thermaikos-ekloges

Ένα μήνα μετά την διενέργεια των δύο επιτυχημένων ΕΡΕΥΝΩΝ ΓΝΩΜΗΣ στις οποίες κλήθηκαν να συμμετάσχουν με την online ψήφο τους οι επισκέπτες της διαδικτυακής εφημερίδας για τον Δήμο Θερμαϊκού thermaikos.news η συντακτική μας ομάδα, σας πληροφορεί για τα αποτελέσματα :

Συγκεκριμένα:

1η ΕΡΕΥΝΑ ΓΝΩΜΗΣ

Ποιόν από τους παρακάτω υποψήφιους Δημάρχους για τον Δήμο Θερμαϊκού θεωρείται τον καταλληλότερο:

thermaikos-12Στην πρώτη ψηφοφορία ζητούσαμε την γνώμη των επισκεπτών για το Ποιόν θεωρείτε καταλληλότερο από τους υποψηφίους Δημάρχους που έχουν ήδη ανακοινώσει τις υποψηφιότητές τους μέχρι στιγμής για Δήμαρχος Θερμαϊκού και οι επισκέπτες της σελίδας μας είχαν την δυνατότητα για ΜΙΑ και μοναδική επιλογή υποψηφίου. Το σύστημα επίσης έδινε την δυνατότητα στον χρήστη/επισκέπτη για αλλαγή ψήφου, εφόσον ο επισκέπτης είχε κάνει λάθος επιλογή ή λάθος πληκτρολόγηση και μπορούσε να διορθώσει την ψήφο του μία φορά αρκεί να μην είχε βγεί από την σελίδα. Επίσης με την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας εμφανιζόταν το παρακάτω πληροφοριακό μήνυμα:

thermaikos-22

Η παρούσα έρευνα γνώμης των επισκεπτών μας σαφώς και δεν αποτελεί δημοσκόπηση για εξαγωγή συμπερασμάτων δεδομένου ότι το δείγμα ποικίλει και διαφοροποιείται με βάση το προφίλ του κάθε επισκέπτη. Η ψήφος ήταν ανώνυμη και δεν υπήρχε απαίτηση για σύνδεση στο σύστημα μελών του thermaikos.news (registration). Η μέθοδος καταγραφής η οποία υποστηρίζεται από την εταιρεία OPINION STAGE χρησιμοποιεί για την αποφυγή πολλαπλών ψήφων

α) φίλτρο μοναδικής IP

β) φίλτρο μοναδικής συσκευής

γ) φίλτρο για Cookies και

δ) Αυτοματοποιημένο έλεγχο για είσοδο από την ίδια συσκευή/τοποθεσία με VPN

Κάθε προσπάθεια αλλοίωσης των αποτελεσμάτων αποφεύγεται επίσης με την διαγραφή τυχόν ομαδικών-πολλαπλών ψήφων από το ίδιο άτομο στις 02:00pm με την ανανέωση /(refresh) των servers. Ετσι, πολλαπλές ψήφοι οι οποίες μπορούν να διαφύγουν από τα φίλτρα είτε εσκεμμένα (κακόβουλα) είτε για τυχαίους λόγους διαγράφονται αυτόματα από τους serves της εταιρείας για την πληρέστερη και όσο το δυνατόν και πιό αντικειμενική διεξαγωγή συμπερασμάτων.

Φυσικά ως ήταν αναμενόμενο, κατά την διάρκεια της παρούσης ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΝΩΜΗΣ, υπήρξαν τρείς φορές προσπάθειες τέτοιου τύπου από κάποιους,  οι οποίοι φυσικά και δεν κατάφεραν να αλλοιώσουν το αποτέλεσμα όσο και αν προσπάθησαν. Τους πληροφορούμε λοιπόν, ότι στις παρούσες ψηφοφορίες μέσω της OPINION STAGE, ΟΥΤΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ των σελίδων που φιλοξενούν παρόμοιες εφαρμογές έχουν την δυνατότητα επέμβασης.

Τα αποτελέσματα λοπόν έχουν ώς εξής:

Σε σύνολο 510 μοναδικών ψήφων, Πρώτος στην επιλογή των επισκεπτών είναι ο κ. Γιώργος Χατζηβαλάσης με ποσοστό 28,6% και 146 ψήφους, δεύτερος ο  κ. Γιώργος Τσαμασλής με ποσοστό 21,4% και 109 ψήφους  , τρίτος ο κ. Γιάννης Μαυρομάτης με ποσοστό 20,8% και 106 ψήφους, τέταρτος ο κ. Νίκος Παράσχου με ποσοστό 20,2% και 103 ψήφους και πέμπτος ο κ. Συμεών (Σίμος) Καψάλας με ποσοστό 9,06% και 46 ψήφους

Η παρούσα ΕΡΕΥΝΑ ΓΝΩΜΗΣ κλείνει σήμερα διότι: πρόσφατα και ενώ ή παρούσα ΕΡΕΥΝΑ ΓΝΩΜΗΣ ήταν σε πλήρη εξέλιξη, ανακοινώθηκαν σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα εντός του Φεβρουαρίου, άλλες τρείς (3) επιπλέον υποψηφιότητες. Επειδή η συντακτική ομάδα του thermaikos.news σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελε κάποιος από τους νέους υποψηφίους που δεν συμπεριλαμβάνονται στην λίστα να αδικηθεί, αποφάσισε την ολοκλήρωση της. Εφόσον μας ζητηθεί, θα υπάρχει η δυνατότητα για εκ νέου διεξαγωγή της, από μηδενική βάση με όλους τους υποψηφίους.

2η ΕΡΕΥΝΑ ΓΝΩΜΗΣ

Στην δεύτερη ψηφοφορία σας ζητάμε να επιλέξετε σε ποια έργα θα θέλατε να εστιάσει η νέα Διοίκηση του Δήμου και έχετε δικαίωμα να κάνετε μέχρι έξι επιλογές.

Συγκεκριμένα:

thermaikos

Τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής ειναι:

thermaikos-55

Η παραπάνω 2η ΕΡΕΥΝΑ ΓΝΩΜΗΣ η οποία είναι αντιπροσωπευτική πραγματικά για  κάποια από τα σπουδαιότερα ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους του Δήμου Θερμαικού, θα παραμείνει ανοικτή και ελπίζουμε να αξιοποιηθεί κατάλληλα από τα κέντρα λήψης αποφάσεων. Πιστεύουμε ότι θα αποτελέσει πολύτιμο εργαλείο για το τι πράγματι θέλει και έχει σε προτεραιότητα ο κόσμος που κατοικεί στην περιοχή του Θερμαικού, από τους υποψηφίους Δημάρχους και τοπικούς αντιπροσώπους όχι μόνον αυτών των εκλογών του Μαίου 2019 αλλά και των μελλοντικών, για το καλό της ευρύτερης περιοχής.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας thermaikos.news για την συμμετοχή τους στις παραπάνω ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΝΩΜΗΣ οι οποίες στο μέλλον θα συνεχιστούν και θα διευρυνθούν για πλείστα ζητήματα που αφορούν τον Δήμο Θερμαικού.

Επίσης, ευχόμαστε ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στους Υποψηφίους Δημάρχους και στους ανθρώπους που απαρτίζουν τα ψηφοδέλτιά τους, ενημερώνοντάς τους παράλληλα για ακόμη μια φορά, ότι η Διαδικτυακή μας Εφημερίδα ΖΩ ΣΤΟΝ ΘΕΡΜΑΙΚΟ στην διεύθυνση thermaikos.news είναι πάντοτε στην διάθεσή τους για ΔΩΡΕΑΝ δημοσίευση ενημερωτικού υλικού των δραστηριοτήτων που σχεδιάζουν να υλοποιήσουν, όχι μόνον για τις εκλογές αλλά και μετά από αυτές. Διότι, σε πείσμα κάποιων πικρόχολων bloggers το ΖΩ ΣΤΟΝ ΘΕΡΜΑΙΚΟ ήρθε για να ΜΕΙΝΕΙ με την δύναμη που μας δίνουν οι καθημερινοί μας επισκέπτες οι οποίοι αυξάνονται ραγδαία.

Με εκτίμηση

Από την Συντακτική Ομάδα

Προηγούμενο άρθροΜε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της ιδρυτικής διακήρυξης του συνδυασμού ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ
Επόμενο άρθροΤο παιχνίδι της αλήθειας με το Beach Volley στους Νέους Επιβάτες
Σύλλογοι και Φορείς, Παρατάξεις, του Δήμου Θερμαϊκού από Αγγελοχώρι | Αγία Τριάδα | Επανομή | Κερασιά | Μεσημέρι | Νέα Μηχανιώνα | Νέοι Επιβάτες | Περαία μπορούν να μας στέλνουν στο [email protected] τις δραστηριότητες που σχεδιάζουν να υλοποιήσουν καθώς και δελτία τύπου ή ανακοινώσεις ή άρθρα που αφορούν τον ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ προκειμένου να ενημερώσουμε τους επισκέπτες της ηλεκτρονικής μας σελίδας ΖΩ ΣΤΟΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟ