Την ώρα που ο Δήμαρχος Θερμαϊκού έδινε συνέντευξη σε τοπικό τηλεοπτικό κανάλι και αναφερόμενος στο θέμα των σκουπιδιών έλεγε μεταξύ άλλων: “Όταν το 2014 ανέλαβα την διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού, η διαπίστωση πως δεν υπάρχει σχεδόν ούτε ένα απορριμματοφόρο όχημα, οδήγησε στην εμπλοκή ιδιώτη, ώστε να δοθεί λύση στο θέμα της αποκομιδής των απορριμμάτων”,  η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Θερμαϊκού ανέβαζε στην Διαύγεια την έγκριση της δαπάνης και την διάθεση πίστωσης ύψους τετρακοσίων τριάντα μία χιλιάδων ΕΥΡΏ (431.000,00 €) για την πληρωμή ισόποσης δαπάνης στο οικονομικό έτος 2019 που αφορά την Προμήθεια πέντε (5) μεταχειρισμένων απορριμματοφόρων με σύστημα πρέσας χωρητικότητας 22 Κ.Μ. !!!

Δείτε το σχετικό έγγραφο:

thermaikos-5

Οπως δήλωσε ο Δήμαρχος Θερμαϊκού στην νέα του τηλεοπτική του εμφάνιση στο κανάλι EUROPE ONE “….μέσα στο 2019 ο δήμος απέκτησε μελέτη και βρήκε από ιδίους πόρους τα χρήματα για να αγοράσει άλλα επτά (7) αυτοκίνητα καινούρια. Αυτό σημαίνει ότι ο δήμος θα μπορεί από μόνος του να ανταποκριθεί στις ανάγκες της καθαριότητας. Προχωράμε και σε αγορά εξοπλισμού καθαριότητας μέσα από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ” , κατάληξε στην συνέντευξή του ο Δήμαρχος Θερμαϊκού.

Τώρα πως αυτό, το “θα μπορεί από μόνος του να ανταποκριθεί στις ανάγκες της καθαριότητας” συμβαδίζει με την πρόσφατη απόφαση του Δημάρχου να παραχωρήσει το έργο της καθαριότητας σε ιδιώτη για τα επόμενα δύο (2) χρόνια και ταυτόχρονα να δίνει υποσχέσεις για αυτονομία του Δήμου στον Τομέα της καθαριότητας και στο ενδιάμεσο να παίρνει δανεικά απορριμματοφόρα από τον Δήμο Θεσσαλονίκης και παράλληλα να αγοράζει μεταχειρισμένα απορριμματοφόρα, πραγματικά δεν μπορούμε να το καταλάβουμε!

Τα μόνα σίγουρα είναι:

α) η σημερινή έγκριση για αγορά των πέντε (5) προαναφερομένων μεταχειρισμένων απορριμματοφόρων έναντι τιμήματος 431.000,00 € (περίπου 86.000 ευρώ έκαστο) και

β) η οριστική παραχώρηση του έργου για είκοσι τέσσερις (24) μήνες» βάση της υπ αριθμ. Διακήρυξης του Δημάρχου Θερμαϊκού 406/19962/2017, στην «ΕΝΩΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ – ΠΕΡΜΕ HELLAS Α.Ε. – ANTIPOLLUTION ANE», με προσφερόμενη τιμή (κόστος υπηρεσίας) 1.910.500,00 € άνευ Φ.Π.Α. όπως σε ανάλογο άρθρο είχαμε δημοσιεύσει πριν λίγες ημέρες και μπορείτε να δείτε εδώ.

Υ.Γ. Υπάρχει βέβαια ακόμα ένα σίγουρο……

Το ρητό που λέει ο σοφός λαός μας……  ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ … ΒΓΑΖΟΥΝ ΔΗΜΑΡΧΟ !

Προηγούμενο άρθροΑπό σήμερα ως και 29 Μαρτίου η υποβολή συμμετοχής στις Πανελλαδικές 2019
Επόμενο άρθροΠλώρη για το νταμπλ ο Ποσειδώνας Μηχανιώνας
Σύλλογοι και Φορείς, Παρατάξεις, του Δήμου Θερμαϊκού από Αγγελοχώρι | Αγία Τριάδα | Επανομή | Κερασιά | Μεσημέρι | Νέα Μηχανιώνα | Νέοι Επιβάτες | Περαία μπορούν να μας στέλνουν στο [email protected] τις δραστηριότητες που σχεδιάζουν να υλοποιήσουν καθώς και δελτία τύπου ή ανακοινώσεις ή άρθρα που αφορούν τον ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ προκειμένου να ενημερώσουμε τους επισκέπτες της ηλεκτρονικής μας σελίδας ΖΩ ΣΤΟΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟ