panepistimia

Σφοδρή επίθεση στον νυν Δήμαρχο του Δήμου Θερμαϊκού Γιάννη Μαυρομάτη από την σελίδα της Παράταξης του στο Facebook, έκανε με ανάρτησή του ο υποψήφιος Δήμαρχος Δημήτρης Καπλάνης.  Πριν από σχεδόν 15 χρόνια ο Δήμος Θερμαϊκού είχε εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανάπτυξης μιας μεγάλης και ανεκμετάλλευτης έκτασης στην περιοχή της Περαίας για τη μετεγκατάσταση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Η περιοχή της Περαίας ήταν ραγδαία αναπτυσσόμενη, δίπλα στο αεροδρόμιο, με καλό δίκτυο αστικών συγκοινωνιών και δυνατότητες για ικανοποίηση των στεγαστικών και των ψυχαγωγικών αναγκών, όπως απαιτεί ένα πανεπιστήμιο για τους φοιτητές και τις φοιτήτριές του. Η ιδέα δεν προχώρησε. Πρόσφατα, και επειδή υπήρχαν πολλές αντιδράσεις στο αρχικό σχέδιο, τέθηκε θέμα μετεγκατάστασης ορισμένων σχολών. Αυτήν τη φορά οι πρυτανικές αρχές απευθύνθηκαν στο δήμο Θέρμης με τον συγκεκριμένο Δήμο να προχωρά σε μια αρχική δωρεάν παραχώρηση έκτασης 15 στρεμμάτων με σχετικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά η νέα πρυτανική αρχή, ακύρωσε τους σχεδιασμούς της προηγούμενης. Κάτι σαν της Αρτας το γεφύρι δηλαδή ….

Δείτε την ανάρτηση του κ. Καπλάνη:

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Ακούσαμε από τον δήμαρχο να μας λέει ,στην Μηχανιώνα , πως το πανεπιστήμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ το << χάσαμε>> ,δεν θα έλθει στην περιοχή παρ ότι του παραχωρήθηκε σχετική έκταση, διότι , λέει ο δήμαρχος , <<οι καθηγητές δεν θέλουν να φύγουν από την Θεσσαλονίκη>>.
Αυτό είναι ψέμα και συκοφαντία .
Κατ αρχήν να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν επρόκειτο για την μεταφορά όλου του πανεπιστημίου αλλά για ΚΑΠΟΙΕΣ σχολές του Πανεπιστημίου.
Ακούσαμε , μετά την παρέμβαση μας , ότι φταίνε οι άλλοι και ότι δεν υπήρχε απόφαση της συγκλήτου του πανεπιστημίου για την μετεγκατάσταση της σχολής .
Η αλήθεια είναι ότι δεν κάνατε κύριε δήμαρχε ΤΙΠΟΤΑ κι έτσι με την αλλαγή του πρύτανη η απόφαση τους άλλαξε και ο δήμος ΘΕΡΜΗΣ άρπαξε την ευκαιρία και παραχώρησε έκταση για την μετεγκατάσταση των σχολών .
Αναφέρατε δε ψευδώς ότι δεν υπήρχε απόφαση της συγκλήτου.
Δυστυχώς και για σας και για μας η απόφαση υπήρχε , την έψαξα και την βρήκα , δημοτική αρχή ενδιαφερόμενη δεν υπήρξε!” .

Για να καταλήξει με ένα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση:

Υ.Γ. Για μας είναι θέμα πρώτιστης προτεραιότητας και θα το παλέψουμε και θα το επιτύχουμε, ώστε να γίνει ο δήμος Θερμαϊκού πανεπιστημιούπολη .

Προηγούμενο άρθροΝέες ταυτότητες με εντολή ΕΕ εντός 24 μηνών για 500 εκατ Ευρωπαίους
Επόμενο άρθρο«Ερωτήματα» και «Παράθυρα» για το «σπάσιμο» σε δύο ξεχωριστά τμήματα των τετραπλών εκλογών της 26ης Μαΐου
Σύλλογοι και Φορείς, Παρατάξεις, του Δήμου Θερμαϊκού από Αγγελοχώρι | Αγία Τριάδα | Επανομή | Κερασιά | Μεσημέρι | Νέα Μηχανιώνα | Νέοι Επιβάτες | Περαία μπορούν να μας στέλνουν στο [email protected] τις δραστηριότητες που σχεδιάζουν να υλοποιήσουν καθώς και δελτία τύπου ή ανακοινώσεις ή άρθρα που αφορούν τον ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ προκειμένου να ενημερώσουμε τους επισκέπτες της ηλεκτρονικής μας σελίδας ΖΩ ΣΤΟΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟ