adwnis-2

Τον δήμο Θερμαϊκού επισκέφθηκε, το πρωί της Κυριακής, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος ξεναγήθηκε από τον δήμαρχο Γιώργο Τσαμασλή στην περιοχή της Νέας Μηχανιώνας, όπου αναμένεται να δημιουργηθεί ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης και αλιευτικό – τουριστικό καταφύγιο (μαρίνα).

Ο κ. Γεωργιάδης είδε από κοντά την περιοχή και βλέπει θετικά την πρόταση της δημοτικής αρχής η οποία εγκρίθηκε τον περασμένο Νοέμβριο από το δημοτικό συμβούλιο και με την οποία δίνεται λύση στο μείζον θέμα των ναυπηγείων στην παράκτια ζώνη της Θεσσαλονίκης. Σημειώνεται ότι τα ναυπηγεία έχουν ήδη σφραγιστεί και πρόκειται με τροπολογία να δοθεί παράταση στη λειτουργία τους.

adwnis-3

Εκτός όμως από την ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, στην ίδια περιοχή της Μηχανιώνας, ανάμεσα από την Ιχθυαγορά και το παλιό καρνάγιο, ο δήμος σχεδιάζει και τη δημιουργία αλιευτικού και τουριστικού καταφυγίου (μαρίνα μικρών σκαφών).

adwnis-1

Η μελέτη, σύμφωνα με όσα είπε στη Voria.gr ο δήμαρχος Γιώργος Τσαμασλής πρόκειται να χρηματοδοτηθεί από το υπουργείο Ανάπτυξης και σύντομα αναμένεται η σχετική υπουργική απόφαση. «Εμείς θα προχωρήσουμε στον διαγωνισμό για να αναλάβει ένα γραφείο τη μελέτη, η οποία είναι δύσκολη. Έως το τέλος του 2020 θα είναι έτοιμη, ώστε μέσα στο 2021 να δημοπρατήσουμε» υπογράμμισε ο δήμαρχος Θερμαϊκού.

adwnis-4

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, η νέα οργανωμένη, νόμιμη πια, ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, δε δίνει λύση μόνο σε ένα από τα σημαντικότερα χρόνια προβλήματα της παραλιακής ζώνης της Θεσσαλονίκης και του Θερμαϊκού, αλλά θα καταστεί σημείο αναφοράς, αφού θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των αλιευτικών σκαφών, ο στόλος των οποίων στην περιοχή μας είναι ο μεγαλύτερος στη Βόρεια Ελλάδα.

adwnis-6

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης επισκέφθηκε και το εργοστάσιο κατασκευής διχτυών ΔΙΟΠΑΣ, με εξαγωγές σε πολλές χώρες, όπως Νορβηγία και Δανία. Η επιχείρηση προχωρά στη δημιουργία ενός διαδραστικού ενυδρείου, στο οποίο θα παρουσιάζει πώς το κάθε είδος διχτυού αλιεύει.

adwnis-5

 

 

Προηγούμενο άρθροΜαθητής ΕΠΑΛ: Περσινό το βίντεο με τις ύβρεις στην καθηγήτρια – Εχει ήδη τιμωρηθεί
Επόμενο άρθροΚλειστά τέσσερα νηπιαγωγεία και ένα δημοτικό στην Κεντρική Μακεδονία λόγω της εποχικής γρίπης
Σύλλογοι και Φορείς, Παρατάξεις, του Δήμου Θερμαϊκού από Αγγελοχώρι | Αγία Τριάδα | Επανομή | Κερασιά | Μεσημέρι | Νέα Μηχανιώνα | Νέοι Επιβάτες | Περαία μπορούν να μας στέλνουν στο [email protected] τις δραστηριότητες που σχεδιάζουν να υλοποιήσουν καθώς και δελτία τύπου ή ανακοινώσεις ή άρθρα που αφορούν τον ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ προκειμένου να ενημερώσουμε τους επισκέπτες της ηλεκτρονικής μας σελίδας ΖΩ ΣΤΟΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟ