farmakeia

Μέτρα στα φαρμακεία του νομού Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται για την αποτροπή εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Στη σχετική ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου επισημαίνεται ότι όλα τα φαρμακεία του νομού θα παραμείνουν σε λειτουργία ενώ εφαρμόζονται μία σειρά περιορισμών οι οποίοι θα πρέπει να τηρούνται.

Ειδικότερα, στη σχετική ανακοίνωση υπογραμμίζονται τα εξής:

”Μετά τη λήψη αυστηρότερων μέτρων από το Υπουργείο Υγείας για την αντιμετώπιση της μεγάλης αύξησης των κρουσμάτων του κορωνοϊού στη χώρα μας, τα φαρμακεία συνεχίζουν τη λειτουργίας τους, επίσης με αυξημένα μέτρα ασφαλείας, παραμένοντας στην πρώτη γραμμή της επαφής των πολιτών με το Σύστημα Υγείας το οποίο θα δοκιμαστεί σοβαρά το επόμενο χρονικό διάστημα.

Αυτή την κρίσιμη ώρα πρέπει όλοι να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας με ψυχραιμία και νηφαλιότητα. Ο ρόλος μας είναι να συμβάλουμε με κάθε πρόσφορο τρόπο στην αδιάλειπτη παροχή της φαρμακευτικής αγωγής των συμπολιτών μας.

Για να το πετύχουμε αυτό, πρέπει πρώτα εμείς να λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας και πρόληψης στο χώρο εργασίας μας, δεδομένου ότι καθημερινά ερχόμαστε σε επαφή με ηλικιωμένους, άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, αλλά και με ασθενείς με συμπτώματα ιώσεων που ζητούν συμβουλές. Παράλληλα όμως, υπάρχουν και μεταξύ των συναδέλφων μας άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου και σε ευπαθείς ομάδες, ενώ σχεδόν όλοι έχουμε στο κοντινό περιβάλλον μας συγγενικά πρόσωπα που ανήκουν σ’ αυτές τις κατηγορίες, τα οποία πρέπει να προφυλάξουμε.

Σαν δεδομένο λοιπόν πρέπει να λάβουμε το γεγονός ότι το φαρμακείο πρέπει να παραμείνει ένας «ασφαλής από κορωνοϊό» χώρος, τόσο για τους εργαζόμενους σ’ αυτό, όσο και για τους συμπολίτες μας που θα το επισκεφθούν.

Για το λόγο αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια της έκτακτης διαδικτυακής συνεδρίασής του στις 13 Μαρτίου 2020, αποφάσισε ομόφωνα και προτείνει στους συναδέλφους φαρμακοποιούς να λάβουν ΚΑΘΕ πρόσφορο μέσο προστασίας που πιστεύουν ότι προφυλάσσει τους ίδιους, τους οικείους τους και τους συμπολίτες μας από τη διασπορά του κορωνοϊού, με την απαραίτητη προϋπόθεση ότι δεν αντιβαίνει στην εξυπηρέτηση των ασθενών και των συμπολιτών μας.

Παράλληλα, συνεχίζουμε να τηρούμε ευλαβικά τα μέτρα υγιεινής και τα μέτρα πρόληψης στους χώρους εργασίας μας, τα οποία ήδη έχουμε ανακοινώσει. Υπενθυμίζουμε ότι αυτά είναι:

– Χρήση μάσκας που να καλύπτει μύτη και στόμα, σύμφωνα με τις οδηγίες

– γυαλιά για να καλύπτονται τα μάτια

– οριοθέτηση με αυτοκόλλητο στο πάτωμα, της απόστασης του ενός ανθρώπου από άλλον

– πλέξιγκλας στο χώρο εξυπηρέτησης

– γάντια μιας χρήσης (ειδικά για τις χρηματικές συναλλαγές – συνταγές)

– χρήση της ποδιάς, κουμπωμένη και συχνή αλλαγή της

– χρήση αντισηπτικού από τον καθένα κατά την είσοδό του στο χώρο του φαρμακείου

– συχνό αερισμό του χώρου και συχνό καθαρισμό των επιφανειών με απολυμαντικό

-συχνό και σχολαστικό πλύσιμο των χεριών με απλό σαπούνι το οποίο απενεργοποιεί τον ιό

-συχνή χρήση αντισηπτικού,

-συνομιλία από απόσταση άνω του ενός μέτρου

Σε περίπτωση που δοθούν διαφορετικές οδηγίες από την Πολιτεία, όπως έχουμε εγκαίρως ζητήσει, ακόμη χωρίς ανταπόκριση, θα σας ενημερώσουμε.

Σας καλούμε να είστε σε ετοιμότητα για ενδεχόμενες μεμονωμένες αλλαγές στις υπηρεσίες εφημεριών αν προκύψουν προβλήματα υγείας σε συναδέλφους.

Με ψυχραιμία και υπευθυνότητα θα αντιμετωπίσουμε και αυτή την κατάσταση. Θα σας κρατάμε ενήμερους για όλες τις εξελίξεις και για κάθε επιπλέον μέτρο που θα χρειαστεί να λάβουμε ανάλογα με την πορεία της κατάστασης.”

Κατηγορίες:
Tags:
Προηγούμενο άρθροΠεριορισμοί στην προσέλευση στα σούπερ μάρκετ – Υπεγράφη η εγκύκλιος
Επόμενο άρθροΣε ποια περίπτωση θα εφαρμοστεί γενική απαγόρευση κυκλοφορίας
Σύλλογοι και Φορείς, Παρατάξεις, του Δήμου Θερμαϊκού από Αγγελοχώρι | Αγία Τριάδα | Επανομή | Κερασιά | Μεσημέρι | Νέα Μηχανιώνα | Νέοι Επιβάτες | Περαία μπορούν να μας στέλνουν στο [email protected] τις δραστηριότητες που σχεδιάζουν να υλοποιήσουν καθώς και δελτία τύπου ή ανακοινώσεις ή άρθρα που αφορούν τον ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ προκειμένου να ενημερώσουμε τους επισκέπτες της ηλεκτρονικής μας σελίδας ΖΩ ΣΤΟΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here