Η Παγκόσμια Ημέρα Αδεσπότων Ζώων καθιερώθηκε με πρωτοβουλία των ολλανδικών φιλοζωικών οργανώσεων το 2010 για την ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινότητας σχετικά με την τύχη των 600 εκατομμυρίων αδέσποτων ζώων που υπολογίζεται ότι διαβιούν υπό άθλιες συνθήκες στον πλανήτη μας. Οι φιλοζωικές οργανώσεις καλούν τον καθένα μας να υιοθετήσει ένα ζώο ή να συνδράμει προγράμματα και καμπάνιες για την προστασία τους.

Στην Ελλάδα υπάρχουν χιλιάδες αδέσποτα, τα οποία έχουν κακοποιηθεί και κυκλοφορούν χωρίς φαγητό και νερό στους δρόμους. Οι φιλοζωικές οργανώσεις προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, αλλά αδυνατούν να καλύψουν τα έξοδα για όλα αυτά τα ζώα.

Στην ιστοσελίδα της Παράταξης Δράσης Πολιτών ο Υποψήφιος Δήμαρχος Θερμαϊκού Γιώργος Χατζηβαλάσης έδωσε το δικό του μήνυμα για την σημερινή ημέρα:

ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ – Γιώργος Χατζηβαλάσης – Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων ζώων.

Ημέρα ευαισθητοποίησης που μας καλεί να βελτιώσουμε τη συμπεριφορά μας απέναντι στα άλλα πλάσματα του πλανήτη.

«Προχωράμε με σχέδιο για τα αδέσποτά του Δήμου μας. Οραματιζόμαστε έναν φιλικό και όμορφο Δήμο για όλους μας. Όχι μόνο τους ανθρώπους. Τα μη ανθρώπινα έμβια όντα, τα ζώα, έχουν εγγενή αξία, έχουν δικαιώματα και αξίζουν το σεβασμό μας.

Η ανάγκη στο να τους εξασφαλίζουμε ασφαλές περιβάλλον για την διαβίωσή τους είναι επιτακτική και αφορά όχι μόνο τα ίδια, αλλά και τον άνθρωπο. Γιατί η υγεία και ευζωία των ζώων είναι άμεσα συνδεδεμένη με την διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας και τον πολιτισμό μας.

Σύντομα η Δράση Πολιτών θα παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τα αδεσποτάκια μας, περιμένουμε και την δική σας άποψη και συμμετοχή».

Προηγούμενο άρθροΜΩΡΑΛΗ ΝΤΙΝΑ: Παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Λαικής Συσπείρωσης Θερμαϊκού
Επόμενο άρθροΠρώτος προορισμός η Ελλάδα στις προτιμήσεις των Αυστριακών με 10% άνοδο στην τουριστική ζήτηση
Σύλλογοι και Φορείς, Παρατάξεις, του Δήμου Θερμαϊκού από Αγγελοχώρι | Αγία Τριάδα | Επανομή | Κερασιά | Μεσημέρι | Νέα Μηχανιώνα | Νέοι Επιβάτες | Περαία μπορούν να μας στέλνουν στο [email protected] τις δραστηριότητες που σχεδιάζουν να υλοποιήσουν καθώς και δελτία τύπου ή ανακοινώσεις ή άρθρα που αφορούν τον ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ προκειμένου να ενημερώσουμε τους επισκέπτες της ηλεκτρονικής μας σελίδας ΖΩ ΣΤΟΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟ