Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής στο Κτήμα Γεροβασιλείου

ΕΠΑΝΟΜΗ
569
0
gerobasileioy

Το Κτήμα Γεροβασιλείου γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής και φιλοξενεί την μουσική παράσταση «Ο λυρικός Τσιτσάνης» σε σύμπραξη με το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019, στις 20:30, με ελεύθερη είσοδο.

Στη φωνή η Μαρία Τσακανίκα, φοιτήτρια  του Τμήματος Μουσικών Σπουδών. Στο πιάνο, ο Νίκος Ορδουλίδης, επιστημονικός συνεργάτης του Τμήματος Μουσικών Σπουδών.

''"

Ο Τσιτσάνης είναι λυρικός στον τρόπο με τον οποίο γράφει τους στίχους του: αφήγηση σε πρώτο πρόσωπο, μεταφορές, αλληγορίες, λεξιλόγιο γεμάτο αισθήματα και συγκινήσεις, με εμφατικά επίθετα κι επιρρήματα…
Ο Τσιτσάνης είναι λυρικός στον τρόπο με τον οποίο γράφει τις μουσικές του: δεξιοτέχνης και πληθωρικός μελωδιστής, κλώθοντας μουσικές φράσεις με τρόπο σύνθετο, συγκροτώντας φόρμες με ασυνήθιστες δομές, όπου τον αρμονικό τόνο δίνει η χαρμολύπη.
Ο Νίκος Ορδουλίδης είναι πιανίστας που μουσικολογεί ερευνώντας ένα κατ’ εξοχήν λυρικό όργανο, όπως αυτό εγγράφεται στην ετεροτοπία του λαϊκού.
Η Μαρία Τσακανίκα είναι λυρική τραγουδίστρια, που σπουδάζει την ερμηνεία της όπερας.
Το σύνολο όλων των παραπάνω είναι μια άλλη ακρόαση του Τσιτσάνη, λυρικώς.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στο café του Μουσείου Οίνου, στο χώρο υποδοχής επισκεπτών.
Στο πλαίσιο της παράστασης, το Μουσείου Οίνου θα είναι επισκέψιμο 19:30-20:30.

Ο λυρικός Τσιτσάνης
Κτήμα Γεροβασιλείου
21 Ιουνίου 2019, 20:30
Είσοδος Ελεύθερη

Προηγούμενο άρθροΔΝΤ: Απόφαση των Ευρωπαίων η πρόωρη αποπληρωμή των δανείων από την Ελλάδα
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Ομολόγησε ο 31χρονος ψυκτικός – Σκότωσε με σφυρί την 63χρονη
Σύλλογοι και Φορείς, Παρατάξεις, του Δήμου Θερμαϊκού από Αγγελοχώρι | Αγία Τριάδα | Επανομή | Κερασιά | Μεσημέρι | Νέα Μηχανιώνα | Νέοι Επιβάτες | Περαία μπορούν να μας στέλνουν στο [email protected] τις δραστηριότητες που σχεδιάζουν να υλοποιήσουν καθώς και δελτία τύπου ή ανακοινώσεις ή άρθρα που αφορούν τον ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ προκειμένου να ενημερώσουμε τους επισκέπτες της ηλεκτρονικής μας σελίδας ΖΩ ΣΤΟΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here