metasximatistes

Έρμαιο των επιτηδείων είναι εδώ και αρκετούς μήνες ο ηλεκτρολογικός εξοπλισμός της ΔΕΗ στην περιοχή της Θέρμης, καθώς οι συνεχείς κλοπές μετασχηματιστών και καλωδίων έχουν προκαλέσει σοβαρότατο πρόβλημα στις αγροτικές εγκαταστάσεις. Να σημειωθεί ότι η άρδευση των καλλιεργήσιμων εκτάσεων είναι άμεσα συνδεδεμένη με την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

Τέσσερα αντλιοστάσια χτυπήθηκαν από επιτήδειους στον Δήμο της Θέρμης μέσα σε λίγες ώρες. Οι δράστες, ως συνήθως, κατέστρεψαν τους μετασχηματιστές και άρπαξαν τον χαλκό.

Στην περίοδο που διανύουμε, οι παράνομες αγοραπωλησίες χαλκού παρουσιάζουν ιδιαίτερη έξαρση. Ενα από τα θύματα του παράνομου εμπορίου του εν λόγω μετάλλου είναι τα καλώδια και οι μετασχηματιστές της ΔΕΗ. Οι σπείρες που λυμαίνονται συγκεκριμένες περιοχές γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο χαλκός έχει την ίδια αξία πώλησης ακόμα και αν χρησιμοποιηθεί. Οι μεγάλοι μετασχηματιστές της ΔΕΗ  διαθέτουν μια ικανοποιητική ποσότητα χαλκού προκειμένου να πωληθεί στη συνέχεια παράνομα.

Οι αγρότες βρίσκονται σε απόγνωση από την ανεξέλεγκτη κατάσταση. Μεγάλο είναι το οικονομικό κόστος και για τη ΔΕΗ, καθώς η αποκατάσταση της ζημιάς από την κλοπή του κάθε μετασχηματιστή ανέρχεται σε 5.000 ευρώ.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Προηγούμενο άρθροΔελφίνια πίσω από τον «Άγιο Γεώργιο» στο Θερμαϊκό! (βίντεο)
Επόμενο άρθροΠΟΕ-ΟΤΑ: Μπαράζ κινητοποιήσεων και απεργιών – Δείτε πότε
Σύλλογοι και Φορείς, Παρατάξεις, του Δήμου Θερμαϊκού από Αγγελοχώρι | Αγία Τριάδα | Επανομή | Κερασιά | Μεσημέρι | Νέα Μηχανιώνα | Νέοι Επιβάτες | Περαία μπορούν να μας στέλνουν στο [email protected] τις δραστηριότητες που σχεδιάζουν να υλοποιήσουν καθώς και δελτία τύπου ή ανακοινώσεις ή άρθρα που αφορούν τον ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ προκειμένου να ενημερώσουμε τους επισκέπτες της ηλεκτρονικής μας σελίδας ΖΩ ΣΤΟΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟ