elta

Σημαντικές αλλαγές αναμένεται να υπάρξουν το επόμενο διάστημα στην δομή καταστημάτων των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛ.ΤΑ.) σε ολόκληρη τη χώρα με συγχωνεύσεις καταστημάτων, οι οποίες θα συσσωρεύσουν την προσέλευση των πολιτών σε συγκεκριμένα καταστήματα.

Ειδικότερα, όπως υποστηρίζει η διοίκηση των ΕΛ.ΤΑ. αρκετά καταστήματα αναμένεται να κλείσουν και να συγχωνευτούν με άλλα κοντινά, από τα οποία θα εξυπηρετούνται πλέον οι πολίτες. Σύμφωνα με τη διοίκηση η αναδιάρθρωση της δομής του δικτύου των καταστημάτων πραγματοποιείται στο πλαίσιο επιχειρησιακών αναγκών του οργανισμού προκειμένου να λειτουργήσουν με πιο άρτιο τρόπο τα ελληνικά ταχυδρομεία.

Στη Θεσσαλονίκη έως τώρα κατέβασαν… “ρολά” δυο καταστήματα, το κατάστημα 22 στην Βασιλίσσης Όλγας και κατάστημα στην Ηλιούπολη. Τα συγκεκριμένα καταστήματα συγχωνεύτηκαν με κάποια κοντινά. Επιπλέον, υπάρχει φημολογία για κλείσιμο των καταστημάτων ΕΛ.ΤΑ. σε Πυλαία και Τριανδρία.

elta-1

Ο πρόεδρος των ταχυδρόμων Θεσσαλονίκης, Γιάννη Βαβίτσα, ανέφερε πως οι πολίτες θα “πληρώσουν” τις αλλαγές στη δομή των ΕΛΤΑ: “Έως τώρα έχουν κλείσει γραφεία συναλλαγής. Δεν έχουν απολυθεί ταχυδρόμοι. Είναι μια αρνητική εξέλιξη για τα ΕΛΤΑ. Συρρικνώνεται το δίκτυο που ήταν απλωμένο σε όλη την Ελλάδα με πάνω από 700 καταστήματα. Αυτό θα έχει σίγουρα συνέπειες στον κόσμο, ο οποίος θα ταλαιπωρείται. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα με το κατάστημα ΕΛΤΑ στην οδό Βασιλίσσης Όλγας, με την ουρά του κόσμου να φτάνει μέχρι έξω. Οι αποφάσεις για συρρίκνωση περισσότερο θα δημιουργήσουν πρόβλημα παρά θα το λύσουν” τόνισε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, ο κ. Βαβίτσας μίλησε για τους λόγους που κλείνουν καταστήματα των Ελληνικών Ταχυδρομείων σε ολόκληρη τη χώρα: “Ο οργανισμός έχει περιέλθει σε δραματική οικονομική κατάσταση. Το κλείσιμο αφορά πάνω από 200 καταστήματα σε όλη τη χώρα. Στη Θεσσαλονίκη έχουν κλείσει ήδη δυο καταστήματα και το σχέδιο προβλέπει να κλείσουν άλλα δυο. Το προσωπικό πάντως αξιοποιείται σε άλλα γραφεία, δεν απολύεται” ανέφερε.

Σύμφωνα με εργαζόμενους καταστήματος ΕΛ.ΤΑ. ο κύριος λόγος που κλείνουν καταστήματα είναι η κακή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο οργανισμός. Πολλές συναλλαγές που πραγματοποιούνταν μέσω των ΕΛ.ΤΑ. γίνονται πλέον ηλεκτρονικά με αποτέλεσμα να μειωθεί το ποσοστό των “πελατών” των Ελληνικών Ταχυδρομείων. Τέλος, στην εποχή της ραγδαίας ανάπτυξης της τεχνολογίας που διανύουμε, οι περισσότεροι δεν επιλέγουν τα ΕΛ.ΤΑ. ως τρόπο επικοινωνίας ή αποστολής κάποιου δέματος αλλά χρησιμοποιούν το διαδίκτυο ή κάποια ιδιωτική εταιρεία.

ΠΗΓΗ: thesstoday.gr

Προηγούμενο άρθροΣτον τελικό τα κορίτσια και αγόρια του Αίαντα Θερμαικού στην Καλαμπάκα
Επόμενο άρθροΈρχεται παραγραφή χρεών από ανεξόφλητα Τέλη Κυκλοφορίας
Σύλλογοι και Φορείς, Παρατάξεις, του Δήμου Θερμαϊκού από Αγγελοχώρι | Αγία Τριάδα | Επανομή | Κερασιά | Μεσημέρι | Νέα Μηχανιώνα | Νέοι Επιβάτες | Περαία μπορούν να μας στέλνουν στο [email protected] τις δραστηριότητες που σχεδιάζουν να υλοποιήσουν καθώς και δελτία τύπου ή ανακοινώσεις ή άρθρα που αφορούν τον ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ προκειμένου να ενημερώσουμε τους επισκέπτες της ηλεκτρονικής μας σελίδας ΖΩ ΣΤΟΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟ