ktel-thermaikos

Τα πρώτα λεωφορεία των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, Σερρών, Κιλκίς και Χαλκιδικής θα αρχίσουν να μπαίνουν στις 25 γραμμές του ΟΑΣΘ, σταδιακά κατά το τελευταίο δεκαήμερο του Γενάρη. Πλήρης ανάπτυξη, σε όλες τις περιφερειακές γραμμές θα γίνει στις αρχές Μαρτίου. Όλα αυτά υπό την προϋπόθεση ότι η σύμβαση μεταξύ του ΟΑΣΘ, του ΟΣΕΘ και του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης (το οποίο συμβάλλεται για λογαριασμό και των τεσσάρων ΚΤΕΛ) θα εγκριθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Αυτό εκτιμάται ότι θα γίνει γύρω στις 15 Γενάρη.

Τα τέσσερα ΚΤΕΛ τα οποία πρόκειται να αναλάβουν το συγκοινωνιακό έργο σε αυτές τις 25 γραμμές έχουν ήδη ξεκινήσει τις προετοιμασίες. “Πήραμε το ρίσκο να ξεκινήσουμε παρότι δεν έχουμε υπογράψει ακόμη σύμβαση. Εάν περιμέναμε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, λεωφορεία σε αυτές τις γραμμές θα έμπαιναν προς το Πάσχα”, δηλώνει ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης Στέφανος Τσόλης.

Σύμφωνα με τον ίδιο το μεγαλύτερο μέρος των 120 λεωφορείων τα οποία πρόκειται να δρομολογήσουν τα ΚΤΕΛ έχει ήδη αγοραστεί και αυτές τις μέρες γίνονται οι αναγκαίες εργασίες (βάψιμο, τοποθέτηση ακυρωτικών και εκδοτικών μηχανημάτων) ώστε ένας σημαντικός αριθμός να είναι έτοιμος στα μέσα Γενάρη.

Σύμφωνα με τον κ. Τσόλη τα λεωφορεία θα αρχίσουν να μπαίνουν σταδιακά στις 25 γραμμές μόλις ανάψει το πράσινο φως το Ελεγκτικό Συνέδριο, δηλαδή προς το τέλος Γενάρη. “Θα ξεκινήσουμε γραμμή γραμμή, αναλόγως των διαθέσιμων λεωφορείων”, σημειώνει ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με πληροφορίες σε προτεραιότητα είναι οι γραμμές του Ωραιοκάστρου (Νο 56), των Κουφαλίων (Νο 81) και του Λαγκαδά (Νο 83).

Παράλληλα προχωρά η διαδικασία αξιολόγησης των περίπου 300 οδηγών που θα απαιτηθούν γι’ αυτές τις 25 γραμμές. Όπως αναφέρει ο κ. Τσόλης, στο ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης έχουν υποβληθεί ήδη 800 αιτήσεις από οδηγούς οι οποίοι περνούν τους σχετικούς ελέγχους ώστε στα μέσα Γενάρη να γίνουν οι προσλήψεις.

Ο πίνακας των δρομολογίων

Στον πίνακα, παρακάτω, περιγράφονται αναλυτικά ο αριθμός των δρομολογίων ανά λεωφορειακή γραμμή, κατά τη μεταφορά (ΜΤ) καθώς και κατά την επιστροφή (ΕΠ), τόσο τις καθημερινές όσο και τα σαββατοκύριακα. Όπως φαίνεται στον πίνακα, το σύνολο των δρομολογίων σε αυτές τις 25 γραμμές είναι 2.339 τις καθημερινές, 2005 τα Σάββατα και 1.850 τις Κυριακές.

table1b table2b table3

Προηγούμενο άρθροΠαιδική θεατρική παράσταση στο αμφιθέατρο ΚΑΠΠΑ
Επόμενο άρθροΚαθαρισμοί απορριμμάτων και ογκωδών στα Τσαΐρια του Δήμου Θερμαϊκού
Σύλλογοι και Φορείς, Παρατάξεις, του Δήμου Θερμαϊκού από Αγγελοχώρι | Αγία Τριάδα | Επανομή | Κερασιά | Μεσημέρι | Νέα Μηχανιώνα | Νέοι Επιβάτες | Περαία μπορούν να μας στέλνουν στο [email protected] τις δραστηριότητες που σχεδιάζουν να υλοποιήσουν καθώς και δελτία τύπου ή ανακοινώσεις ή άρθρα που αφορούν τον ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ προκειμένου να ενημερώσουμε τους επισκέπτες της ηλεκτρονικής μας σελίδας ΖΩ ΣΤΟΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟ