thermaikos-antisiptika

200 αντισηπτικά αλκοολούχα διαλύματα χορηγήθηκαν σήμερα στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Θερμαϊκού, στο πλαίσιο προφύλαξης μετάδοσης της εποχικής γρίπης.

Λόγω της έξαρσης της επιδημίας της γρίπης, που πλήττει, κυρίως, μικρά παιδιά και ηλικιωμένους, και κατόπιν της έκτακτης εγκυκλίου της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας προς το Υπουργείο Παιδείας, με ΑΔΑ: ΨΠΗΗ465ΦΥΟ-ΑΒΕ και ΑΠ:Δ1α/Γ.Π.οικ.4133 – 23.01.2020 με θέμα: «Οδηγίες σχετικά με τα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς της γρίπης στις Σχολικές Μονάδες και φορείς που προσφέρουν εκπαιδευτικές υπηρεσίες»,  ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιώργος Τσαμασλής, αιτήθηκε πριν λίγες μέρες από τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης τα ανωτέρω σκευάσματα.

«Πρέπει να δούμε την κατάσταση με καθαρή ματιά και ψυχραιμία. Δεν αποτελεί λύση να διακόψουμε το παιδί από καθημερινές δραστηριότητές του στο σχολείο, γι΄ αυτό, εκτός από τον εμβολιασμό, όπου αυτός κρίνεται απαραίτητος, σημαντικό ρόλο παίζει και η τήρηση των κανόνων υγιεινής, όπως το τακτικό πλύσιμο των χεριών με αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα. Και αυτό ζητήσαμε από τον Ιατρικό Σύλλογο. Το αίσθημα ευθύνης της Διοίκησής μας απέναντι στην κοινωνία των μαθητών μας αποτελεί αξία αδιαπραγμάτευτη», τόνισε ο Δήμαρχος.

Η ενέργεια αυτή πραγματοποιήθηκε κατόπιν συνεννόησης του επιστημονικά υπεύθυνου ιατρού, Παναγιώτη Κολλάρα, με τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου, Νικόλαο Νίτσα, και την Γραμματέα του Ιατρικού Συλλόγου, Μαρία Χατζηδημητρίου, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά.

Ο Δήμος Θερμαϊκού, μέσω της Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Σοφίας Ζηφκοπούλου, βρίσκεται δίπλα στη μαθητική κοινότητα και αποδεικνύει πως με πρόγραμμα και συνεργασία κάθε φορά είναι πρόθυμος να βοηθήσει καταλυτικά στην αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων προκύπτουν, ιδίως, όταν αυτά αφορούν στην υγιεινή και ασφάλεια των παιδιών μας.

Με την ίδια υπευθυνότητα κινητοποιήθηκε λίγες μέρες πριν και η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με επικεφαλής τον Πρόεδρό της, Θεοφάνη Καρύδα, η οποία εφοδίασε τις σχολικές μονάδες ευθύνης της με 240 συσκευασίες αντισηπτικών των 500 ml.

Προηγούμενο άρθροΔιαφήμιση για το τραμπολίνο και για την Περαία το 7ο Διεθνές Κύπελλο «Αίας Θερμαϊκού»
Επόμενο άρθροΣπουδαία νίκη με ανατροπή με 3-2 για τον Ποσειδώνα Μηχανιώνας
Σύλλογοι και Φορείς, Παρατάξεις, του Δήμου Θερμαϊκού από Αγγελοχώρι | Αγία Τριάδα | Επανομή | Κερασιά | Μεσημέρι | Νέα Μηχανιώνα | Νέοι Επιβάτες | Περαία μπορούν να μας στέλνουν στο [email protected] τις δραστηριότητες που σχεδιάζουν να υλοποιήσουν καθώς και δελτία τύπου ή ανακοινώσεις ή άρθρα που αφορούν τον ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ προκειμένου να ενημερώσουμε τους επισκέπτες της ηλεκτρονικής μας σελίδας ΖΩ ΣΤΟΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟ