karavakia-99

Με καθυστέρηση, λόγω των συνεπειών του κορονοϊού, πρόκειται να αρχίσουν τα πρώτα δρομολόγια από Θεσσαλονίκη προς τις ακτές του δήμου Θερμαϊκού – Θα λειτουργήσουν με νέο καθεστώς

Πανιά στα νερά του Θερμαϊκού κόλπου, στις αρχές Ιουνίου, αναμένεται να ανοίξουν τα καραβάκια που πραγματοποιούν κάθε χρόνο δρομολόγια από Θεσσαλονίκη προς Περαία, Νέους Επιβάτες και Αγία Τριάδα. Η κρίση του κορονοϊού δεν επέτρεψε τη λειτουργία τους, που ήταν προγραμματισμένη για τις αρχές Μαϊου, ενώ όπως όλα δείχνουν… ποδαρικό θα κάνουν με λιγότερα δρομολόγια τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού, αλλά και αυτό θα εξαρτηθεί από το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση με την πανδημία.

Σε κάθε περίπτωση, όπως αναφέρουν εκπρόσωποι των διαχειριστριών εταιρειών, η φετινή, λόγω των συνεπειών από την πανδημία, θα είναι μια δύσκολη σαιζόν για τα καραβάκια του Θερμαϊκού, καθώς εκτιμούν ότι θα είναι μειωμένος ο αριθμός των τουριστών που τα επέλεγαν για τη βόλτα τους προς τις ακτές του δήμου Θερμαϊκού.

Προς το παρόν όμως άγνωστο παραμένει πως θα κινηθεί και ο ντόπιος πληθυσμός, που τα καλοκαίρια χρησιμοποιούσε τα καραβάκια για την καθημερινή μετακίνηση του από και προς τις περιοχές του Θερμαϊκού.

«Σε άλλη περίπτωση θα είχανε ξεκινήσει κάποια πρώτα δρομολόγια που θα ήταν στημένα κανονικά για τις αρχές Μαϊου, αφού εκτός από τους τουρίστες έχουμε και μόνιμους κατοίκους που μετακινούνται όλο το καλοκαίρι με τα καραβάκια για διάφορους λόγους και όχι μόνο για ψυχαγωγία» τόνισε μιλώντας στο makthes.gr ο εκπρόσωπος της εταιρείας “Karavaki Thessaloniki Kruises” και το σκάφος “Άγιος Γεώργιος”, Νϊκος Τσαμασλής.

Λιγότερα δρομολόγια και με άλλο καθεστώς

Μέχρι και πέρυσι τα τρία καραβάκια, πραγματοποιούσαν συνολικά 14 δρομολόγια ημερησίως, κυρίως τους μήνες αιχμής, ωστόσο φέτος, εκτιμάται ότι θα είναι λιγότερα. «Δεν μπορούμε να προβλέψουμε τι θα γίνει μέχρι το καλοκαίρι, αλλά σίγουρα δεν θα είναι ο ίδιος αριθμός, καθώς αυτό θα εξαρτηθεί και από τη ζήτηση, που υπάρχει ήδη. Ο κόσμος μας τηλεφωνεί και ζητά να μάθει πότε θα αρχίσουμε, αλλά δυστυχώς δεν είμαστε σε θέση να δώσουμε σαφή απάντηση» ανέφερε ο κ. Τσαμασλής.

Όσον αφορά πάντως στην ενημέρωση από αρμόδιους φορείς και υπουργεία, είπε πως αυτή τη στιγμή δεν έχουν καμία ενημέρωση για το πώς θα λειτουργήσουν, αλλά περιμένουν οδηγίες. «Σίγουρα θα αλλάξει το καθεστώς λειτουργίας μέσα στο καράβι, τόσο ως προς τα άτομα που θα επιβιβάζονται όσο και ως προς τα μέτρα προφύλαξης που θα πρέπει να λάβουν όλοι» σημείωσε ο εκπρόσωπος του καραβιού “Άγιος Γεώργιος”.

Πρόσθεσε ακόμη πως πέρυσι μετακινήθηκαν έως και τα τέλη Σεπτεμβρίου 60.000 επιβάτες, ενώ είπε πως ιδιαίτερη σημασία είχε η προσθήκη του νέου δρομολογίου, αυτού της Αγίας Τριάδας, το οποίο αγκαλιάστηκε από τους επιβάτες, τόσο από τους κατοίκους του προαστίου της Θεσσαλονίκης όσο και από τους τουρίστες.

«Για πρώτη φορά, πέρυσι, ύστερα από πολλά χρόνια, στην καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ Θεσσαλονίκης – Περαίας – Νέων Επιβατών, και αντίστροφα, προσθέσαμε και την Αγία Τριάδα, έναν προορισμό που αποτελούσε χρόνιο αίτημα των κατοίκων και των παραθεριστών της περιοχής. Μακάρι όλα να πάνε καλά και φέτος να επαναλάβουμε όλα τα δρομολόγια» επισήμανε ο κ. Τσαμασλής.

Υπενθυμίζεται ότι τα δρομολόγια, αναμένεται και φέτος να ξεκινούν από την ‘Α προβλήτα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, να κάνουν μια στάση στον Λευκό Πύργο και έπειτα αναχωρούν για τις ακτές του δήμου Θερμαϊκού.

ΠΗΓΗ: makthes.gr

Προηγούμενο άρθροΕκφράζει την ευγνωμοσύνη της και ράβει μάσκες για τους εργαζόμενους του Δήμου.
Επόμενο άρθροΣυναγερμός στη Νέα Μηχανιώνα: Ψαράς αλίευσε νάρκη
Σύλλογοι και Φορείς, Παρατάξεις, του Δήμου Θερμαϊκού από Αγγελοχώρι | Αγία Τριάδα | Επανομή | Κερασιά | Μεσημέρι | Νέα Μηχανιώνα | Νέοι Επιβάτες | Περαία μπορούν να μας στέλνουν στο [email protected] τις δραστηριότητες που σχεδιάζουν να υλοποιήσουν καθώς και δελτία τύπου ή ανακοινώσεις ή άρθρα που αφορούν τον ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ προκειμένου να ενημερώσουμε τους επισκέπτες της ηλεκτρονικής μας σελίδας ΖΩ ΣΤΟΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here