Τα Βαλκάνια μπορούν να είναι περήφανα για την αρχαιότερη οινική ιστορία στον κόσμο. Με σχεδόν 1.8 εκατομμύρια τόνους ετήσια παραγωγή κρασιού, κατατάσσονται στην 5 η θέση παγκοσμίως, αμέσως μετά τις μεγαλύτερες οινοπαραγωγικές χώρες, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία και ΗΠΑ.  Την τελευταία δεκαετία τα Βαλκάνια έχουν σημειώσει​​ τεράστια πρόοδο στην ποιότητα των κρασιών τους και μπορούν να ισχυριστούν ότι είναι ένας σημαντικός παίχτης στην παγκόσμια οινική σκηνή.

Κάθε χρόνο διοργανώνεται ο μεγάλος διαγωνισμός «Balkans International Wine Competition 2019» ο οποίος αποτελεί το πρώτο σημαντικό βήμα για την προώθηση των Βαλκανικών κρασιών σαν περιοχή στην παγκόσμια αγορά κρασιού.

biwc

Ταυτόχρονα είναι μια ευκαιρία για τους ανθρώπους που ασχολούνται με την παραγωγή κρασιού για συμμετοχή σε Master Classes και διαλέξεις οι οποίες έχουν θέμα τα καλύτερα Βαλκανικά κρασιά, τις τελευταίες τάσεις στην αγορά κρασιού, την παγκόσμια οινική βιομηχανία, το marketing, κ.λ.π. εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται από αναγνωρισμένα μέλη της κριτικής επιτροπής του B.I.W.C.

Το Κτήμα Γεροβασιλείου έλαβε και φέτος μέρος στον διεθνή διαγωνισμό κρασιού «Balkans International Wine Competition 2019» που έγινε τον περασμένο μήνα στην Σόφια της Βουλγαρίας και απέσπασε:

1 ειδική διάκριση, 1 Μεγάλο Χρυσό, 2 Χρυσά, 1 Ασημένιο και 2 Χάλκινα μετάλλια

Αναλυτικά:

Καλύτερα Κρασί από Ελλάδα: Sauvignon Blanc 2018

Μεγάλο Χρυσό Μετάλλιο: Museum Collection Λευκό 2018

Χρυσά Μετάλλια: Μαλαγουζιά 2018, Museum Collection Λευκό 2017

Ασημένια Μετάλλια: Chardonnay 2017

Χάλκινα Μετάλλια: Avaton 2016, Evangelo 2016

Tα Βαλκανικά κρασιά δοκιμάστηκαν και κρίθηκαν από κάποιους εκ των ικανότερων Masters of Wine από τους 380 που υπάρχουν στον κόσμο όπως,  ο Konstantinos Lazarakis MW BIWC Chairman, o Count John Salvi MW an English Master of Wine, η Beverly Tabbron MW United Kingdom, ο Rod Smith MW United Kingdom/ France, ο Darrel Joseph United States γνωστός για το διεθνές συγγραφικό του έργο στα κρασιά και ειδικός στην κριτική κρασιών, η Ρουμάνα Mihaela Cojocaru και πολλοί ακόμα, βοηθώντας στην ανάπτυξη της θετικής εικόνας των Βαλκανικών κρασιών στον κόσμο.

test-9

Προηγούμενο άρθροΤι είναι το 112 και πότε θα είναι σε πλήρη λειτουργία
Επόμενο άρθροΜητσοτάκης: Οι μεταρρυθμίσεις θα ανοίξουν τον δρόμο για υψηλότερη ανάπτυξη-πρόσθετο δημοσιονομικό χώρο
Σύλλογοι και Φορείς, Παρατάξεις, του Δήμου Θερμαϊκού από Αγγελοχώρι | Αγία Τριάδα | Επανομή | Κερασιά | Μεσημέρι | Νέα Μηχανιώνα | Νέοι Επιβάτες | Περαία μπορούν να μας στέλνουν στο [email protected] τις δραστηριότητες που σχεδιάζουν να υλοποιήσουν καθώς και δελτία τύπου ή ανακοινώσεις ή άρθρα που αφορούν τον ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ προκειμένου να ενημερώσουμε τους επισκέπτες της ηλεκτρονικής μας σελίδας ΖΩ ΣΤΟΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟ