ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ
                                                                         Περαία, 09 Σεπτεμβρίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Κάθε απάντηση είναι σημαντική. Χτίσε μαζί μας το αύριο.

Η κλιματική αλλαγή είναι μια πραγματικότητα. Ενώ έχει χαρακτηρισθεί και ως κλιματική κρίση. Bρισκόμαστε ήδη αντιμέτωποι με τις επιπτώσεις της. Χρέος μας είναι να εξασφαλίσουμε συνθήκες ποιοτικής διαβίωσης στις επόμενες γενιές. Ως εκ τούτου οφείλουμε να κάνουμε ότι πραγματικά μπορούμε για τον μετριασμό του φαινομένου, ξεκινώντας από την ορθή ενημέρωση του κοινού και συνεχίζοντας με το σχεδιασμό των απαιτούμενων έργων και παρεμβάσεων.

Μεταπτυχιακό πρόγραμμα με αντικείμενο το Χωρικό Σχεδιασμό για Βιώσιμη και Ανθεκτική Ανάπτυξη διεξάγει έρευνα που στόχο έχει τη διερεύνηση του πως αντιλαμβάνονται οι κάτοικοι του Δήμου Θερμαϊκού την κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις αυτής στην περιοχή τους καθώς επίσης και την προτεραιοποίηση έργων και δράσεων περιορισμού της. Η εν λόγω έρευνα λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο μεταπτυχιακής διατριβής του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ με θέμα τις “Επιπτώσεις των ακραίων καιρικών φαινομένων στις υποδομές μεταφορών. – Η περίπτωση του Δήμου Θερμαϊκού”.

Ο Δήμος Θερμαϊκού με σεβασμό προς το έργο της ακαδημαϊκής κοινότητας σας καλεί να αφιερώσετε μόλις 2 λεπτά από το χρόνο σας προκειμένου να γραφούν οι απόψεις σας. Δεν απαιτείται να διαθέτετε εξειδικευμένες γνώσεις.
Κοινοποιείται ο σύνδεσμο που με ένα κλικ οδηγεί στο ερωτηματολόγιο μέσω ηλεκτρονικής συσκευής κινητού, υπολογιστή ή τάμπλετ: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe1_PwQqdEwWZ6Amv7dViuerY-QufdB04HgVndnEPYp0kLPew/viewform?usp=sf_link  .

Προηγούμενο άρθροΑπάντηση του Αντιδημάρχου, Κωστή Κούτουκα, στο δημοσίευμα Μαυρομάτη για τους κυκλικούς κόμβους.
Επόμενο άρθροΕΓΚΑΙΝΙΑ 9ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΠΕΡΑΙΑΣ
Σύλλογοι και Φορείς, Παρατάξεις, του Δήμου Θερμαϊκού από Αγγελοχώρι | Αγία Τριάδα | Επανομή | Κερασιά | Μεσημέρι | Νέα Μηχανιώνα | Νέοι Επιβάτες | Περαία μπορούν να μας στέλνουν στο [email protected] τις δραστηριότητες που σχεδιάζουν να υλοποιήσουν καθώς και δελτία τύπου ή ανακοινώσεις ή άρθρα που αφορούν τον ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ προκειμένου να ενημερώσουμε τους επισκέπτες της ηλεκτρονικής μας σελίδας ΖΩ ΣΤΟΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟ