιες θέσεις, να στρατευτεί στον κοινό αγώνα, για να αποκτήσουμε επιτέλους τον δήμο που μας αξίζει!

   Γιώργος Χατζηβαλάσης

Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Θερμαϊκού
Β Ι Ο Γ Ρ Α Φ Ι Κ Ο
Γεννήθηκα στην Περαία πριν από 61 χρόνια. Οι γονείς μου παιδιά προσφύγων, από την Καλλίπολη της Ανατολικής Θράκης ο πατέρας μου και από τα Καράμπουρνα της Σμύρνης η μητέρα μου.
Είμαι πτυχιούχος του Οικονομικού τμήματος της Σχολής Νομικών και Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου της Θεσσαλονίκης (1986) και ακολούθως συνέχισα τις σπουδές μου στο Νομικό τμήμα της ίδιας Σχολής.
Μιλάω Γερμανικά (κάτοχος τίτλου Α2 του Göthe Institut Thessaloniki), Αγγλικά και Γαλλικά σε ικανοποιητικό επίπεδο.
Επαγγελματικά:
Άρχισα να εργάζομαι ταυτόχρονα με την είσοδό μου στο Πανεπιστήμιο, αρχικά ως υπάλληλος στην Διεύθυνση Εσωτερικού Ελέγχου στον Όμιλο Επιχειρήσεων “Μ.Κ.ΦΩΣΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ”, στον οποίο παρέμεινα μέχρι το 1979 και στη συνέχεια ως ελεύθερος επαγγελματίας μέχρι το 1986.
• Το 1986 (σε ηλικία 29 ετών) προσλήφθηκα ως Διευθυντής στον ΟΑΣΘ, όπου και διετέλεσα Διευθυντής διαφόρων Υπηρεσιών του Οργανισμού (Γραμματείας Δ.Σ., Διοικητικής, της ενοποιημένης Διεύθυνσης Διοικήσεως, Τμήματος Ελέγχου στην Διεύθυνση Διασφάλισης Εσόδων).
• Τον Οκτώβριο του 2001 ανακάλυψα το σκάνδαλο υπεξαίρεσης 340.000.000 δραχμών, το οποίο επιβεβαιώθηκε μετά από διαχειριστικό έλεγχο του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών του Υπουργείου Μεταφορών.
• Το 2003 και μέσα στα πλαίσια των πιέσεων που ασκούνταν σε βάρος μου (περιγράφονται στην έκθεση των επιθεωρητών του ΣΕΥΜΕ) απολύεται η σύζυγος μου, που υπηρετούσε ως Νομικός Σύμβουλος στον ΟΑΣΘ και το 2004 ακολούθησε και η δική μου απόλυση.
• Το 2008 μετά την ακύρωση της απόλυσής μου από τον Άρειο Πάγο, επανήλθα στον ΟΑΣΘ.
• Το 2010 μου ανατέθηκε η ίδρυση του Τμήματος Ελέχγου στην νεοσυσταθείσα Διεύθυνση Διασφάλισης Εσόδων.
• Το 2017 ανέλαβα πολλαπλά καθήκοντα Διευθυντή Διοίκησης, Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού, την Εποπτεία του Ασφαλιστικού Κεφαλαίου καθώς και την Γενική Εποπτεία της Μηχανογράφησης για την ψηφιοποίηση όλων των λειτουργιών του ΟΑΣΘ.
Είμαι πατέρας δυο παιδιών της Ιωάννας – Δέσποινας, πτυχιούχο Διοίκησης Επιχειρήσεων του UEL (Αγγλία) και του Άγγελου – Ιωάννη, φοιτητή στο τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής
του ΙΤΕ Κρήτης.Έχω οργανώσει και παρακολουθήσει μεγάλο αριθμό σεμιναρίων στις θεματικές ενότητες της Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων καθώς και Δημοσίων Σχέσεων ως εκπαιδευόμενος, αλλά και ως εκπαιδευτής στο Κέντρο Επιμόρφωσης της ΔΕΘ, σε θέματα Κανονισμών Εργασίας, Εσωτερικού Ελέγχου και Διασφάλισης Εσόδων. Έχω διδάξει σε όλα σχεδόν τα σεμινάρια επιμόρφωσης του προσωπικού του ΟΑΣΘ, που οργανώθηκαν από το 1997 – 2012.
Κοινωνική και Συνδικαλιστική Δράση
Επηρεασμένος από τον Γαλλικό ουμανισμό, δραστηριοποιήθηκα από νωρίς σε διάφορες ανθρωπιστικές οργανώσεις, Ελλάδας – Κύπρου (1982-1983)   για τη στοχευμένη δράση μου στην καταπολέμηση των ναρκωτικών δέχτηκα τις συγχαρητήριες επιστολές του τότε Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Σπύρου Κυπριανού καθώς και του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Κύπρου, Χρυσοστόμου.
• Μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου
• Μέλος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Εμπόρων Θεσσαλονίκης
• Ιδρυτικός και επί 14 χρόνια πρόεδρος του Σωματείου Επιστημονικού Προσωπικού του ΟΑΣΘ (1987-2001).
• Το 2012 εκλέχτηκα πρόεδρος της Ένωσης Αστικών Λεωφορειούχων Θεσσαλονίκης «Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», που είναι το αρχαιότερο σωματείο αυτοκινητιστών της χώρας (έτος ίδρυσης 1927), θέση στην οποία με τιμούσαν οι συνάδελφοι μου με την ψήφο τους μέχρι τον Φεβρουάριο του 2017.
• Στο ίδιο χρονικό διάστημα ήμουν και εκλεγμένος Αντιπρόσωπος στην Ομοσπονδία Επαγγελματιών Εμπόρων Θεσσαλονίκης.
xatzivalasis-giorgos
Προηγούμενο άρθροΑνοιχτή επιστολή προς τους Υποψηφίους Δημάρχους από τον Σύλλογο προστασίας από το παθητικό κάπνισμα
Επόμενο άρθροΕργασίες συντήρησης στην Επαρχιακή Νέας Μηχανιώνας
Σύλλογοι και Φορείς, Παρατάξεις, του Δήμου Θερμαϊκού από Αγγελοχώρι | Αγία Τριάδα | Επανομή | Κερασιά | Μεσημέρι | Νέα Μηχανιώνα | Νέοι Επιβάτες | Περαία μπορούν να μας στέλνουν στο [email protected] τις δραστηριότητες που σχεδιάζουν να υλοποιήσουν καθώς και δελτία τύπου ή ανακοινώσεις ή άρθρα που αφορούν τον ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ προκειμένου να ενημερώσουμε τους επισκέπτες της ηλεκτρονικής μας σελίδας ΖΩ ΣΤΟΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟ