eklogika-kentra-thermaikos

Η αντίστροφη μέτρηση για τις Ευρωεκλογές 2019 και τις Δημοτικές εκλογές 2019 έχει ξεκινήσει και οι Έλληνες ψηφοφόροι θα κληθούν να βρεθούν στις κάλπες στις 26 Μαΐου 2019 προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Οι κάλπες θα είναι αρκετές – Ευρωεκλογές, δημοτικές εκλογές, περιφερειακές εκλογές –  και χρειάζεται προσοχή, ώστε να μην γίνει κάποιο λάθος, γι αυτό χρήσιμο είναι οι ψηφοφόροι να γνωρίζουν τη διαδικασία.

Πρακτικά, κάθε εκλογικό τμήμα θα έχει δύο κάλπες (αντί για τέσσερις) και ο εκλογέας θα ψηφίζει σε δύο διαδοχικά τμήματα.

  • Σε ένα εκλογικό τμήμα όπου έχει το διακριτικό «Α» θα διεξαχθούν οι Ευρωεκλογές και οι Περιφερειακές εκλογές – ( Κάλπη για Ευρωβουλή και κάλπη για Περιφερειάρχη)
  • Σε δεύτερο εκλογικό τμήμα με το διακριτικό «Β» θα διεξαχθούν οι Δημοτικές και οι Κοινοτικές εκλογές – (Κάλπη για Δήμαρχο και κάλπη για Τοπικό Συμβούλιο)

Τα εκλογικά τμήματα θα στεγάζονται στο ίδιο εκλογικό κατάστημα και σε συνεχόμενες αίθουσες, ώστε να προκύπτει και χωροταξικά η αλληλουχία τους.

Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος κάθε εκλογέα ολοκληρώνεται με την ψηφοφορία στα ανωτέρω «Α» και «Β» τμήματα.

Υπενθυμίζεται πως οι ψηφοφόροι θα πρέπει να έχουν μαζί την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο, άλλα δημόσια έγγραφα μπορούν να γίνουν δεκτά υπό προϋποθέσεις.

ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ – ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ

  1. ΧΑΤΖΗΒΑΛΑΣΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ – ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ – ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ – ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
  2. ΤΣΑΜΑΣΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ – ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ – ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ – ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
  3. ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ – ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ – ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ – ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
  4. ΠΑΡΑΣΧΟΥ ΝΙΚΟΣ – ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ – ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ – ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
  5. ΚΑΨΑΛΑΣ ΣΙΜΟΣ – ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ – ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ – ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
  6. ΚΑΠΛΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ – ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ – ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
  7. ΜΩΡΑΛΗ ΝΤΙΝΑ – ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ – ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ – ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
  8. ΤΖΕΚΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ – ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ – ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ – ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Σύμφωνα με την Απόφαση 276208(4532)/2-5-2019 της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με θέμα: Καθορισμός εκλογικών τμημάτων και καταστημάτων ψηφοφορίας Β΄ Εκλογικής Περιφέρειας Νομού Θεσσαλονίκης για τη διενέργεια των εκλογών ανάδειξης των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, των Περιφερειακών, Δημοτικών και Κοινοτικών Εκλογών της 26ης Μαΐου 2019 καθώς και των επαναληπτικών της 2ας Ιουνίου 2019,

το thermaikos.news σας παρουσιάζει τον χάρτη των εκλογικών τμημάτων στον Δήμο Θερμαϊκού. Συνολικά υπάρχουν 134 εκλογικά τμήματα – 67 διπλά – στις  τρεις (3) Δημοτικές Ενότητες και στα οκτώ (8) δημοτικά-εκλογικά διαμερίσματα που τις αποτελούν.

eklogika tmhmata

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε σε ποιο ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ θα ψηφίσετε με βάση το επίθετό σας ανά Δημοτική Ενότητα και Εκλογικό Διαμέρισμα. Για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών, οι εκλογείς κάθε εκλογικού διαμερίσματος κατανέμονται αλφαβητικά σε εκλογικά τμήματα.

Πατήστε πάνω στο όνομα του εκλογικού διαμερίσματος που σας ενδιαφέρει για να δείτε την  κατανομή ανά εκλογικό τμήμα στο συγκεκριμένο δημοτικό-εκλογικό διαμέρισμα του Δήμου Θερμαϊκού.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΠΑΝΟΜΗΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΗΧΑΝΙΩΝΑΣ

Δικαίωμα ψήφου έχουν:
• όλοι οι δημότες Δήμου της οικείας περιφέρειας
• οι πολίτες των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους των δήμων αυτών
και οι οποίοι σωρευτικά:
– έχουν συμπληρώσει το 17 έτος της ηλικίας τους, δηλαδή έχουν γεννηθεί μέχρι και την 31.12.2002,
– είναι εγγεγραμμένοι στον εκλογικό κατάλογο δήμου της οικείας περιφέρειας,
– δεν έχουν στερηθεί το εκλογικό τους δικαίωμα.

Εάν δεν γνωρίζεται σε ποια Δημοτική Ενότητα ψηφίζετε, μπορείτε να κάνετε αναζήτηση στην παρακάτω φόρμα συμπληρώνοντας με κεφαλαία Ελληνικά το Επώνυμο σας, το όνομα, Πατρώνυμο ή Μητρώνυμο και το έτος Γέννησης σας υποχρεωτικά. Το πεδίο ”Ειδικός Εκλογικός Αριθμός (E.E.A.)”  αφήστε το κενό.

Αν παρ’ όλη την προσπάθειά σας δεν βρείτε το όνομά σας, τότε απευθυνθείτε στο Δήμο που είστε εγγεγραμμένοι στα δημοτολόγια μέχρι και το πέρας της ψηφοφορίας.

Επίσης στο αφιέρωμά μας για τις Δημοτικές Εκλογές 2019 μπορείτε να δείτε τα πλήρη ψηφοδέλτια των οκτώ (8) συνδυασμών που παίρνουν μέρος στις Δημοτικές Εκλογές για τον Δήμο Θερμαϊκού καθώς και πολλές άλλες πληροφορίες για τους υποψηφίους Δημάρχους.

 

Προηγούμενο άρθροΟι κεντρικές ομιλίες των Μαυρομάτη και Τσαμασλή – Πότε και που
Επόμενο άρθροΑνακήρυξη Συνδυασμών Δήμου Θερμαϊκού – Πλήρη ψηφοδέλτια
Σύλλογοι και Φορείς, Παρατάξεις, του Δήμου Θερμαϊκού από Αγγελοχώρι | Αγία Τριάδα | Επανομή | Κερασιά | Μεσημέρι | Νέα Μηχανιώνα | Νέοι Επιβάτες | Περαία μπορούν να μας στέλνουν στο [email protected] τις δραστηριότητες που σχεδιάζουν να υλοποιήσουν καθώς και δελτία τύπου ή ανακοινώσεις ή άρθρα που αφορούν τον ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ προκειμένου να ενημερώσουμε τους επισκέπτες της ηλεκτρονικής μας σελίδας ΖΩ ΣΤΟΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟ