peraia-802

Πυκνοί μαύροι καπνοί «έπνιξαν» το μεσημέρι της Τετάρτης την ανατολική Θεσσαλονίκη από φωτιά που ξέσπασε στον οικισμό των Ρομά στην Περαία.

Στο σημείο έσπευσε η πυροσβεστική με τέσσερα οχήματα και οκτώ άνδρες και έσβησαν την φωτιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες κάηκαν σκουπίδια αλλά και κλεμμένα οχήματα.

«Απασχολούμε το Πυροσβεστικό Σώμα καθημερινά» τόνισε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιώργος Τσαμασλής και πρόσθεσε πως οι «άνθρωποι έχουν ξεφύγει», αναφερόμενος στους κατοίκους του οικισμού.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος η φωτιά ήταν στο ίδιο σημείο όπου πέρσι τον Σεπτέμβριο έκαψαν τα κλεμμένα ΙΧ και σύμφωνα με πληροφορίες έκαψαν και ένα φορτηγό.

peraia-801

«Ως δήμαρχος έχω χρέος να προστατέψω τον δημόσιο χώρο» ανέφερε ο κ.Τσαμασλής. Μάλιστα πρόσθεσε πως η αστυνομία τους συλλαμβάνει καθημερινά και τους πηγαίνει στο δικαστήριο, υποβάλλονται σε έλεγχο. Και οι ίδιοι ομολογούν πως δεν το αντέχουν αυτό.

«Είμαστε ακριβώς εδώ. Δεν φαίνεται ούτε ο Χορτιάτης ούτε τίποτα» ανέφερε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο Αλέξης Γεωργιάδης, μέλος της Κίνησης πολιτών, αναφορικά με τους πυκνούς καπνούς που υπάρχουν στην περιοχή και τόνισε πως υπάρχει ένα «μαύρο σύννεφο» ενώ ο δρόμος είναι άβατος και είναι δύσκολο κάποιος να πάει εκεί.

Όπως τόνισε πιθανόν να καίγονται ΙΧ στον χώρο που είναι η φωτιά. «Η σημερινή φωτιά είναι ότι χειρότερο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

peraia-800

«Ο εισαγγελέας μας είχε πει πως θα φύγουν. Μετά την να φύγουν έγινε το δικαστήριο και έγινε αναστολή της διοικητικής υποβολή. Από την μέρα που βγήκε αυτή η απόφαση συνεχίζουν με το ίδιο μένος να καίνε», πρόσθεσε ο κ.Αλεξιάδης.

Σύμφωνα με  τον ίδιο στην περιοχή υπάρχουν γύρω στα 30-40 άτομα ενώ το καλοκαίρι πολλαπλασιάζονται και φτάνουν και τα 500, ενώ υπογράμμισε ζητούν από τον δήμο τους βρουν χώρο να φύγουν.

 

 

Κατηγορίες: ,
Tags:
Προηγούμενο άρθροΕργασίες συντήρησης σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου
Επόμενο άρθροΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΑΪΚOY: Παροχή Υπηρεσιών Αυτόνομης Διαβίωσης & Ασφαλούς Γήρανσης Ηλικιωμένων
Σύλλογοι και Φορείς, Παρατάξεις, του Δήμου Θερμαϊκού από Αγγελοχώρι | Αγία Τριάδα | Επανομή | Κερασιά | Μεσημέρι | Νέα Μηχανιώνα | Νέοι Επιβάτες | Περαία μπορούν να μας στέλνουν στο [email protected] τις δραστηριότητες που σχεδιάζουν να υλοποιήσουν καθώς και δελτία τύπου ή ανακοινώσεις ή άρθρα που αφορούν τον ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ προκειμένου να ενημερώσουμε τους επισκέπτες της ηλεκτρονικής μας σελίδας ΖΩ ΣΤΟΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟ