Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γερμανικών Συνδικάτων (DGB) Ράινερ Χόφμαν κάλεσε τη νέα ομοσπονδιακή κυβέρνηση να ακολουθήσει μια πορεία εκσυγχρονισμού και περισσότερων επενδύσεων. Η Γερμανία χρειάζεται επίσης περισσότερη δικαιοσύνη.

«Η απεξάρτηση από τον άνθρακα και η ψηφιοποίηση απαιτούν μαζικές επενδύσεις στους τομείς της ενεργειακής μετάβασης και των μεταφορών, στην ευρυζωνική επέκταση και στην εκπαίδευση και κατάρτιση – τις οποίες επενδύσεις ο ιδιωτικός τομέας δεν μπορεί να σηκώσει μόνος του. Επιπλέον, υπάρχει η ανάγκη για οικονομικά προσιτή κατοικία και για πρόσθετες δαπάνες στον τομέα της υγείας και της περίθαλψης. Ο δημόσιος τομέας πρέπει να χορηγήσει τα απαραίτητα κεφάλαια για όλα αυτά», δήλωσε ο Χόφμαν στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa).

«Ανεξάρτητες δημόσιες επενδυτικές εταιρείες θα μπορούσαν να επιτρέψουν στο μέλλον επενδύσεις που χρηματοδοτούνται από δάνεια χωρίς να κλονιστεί το φρένο χρέους. Αυτή η ευκαιρία πρέπει τώρα να αξιοποιηθεί. Το φρένο χρέους πρέπει να σχεδιαστεί έτσι ώστε να είναι φιλικό προς τις επενδύσεις», όπως είπε.

«Δεν μπορούμε να αντέξουμε φορολογικές περικοπές για τους πλούσιους και για τις επιχειρήσεις. Οι γενικές περικοπές φόρων για τις επιχειρήσεις δεν ενθαρρύνουν τις επενδύσεις και συνεπώς δεν συμβάλλουν στην ανάπτυξη και την αύξηση της απασχόλησης. Αντιθέτως, κοστίζουν στο κράτος έσοδα», τόνισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γερμανικών Συνδικάτων αναφερόμενος σε ανάλογες προεκλογικές εξαγγελίες Χριστιανοδημοκρατών / Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) και Φιλελευθέρων (FDP), συνέχισε.

«Η επιτάχυνση των διαδικασιών σχεδιασμού και έγκρισης επενδύσεων πρέπει να αντιμετωπιστεί γρήγορα – χωρίς όμως να μειωθούν οι συμμετοχικές διαδικασίες ή οι περιβαλλοντικές και εργασιακές προδιαγραφές. Επιπλέον, οι δημόσιες αρχές θα πρέπει να είναι καλά εξοπλισμένες όσον αφορά στο προσωπικό και την τεχνολογία», πρόσθεσε.

«Η Γερμανία χρειάζεται επίσης περισσότερη δικαιοσύνη. Η μελλοντική ομοσπονδιακή κυβέρνηση πρέπει να αυξήσει άμεσα τον ελάχιστο μισθό στα 12 ευρώ την ώρα (από 9,60 ευρώ που είναι σήμερα και ο οποίος θα αυξάνεται σταδιακά έως το 2022 οπότε θα φτάσει τα 10,45 ευρώ). Οι εργοδότες γελοιοποιούνται απορρίπτοντας αυτό το απαραίτητο βήμα επικαλούμενοι την αυτονομία των συλλογικών διαπραγματεύσεων», τόνισε τέλος ο Χόφμαν.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Κατηγορίες:
Tags:
Προηγούμενο άρθροΝικολά Σαρκοζί: Ένοχος για παράνομη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας του
Επόμενο άρθροΜέσω myDATA υποχρεωτικά η ηλεκτρονική έκδοση τιμολογίων από αύριο – Ποιους αφορά
Σύλλογοι και Φορείς, Παρατάξεις, του Δήμου Θερμαϊκού από Αγγελοχώρι | Αγία Τριάδα | Επανομή | Κερασιά | Μεσημέρι | Νέα Μηχανιώνα | Νέοι Επιβάτες | Περαία μπορούν να μας στέλνουν στο [email protected] τις δραστηριότητες που σχεδιάζουν να υλοποιήσουν καθώς και δελτία τύπου ή ανακοινώσεις ή άρθρα που αφορούν τον ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ προκειμένου να ενημερώσουμε τους επισκέπτες της ηλεκτρονικής μας σελίδας ΖΩ ΣΤΟΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here