thermaikos-thessaloniki

Με “δανεικό” απορριμματοφόρο για δύο (2) μήνες από τον Δήμο Θεσσαλονίκης ενισχύεται ο τομέας καθαριότητας του Δήμου Θερμαϊκού σε μια ύστατη προσπάθεια του Δημάρχου Θερμαϊκού να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα. Να σημειωθεί ότι ο Δήμος έχει προχωρήσει επίσης στην πρόσληψη 15 ατόμων με δίμηνη σύμβαση πριν από λίγες ημέρες με αιτιολογικό τις αυξημένες ανάγκες για την καθαριότητα.

Συγκεκριμένα, στην συνεδρίαση της Τρίτης 12 Μαρτίου 2019, το Δημοτικό Συμβούλιο  μετά από εισήγηση του  Αντιδημάρχου του Δήμου Θερμαϊκού, αποφάσισε, να αποδεχθεί τη δωρεάν παραχώρηση – χρήση ενός (1) απορριμματοφόρου οχήματος από το Δήμο Θεσσαλονίκης, με αριθμό κυκλοφορίας ΚΗΟ 8795, για δύο (2) μήνες προκειμένου να καλυφθούν οι κατεπείγουσες ανάγκες της αποκομιδής απορριμμάτων, του Δήμου Θερμαϊκού και να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία και η εξυπηρέτηση των δημοτών. Πρόσθετα, ο Δήμος Θερμαικού με την ίδια απόφαση (υπ’ αριθμ 79/2019), αναλαμβάνει την υποχρέωση της πλήρους κάλυψης του κόστους για την βέλτιστη συντήρηση του συγκεκριμένου οχήματος κατά την διάρκεια της χρήσης και των όποιων εξόδων προκύψουν. Η παραπάνω απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία με 23 ψήφους υπέρ 1 λευκό (λευκό ψήφισε η κ. Μώραλη).

Επειδή κάποιοι στα μέσα μαζικής δικτύωσης μιλάνε για πακτωλό εκατομμυρίων που έχει εισρεύσει πρόσφατα στον Δήμο (αλλού διαβάζουμε για 125 εκατομμύρια, αλλού για πάνω από 65 εκατομμύρια), αναρωτιόμαστε πως και γιατί έφτασε ο Δήμος Θερμαϊκού στην ανάγκη, να μην την χαρακτηρίσουμε κατάντια, να δανείζεται απορριμματοφόρα από άλλους Δήμους έστω και χρονικό διάστημα δύο μηνών. Υπάρχει τελικά πλάνο για μακροπρόθεσμη και αποτελεσματική λύση του προβλήματος ή όλα γίνονται σε έναν χρονικό ορίζοντα που συμπίπτει μέχρι τις εκλογές; Τυχαίο; Τελικά ή είναι στραβός ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε!

 

Προηγούμενο άρθροΠροληπτική δράση με δωρεάν οδοντιατρικό έλεγχο στο Κέντρο Υγείας Νέας Μηχανιώνας
Επόμενο άρθροΠροχωρά το έργο για την επέκταση του Μετρό προς το αεροδρόμιο Μακεδονία
Σύλλογοι και Φορείς, Παρατάξεις, του Δήμου Θερμαϊκού από Αγγελοχώρι | Αγία Τριάδα | Επανομή | Κερασιά | Μεσημέρι | Νέα Μηχανιώνα | Νέοι Επιβάτες | Περαία μπορούν να μας στέλνουν στο [email protected] τις δραστηριότητες που σχεδιάζουν να υλοποιήσουν καθώς και δελτία τύπου ή ανακοινώσεις ή άρθρα που αφορούν τον ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ προκειμένου να ενημερώσουμε τους επισκέπτες της ηλεκτρονικής μας σελίδας ΖΩ ΣΤΟΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟ