thermaikos-fwtia

Στο ιδιο εργο θεατές!

Φωτιά ξέσπασε σήμερα  το μεσημέρι κοντά στον οικισμό αθιγγάνων στην Περαία Θεσσαλονίκης του Δήμου Θερμαϊκού.

Η πυρκαγιά σημειώθηκε σε συσσωρευμένα απορρίματα και στο σημείο έσπευσαν πυροσβεστικές δυνάμεις για να σβήσουν τη φωτιά.

Μεγάλο προβληματισμό στους κατοίκους της Περαίας Θεσσαλονίκης προκαλεί το… φύτρωμα της ανεξέλεγκτης χωματερής σε αναξιοποίητο οικόπεδο που βρίσκεται μια ανάσα από παραλία και τον οικισμό. Πρόκειται για την παραθαλάσσια περιοχή δίπλα στο Κέντρο Ετοιμότητας Διασποράς Αεροπορίας (ΚΕΔΑ) Περαίας και κοντά στο Κέντρο Ανάπτυξης Πολιτισμού Προσαρμοσμένου Αθλητισμού (ΚΑΠΠΑ), λίγα μόλις μέτρα μακριά από την ακτή.

Ο χώρος, που δεν είναι περιφραγμένος, έχει γίνει… κάδος για απόρριψη όλων των ειδών απορριμμάτων από ασυνείδητους: μπάζα, απόβλητα ανακαινίσεων και κάθε λογής σκουπίδια. Από τις εικόνες γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι κάποια από τα ογκώδη απορρίμματα μεταφέρονται και ρίπτονται στο σημείο με μεγάλα οχήματα.

Στο συγκεκριμένο οικόπεδο, ο δήμος Θερμαϊκού αποθέτει προσωρινά εδώ και καιρό κλαδέματα, τα οποία, όταν υπερσυγκεντρώνονται, μετατρέπει με σπαστήρα σε πριονίδι. Μετέπειτα το πριονίδι αυτό διατίθεται σε πολίτες που το αξιοποιούν στις αυλές των σπιτιών τους.

Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα και βλέποντας… φως (εκτιμώντας ότι πρόκεται για χώρο ανεξέλεγκτης διάθεσης σκουπιδιών), διάφοροι ασυνείδητοι «μπαίνουν» στο οικόπεδο και απορρίπτουν ό,τι απόβλητο μπορεί να φανταστεί κανείς. Έτσι, τα υπολείμματα κλάδευσης έχουν αναμειχθεί μαζί τους, γεγονός που καθιστά αδύνατη, πλέον, τη διεργασία από τον δήμο.

Ταυτόχρονα, όπως είναι φυσικό, λόγω των αρκετών εύφλεκτων υλικών και των αποξηραμένων κλαδεμάτων αυξάνεται η πιθανότητα εκδήλωσης πυρκαγιάς, σε μια έκταση αμιγώς χορτολιβαδική.

Όπως συχνά καταγγέλλουν οι περίοικοι η κατάσταση ειναι τραγική. Οι κάτοικοι, μάλιστα, υπενθυμίζουν ότι λίγες δεκάδες μέτρα μακριά από τον σκουπιδότοπο λαμβάνουν χώρα πολύ συχνά τα τελευταία χρόνια καύσεις υλικών (ελαστικών, μπαταριών και καλωδίων), στην περιοχή «Τσαΐρια», όπου βρίσκεται και ο καταυλισμός των Ρομά. Όπως τονίζουν, στο σημείο διαπιστώνονται συχνά στήλες μαύρου καπνού, που επιβαρύνουν την ατμόσφαιρα και απειλούν τη δημόσια υγεία.

Προηγούμενο άρθροΠαράταση προθεσμίας δηλώσεων για μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα
Επόμενο άρθροΧειροτονία πρεσβυτερου στην Επανομή
Σύλλογοι και Φορείς, Παρατάξεις, του Δήμου Θερμαϊκού από Αγγελοχώρι | Αγία Τριάδα | Επανομή | Κερασιά | Μεσημέρι | Νέα Μηχανιώνα | Νέοι Επιβάτες | Περαία μπορούν να μας στέλνουν στο [email protected] τις δραστηριότητες που σχεδιάζουν να υλοποιήσουν καθώς και δελτία τύπου ή ανακοινώσεις ή άρθρα που αφορούν τον ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ προκειμένου να ενημερώσουμε τους επισκέπτες της ηλεκτρονικής μας σελίδας ΖΩ ΣΤΟΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here