Δυναμικό και καθοριστικό σε πολλές περιπτώσεις ήταν το ”παρών” των Εθελοντών του ΟΦΚΑΘ στη θεομηνία η οποία έπληξε την Χαλκιδική και τον Δήμο Θερμαϊκού. Τα μέλη του ΟΦΚΑΘ ξενύχτησαν βοηθώντας συνανθρώπους και τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Πολιτείας στο πραγματικά δύσκολο βράδυ της περιοχής μας. Τους αξίζουν συγχαρητήρια θερμά συγχαρητήρια για άλλη μια φορά…

Η ανακοίνωση που βγήκε σήμερα από τον ΟΦΚΑΘ έχει ως εξής:

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Στον απόηχο στης χθεσινής τραγικής ημέρας που χτύπησε τον νόμο Χαλκιδικής θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις πρώτες κρίσιμες ώρες τρία κλιμάκια εθελοντών των 10 ατόμων βοηθούσαν ταυτόχρονα σε Νέα Πλάγια, Σάρτη και Κασσάνδρεια το δύσκολο έργο των κρατικών φορέων άλλα και τον συμπολιτών μας που είχαν ανάγκη κάτω από δύσκολες καιρικές και αντίξοες συνθήκες.

Ένα 24ωρο μετά και αφού οι κανονικοί ρυθμοί ξαναγυρίζουν στην καθημερινότητα θέλουμε να δώσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των αδικοχαμένων τουριστών καθώς και τα συγχαρητήρια σε όλους τους κρατικούς φορείς για την άμεση, αποτελεσματική ανταπόκριση και συνεργασία που είχαμε.

Το ”Ευχαριστώ” των απλών πολιτών άλλα και του ίδιου υπουργού που βρέθηκε από τις πρώτες πρωινές ώρες κοντά μας ”η δικιά μας ανταμοιβή” !

Επίσης θέλουμε να συγχαρούμε όλες τις βάσεις ετοιμότητας Χαλκιδικής και τα μελή που συμμετείχαν σε αυτό το συμβάν παραμερίζοντας εθελοντικά την προσωπική του κούραση θέτοντας τον εαυτό τους σε ετοιμότητα όπως κάνουνε πάντα σε οποιοδήποτε συμβάν καλεστούμε.

Ο Πρόεδρος του ΟΦΚΑΘ

Χρήστος   Ράμος

Τηλ. Επικοινωνίας:  2392 039443

 

ofkath-4

Ο ΟΦΚΑΘ είναι μια εθελοντική διασωστική ομάδα με έτος  ίδρυσης  το 2007. Από  το  Μάιο  του 2008  είναι  ενταγμένη  στα μητρώα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης με αρ. μητρώου  55/2008.

logo_ofkath

Διαθέτει  τρία (3)  ιδιόκτητα επιχειρησιακά  οχήματα  με  υλικά  υποστήριξης  για  δασοπυρόσβεση,  ορεινή έρευνα – διάσωση  η οποία  υποστηρίζεται από ένα drone (τετρακόπτερο)  και  από  ειδικά  εκπαιδευμένο  σκύλο.

Επίσης δύο (2) διασωστικά σκάφη εξοπλισμένα με sonar, βυθόμετρο και radar, μια (1) υποβρύχια κάμερα έως 50m βάθος για έρευνα-διάσωση σε θάλασσα, ποτάμι και λίμνη.

Τμήμα  Α’ βοηθειών  με έμπειρους πιστοποιημένους εθελοντές  διασώστες  που  υποστηρίζουν  τις αποστολές μας.

Έχει  στην κατοχή  της  ιδιόκτητη  ραδιοσυχνότητα  για καλύτερη  επικοινωνία  των  διασωστών   της  σε κατάσταση  εκτάκτου  ανάγκης.

Η  έδρα της  Ομάδος  είναι  στο  Δ.Δ  Περαίας  του  Δήμου  Θερμαϊκού  της  Περιφερειακής  Ενότητας   Θεσσαλονίκης   και  έχοντας  αναπτύξει  ένα  ικανό  δίκτυο  με Βάσεις  ετοιμότητας, στο Κιλκίς (Μουριές)  στην Χαλκιδική (Κασσανδρεία-Ορμύλια-Σάρτη),  στην Φθιώτιδα, στην Ατττική, στην Υδρα, καλύπτοντας  πανελλαδικά και  προσφέροντας  εθελοντικά  τις  υπηρεσίες  μας  στους τομείς  πυρασφάλειας, δασοπυρόσβεσης,  έρευνας – διάσωσης (ορεινής και θαλάσσιας)  και  A’  βοηθειών.

Ο Ο.Φ.Κ.Α.Θ. έχει βραβευτεί τον Σεπτέμβριο του 2016 στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης με το διεθνώς αναγνωρισμένο βραβείο ‘’Giuseppe Sciacca’’ από την Ιταλία  για την εθελοντική του δράση.

Ο σκοπός της  ομάδος είναι : α) Διαφύλαξη του φυσικού πλούτου β) Αντιμετώπιση φυσικών και μαζικών καταστροφών γ) Έρευνα – διάσωση αγνοουμένων ατόμων δ) Πρώτες βοήθειες – Υγειονομικές καλύψεις  ε) Εκπαιδευτικά σεμινάρια – Ασκήσεις.

Συνεργαζόμαστε με τους κρατικούς  φορείς:  Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, Πυροσβεστική Υπηρεσία,  ΕΛ.ΑΣ, Νοσοκομεία,  Λιμεναρχεία,  Δασαρχεία,  Περιφέρειες, Δήμους, Σχολεία καθώς και με άλλες  εθελοντικές ομάδες εντός και εκτός Ελλάδας.

Είμαστε  επίσημοι  συνεργάτες  με:  SILVER ALERT  –  Παιδικό  Χωριό  Φιλύρου  – Πνοή  Ελπίδας, και  με την  εκπομπή  Φώς Στο Τούνελ  η οποία  είναι  ειδική  σε θέματα  εύρεσης  αγνοουμένων  ατόμων.

Κεντρικά: Ξενίου Διός 16, Περαία Τ.Κ 57019 Θεσσαλονίκη

Τηλ. & Fax: 23920 39443 /Κιν.: 6936 806227

E-mail: [email protected]

thermaikos-ofkath-1

ofkath-5

Προηγούμενο άρθροΣήμερα η πρώτη δοκιμή του αριθμού έκτακτης ανάγκης 112
Επόμενο άρθροΔήμος Θερμαϊκού: Aποζημίωση σε επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πρόσφατη θεομηνία
Σύλλογοι και Φορείς, Παρατάξεις, του Δήμου Θερμαϊκού από Αγγελοχώρι | Αγία Τριάδα | Επανομή | Κερασιά | Μεσημέρι | Νέα Μηχανιώνα | Νέοι Επιβάτες | Περαία μπορούν να μας στέλνουν στο [email protected] τις δραστηριότητες που σχεδιάζουν να υλοποιήσουν καθώς και δελτία τύπου ή ανακοινώσεις ή άρθρα που αφορούν τον ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ προκειμένου να ενημερώσουμε τους επισκέπτες της ηλεκτρονικής μας σελίδας ΖΩ ΣΤΟΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟ